ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΟ ΧΩΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

Αναγνωρίσεις Στους Αγώνες Ράλλυ

Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της ΟΜΑΕ σε συνεδρίαση της την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις των συνδέσμων των αγωνιζόμενων ανακοινώνει τις εξής τροποποιήσεις του κανονισμού αναφορικά με τη διαδικασία των αναγνωρίσεων για τους αγώνες ράλλυ.

Πιο συγκεκριμένα, θα ισχύουν πλέον τα εξής:
– Θα επιτρέπονται το μέγιστο 4 αναγνωριστικά περάσματα από κάθε ειδική διαδρομή, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται από τον οργανωτή του αγώνα στον Συμπληρωματικό Κανονισμό. Δεν θα επιτρέπονται αναγνωρίσεις σε ημέρες και ώρες που δεν αναγράφονται στον Συμπληρωματικό Κανονισμό του αγώνα.
– Σε όλους τους αγώνες δεν θα επιτρέπεται η οδήγηση με φορά αντίθετη από τη φορά του αγώνα. Επίσης, απαγορεύεται η κίνηση του αυτοκινήτου με όπισθεν.
– Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να περιφρουρεί τον Κανονισμό και να επιτηρεί σε ανύποπτο χρόνο την ειδική διαδρομή και την εφαρμογή του Κανονισμού των Αναγνωρίσεων με ηλεκτρονικά και άλλα μέσα (ραντάρ ελέγχου ταχύτητας, φωτογραφίες, βίντεο κ.α.).
– Ο διοργανωτής στο Συμπληρωματικό Κανονισμό θα ορίζει τις ημέρες και τις ώρες που θα επιτρέπονται οι αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών.
– Οφείλει να περιφρουρήσει με κριτές τις ημέρες αυτές τις διαδρομές τουλάχιστον στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να δηλώνουν το αυτοκίνητο δοκιμής στον διοργανωτή του αγώνα και να σταματούν στον κριτή στην αφετηρία της διαδρομής, ώστε να παραλάβουν το καρνέ των αναγνωρίσεων στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται η ειδική διαδρομή, ο αριθμός συμμετοχής, ο αριθμός των περασμάτων (4 συνολικά) και η ώρα εκκίνησης για το κάθε πέρασμα. Επίσης τα πληρώματα θα παραλαμβάνουν από τον κριτή στην εκκίνηση της διαδρομής ένα αυτοκόλλητο νούμερο διαστάσεων 20cm x 15cm που θα αναγράφει τον αριθμό της αγωνιστικής άδειας (license) του οδηγού και θα τοποθετείται στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου των αναγνωρίσεων καθ’ όλη την διάρκεια των αναγνωρίσεων. Ο κριτής εκκίνησης θα ελέγχει τον αριθμό των περασμάτων, θα αναγράφει την ώρα εκκίνησης του κάθε περάσματος και τον αριθμό συμμετοχής στον αγώνα. Ο κριτής στον τερματισμό της ειδικής διαδρομής οφείλει να γράψει την ώρα που το κάθε πλήρωμα που κάνει αναγνώριση παρουσιάστηκε στον τερματισμό (stop) της διαδρομής.
– Το πλήρωμα είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του GPS tracking που θα του χορηγηθεί από τον διοργανωτή για τις αναγνωρίσεις. Πρέπει να είναι απαραίτητα μέσα στο δηλωμένο αυτοκίνητο των αναγνωρίσεων και πάντα φορτισμένο.
– Ο έλεγχος ταχύτητας των οχημάτων κατά τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα (πιστοποιημένο ραντάρ, GPS tracking).
– Δικαίωμα συμμετοχής στις αναγνωρίσεις έχουν ΜΟΝΟ οι αγωνιζόμενοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον εκάστοτε αγώνα.
– Το κόστος των αναγνωρίσεων μπορεί να ανέλθει έως του ποσού των 50 ευρώ ανά συμμετοχή και θα αποδίδεται κατά τον τεχνικό έλεγχο στο διοργανωτή.
– Σε όλους τους αγώνες τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν στις αναγνωρίσεις θα είναι ελαστικά σειράς παραγωγής αναγνωρισμένα για άσφαλτο και συγκεκριμένα μόνο εγκεκριμένα ελαστικά (με DOT ή E) κίνησης στους δρόμους. Απαγορεύονται τα αγωνιστικά ελαστικά ασφάλτου και χώματος, τα semi slick, τα σταμπωτά κλπ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο