ΚΥΠΕΛΟ ΧΩΜΑΤΟΣ

26o Rally Sprint Αμαλιάδας : Mε 24 συμμετοχές

Στις 07 και 08 Οκτωβρίου η ΑΟΛΑΠ, μετά από άδεια της ΕΠ.Α.- Ο.Μ.Α.Ε., συνδιοργανώνει με την Π.Δ.Ε. (Περιφ. Ενότητα Ηλείας), τον Δήμο ΄Ηλιδας και το Ν.Π.Δ.Δ. (Ηλείος), τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου ραλλυ χώματος 2017, με την ονομασία «26ο Ράλλυ Σπριντ Αμαλιάδας».
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περσινή διαδρομή, μήκους 10,3 Km, που ξεκινάει από πριν το Δ.Δ Χάβαρι Αμαλιάδας προς Δ.Δ. Κρυονερίου και τερματίζει στο κέντρο του Δ.Δ. Χαβαρίου. 
Ο αγώνας θα γίνει σε τρία τμήματα και η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής 08 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 στο χωματόδρομο προς Αγ. Νικόλαο. Η ειδική διαδρομή κυκλώνει πολύ γρήγορα αφού η απλή διαδρομή του αγώνα είναι μόλις 1,9 χλμ.
Το service του αγώνα βρίσκεται μετά το τέλος της ειδικής διαδρομής στο κέντρο του Δ.Δ. Χαβαρίου.
Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνει το Σάββατο 07 Οκτωβρίου στο πρατήριο καυσίμων EKO AUTO GAS Στάθης Σταματελάτος στο 2ο χιλ. του δρόμου Αμαλιάδας – Κουρούτας και ώρες 16:30 έως 19:00. 
24 πληρώματα θα παλέψουν στο 26o Rally Sprint Αμαλιάδας – 4ος Γύρος Κυπέλλου Χώματος, σε έναν αγώνα που πιθανώς να στέψει κυπελλούχο!
Το παρόν στον αγώνα δίνουν και οι τρεις διεκδικητές του Κυπελλου και πρωτοπόροι  στην βαθμολογία του θεσμού, ο Θέμης Χαλκιάς που έχει κερδίσει και τους 3 πρώτους αγώνες και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κάτι βέβαια που δεν θα είναι εύκολο αφού πίσω του βρίσκεται ο δικός μας Γιάννης Μποζιονελος  με τον Βαγγέλη Παναρίτη και  το Μitsubishi EVO. Το πλήρωμα της Α.Λ.Α.Κορινθίας από το Αργός έχει δείξει την ταχύτητα και την ικανότητα του σε κάθε επιφάνεια .  

Υπολογίσιμη δύναμη βέβαια είναι και ο τρίτος στην βαθμολογία του θεσμού, και αθλητής μας  , ο Χρήστος Παλαιολόγος . Ο Χρήστος με τον Δημήτρη Σελλή και το τέλεια προετοιμασμένο Mitsubishi τους είναι στην καλύτερη τους φόρμα και σίγουρα θα δεκδικήσουν θέση στο βάθρο των νικητών και τους πολύτιμους βαθμούς φυσικά. 
 Συμμετοχές 
[gview file=”https://www.alak.gr/wp-content/uploads/2017/10/Συμμετοχές-26o-Rally-Sprint-Αμαλιάδας.pdf”]
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο