ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΜΑΕ

Historic Acropolis Rally: Mε συμμετοχές από την Κορινθία

Aγώνας Reqularity 

58 στολίδια του παρελθόντος θα διαγωνιστούν στην κατηγορία Regularity του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, σε έναν αγώνα ακριβείας που παρά το γεγονός πως δεν περιλαμβάνεται σε κάποιο διεθνές καλεντάρι, συγκέντρωσε 14 πληρώματα από το εξωτερικό που έρχονται στη χώρα μας για να ζήσουν την περιπέτεια και να εξερευνήσουν τις ομορφιές της Ελλάδας.Στον αγώνα φυσικά δεν λείπουν οι αθλητές από την Κορινθία και μέλη της Α.Λ.Α.Κορινθίας .

   

Οι Κυριάκος Φαρμάκης-Μαρία Αθανασοπούλου θα οδηγήσουν ένα Volvo 122S του 1964, την πανέμορφη αμαζόνα !!!  ,οι Κιατανίωτες  Χρήστος Τσιόγκας-Σωτήρης Κολλιόπουλος θα συμμετάσχουν με το γνωστό “Πολεμικό ” Ford Escort RS2000 πρώτης γενιάς του 1969. ενώ ο Αλέξανδρος Μουρίκης, γνωστός από τη συμμετοχή του σε αγώνες ράλλυ παλαιότερα, με συνοδηγό τον γιο του Δημήτρη, θα οδηγήσει ένα Ford Fiesta του 1984.Τέλος με Με ένα MG F του 1997 της κατηγορίας Youngtimer αγωνίζονται οι Ιωάννης Σιάφας-Πέγκυ Δρούγκα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 

Aγώνας Sporting

Με τον καλύτερο τρόπο συνδυάζεται η επάνοδος του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, καθώς 48 πληρώματα από 8 χώρες της Ευρώπης δήλωσαν συμμετοχή στον τελευταίο αγώνα του θεσμού. Ο ελληνικός αγώνας ρίχνει την αυλαία στο πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και προσμετράει παράλληλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων με συντελεστή 3.

Αφήνει για λίγο το μπάκετ του Ford Fiesta R5 για τα μάτια μιας Lancia Delta HF 4WD ο Γιώργος Βασιλάκης, ο οποίος θα έχει την καθοδήγηση του Νίκου Τσάδαρη,ο  Αλέξανδρος Ρουστέμης που επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια απουσίας στα χωμάτινα ράλλυ, θα έχει στο δεξί μπάκετ ενός Ford Sierra RS Cosworth τον Γρηγόρη Ανδριανόπουλο,

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος του 2012, Γρηγόρης Νιώρας-Κώστας Κακαλής θα φορέσουν και πάλι φόρμα και κράνος, προκειμένου να αγωνιστούν στον τελευταίο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, με ένα Opel Corsa A GSi που προετοίμασε κατάλληλα ο οδηγός.

45 χρόνια πέρασαν από την πρώτη εμφάνιση του Δημήτρη Βαζάκα στους αγώνες. Με τη Μαρίνα Γεμενή στο δεξί μπάκετ του Toyota Starlet, σκοπεύουν να προσφέρουν θέαμα στη δεύτερη συνεχή συμμετοχή του οδηγού σε Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Δείτε εδώ τη λίστα συμμετοχών του αγώνα.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο