ΚΥΠΕΛΟ ΧΩΜΑΤΟΣ

23-24 Μαίου το Χωμάτινο Σπριντ της Σπάρτης

Η ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ στις 23-24 Μαΐου 2015 διοργανώνει χωμάτινο Rally Sprint για το Κύπελλο Ελλάδος με την επωνυμία ΄΄ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΄΄ 2015.
Σε μία διαδρομή 10 χλμ και με νέα σχεδίαση , αναμένεται και φέτος στον φιλόξενο Πάρνωνα , τα πληρώματα αλλά και οι θεατές να ζήσουν αξέχαστες στιγμές , που μόνο το Άθλημα του αυτοκινήτου μπορεί να προσφέρει .
Τα πρώτα 4,5 χλμ εναλλάσσονται σε ελαφριές ανηφόρες , κατηφόρες και ισάδια με θέαμα για τους φίλους των αγώνων και ευχαρίστηση για τους αγωνιζόμενους , ενώ στη συνέχεια για 1 χλμ το θέαμα θα αφήσει τη θέση του στη τεχνική με το τελείωμα να έχει δύο ανηφορικές φουρκέτες για θέαμα ή ευκαιρία για καλό χρόνο , στα 1300 m υψόμετρο .
Από και πέρα και μέχρι το τερματισμό οι οδηγοί πρέπει να ακολουθήσουν το σωστό διάβασμα των συνοδηγών , αφού οι υψηλές ταχύτητες , τα χασίματα , οι κατηφόρες και στο τέλος οι φουρκέτες θα κρίνουν μάλλον τον αγώνα .
Οι συμμετοχές θα ανοίξουν 1η Μαΐου και θα κλείσουν στις 15 Μαΐου στις 22.00 μμ.
Τα αυτοκίνητα θα περάσουν τεχνικό έλεγχο στις 23 του μήνα στην αντιπροσωπεία της FORD στο 4ο χλμ της ΕΟ Σπάρτης – Γυθείου και το ίδιο βράδυ στις 21.00 μμ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα γίνει πανηγυρική εκκίνηση και παρουσίαση όλων των αγωνιζομένων.
Το πρωί  της Κυριακής 24 Μαΐου και ώρα 10.30  το πρώτο αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση από την θέση Ζυγός στο δρόμο από τις Καρυές προς τον Άγιο Πέτρο και τερματισμό στη Βαρβίτσα , διανύοντας τα εξαιρετικά χώματα του Πάρνωνα που έχει γράψει την δική του ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου .
Με την ολοκλήρωση του αγώνα οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στην πλατεία των Καρυών , που  η φιλοξενία των κατοίκων και φέτος θα είναι πρωτόγνωρη .
Οι εκδηλώσεις έχουν την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου , του Δήμου Σπάρτης , των Νομικών προσώπων Αθλητισμού , Πολιτισμού και Περιβάλλοντος , της Επιτροπής Τουρισμού αλλά και των επαγγελματιών της Λακωνίας .
Η ονομασία και μόνο “ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ” προκαλεί όλους να έρθουν και να κερδίσουν τον αγώνα.
Πληροφορίες : τηλ. 6937123111 – 6977177001 fax 2731020905

Εκτός από το αγωνιστικό μέρος το Δ.Σ. της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης ομόφωνα αποφάσισε να τιμήσει δύο ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο.


Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το μέλος της Λέσχης μας ,τον Λάκωνα , τον Αγωνιζόμενο , τον Δημοσιογράφο , τον Πολιτικό , τον Άνθρωπο που διέθεσε όλη του την ζωή στη πρόληψη για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας .
Μιλάμε για τον ΑΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ που στις 13 Ιουνίου 2014 έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό .
Η Λέσχη μας αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο άθλημα θα βραβεύσει και τον επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδος Άρη Βωβό που εκτός αυτού , στήριζε πάντα τους νέους οδηγούς .


Ένας άλλος όμως που θα τιμηθεί είναι αγωνιζόμενος και δημοσιογράφος που συνεχίζει με αμείωτο ζήλο να στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δεν είναι άλλος από τον Στράτη Χατζηπαναγιώτου σε όλους μας γνωστός ως ΄΄Στρατισίνο΄΄ .
Οι οικογένεια του Άρη Σταθάκη , ο Άρης Βωβός αλλά και ο ΄΄Στρατισίνο΄΄ θα τιμηθούν το Σάββατο 23 Μαΐου στις 21.00 το βράδυ , κατά την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.
Με πρόταση μας , προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης ζητήσαμε στη μνήμη του Άρη Σταθάκη και για την πολύχρονη προσφορά του στη μάστιγα που λέγετε τροχαίο ατύχημα , το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Σπάρτης να ονομασθεί ΄΄ ΑΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ΄΄ .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο