ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΑ ΞΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

H Kατερίνα Μπράτσου στο Mexico City Grand Prix 2023

F1 Mexico Grand Prix : Ένας αγώνας με ξεχωριστό ενδιαφέρον 

Έχει περάσει ένας χρόνος από την πρώτη επαφή μου με φόρμουλα μέσα από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα οπου είχα την ευκαιρία να συμμετέχω (F1 Singapore GP Night Race). Η εμπειρία ολοκλήρου του αγώνα και το να αποτελώ κομμάτι αυτής είναι κατι που δεν θα ξεχάσω. 

Η θετική απάντηση για τη συμμετοχή μου στον αγωνα της χώρας του Μεξικού με γεμίζει προσμονή για αυτό το ταξίδι! Στα συν αυτού του ταξιδιού, ένα μικρο reunion από τη γνωριμία με τις συμμετέχουσες του προγράμματος. Ο συνδυασμός μιας Μεξικανής που ζει στους ρυθμούς του αγώνα, μια Κοσταρικανής γεμάτης ενέργεια, μιας Πολωνής με ευρωπαϊκό αερα και μιας Ελληνίδας κανει την προσμονή ακόμη μεγαλύτερη. 

Η άφιξη μου στην χωρα των Μάγια και βλέποντας γνώριμα πρόσωπα είναι κατι ξεχωριστό! Η διαδρομή από το αεροδρόμιο ως το σημείο διαμονής μας είχε την αυρα οτι κατι μεγάλο συμβαίνει σε αυτή τη πόλη. Ο αγωνας F1 Gran Premio de la Cuidad de México είναι προ των πυλών. 

Η επίσημη θέση μου στον αγώνα είναι στο σημείο 11.7, στην υποομάδα για τις σημαίες .Η ομάδα χωρίζεται σε δύο υποομάδες. Η μία που είναι υπεύθυνη για τις σημαίες και η άλλη υποομάδα γνωστή ως ομάδα παρέμβασης. Ο ρόλος της είναι τα μέλη να βρίσκονται κατά μήκος της στροφής και να παρατηρούν τα περάσματα, έτσι ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να επέμβουν μετά από επικοινωνία με το κέντρο του αγώνα. ‘Ομως είναι υπεύθυνοι και για την ‘κατάσταση’ της πίστας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πριν ξεκινήσει ο αγώνας έχουν τσεκάρει όλη τη διαδρομή ώστε να είναι καθαρή, τα τοιχώματα ακέραια, ακόμη και τα προστατευτικά στα σημεία να είναι καθαρά από την πάνω πλευρά. Επίσης υπάρχουν υπεύθυνη ‘radio’ που συνδέονται άμεσα με το κέντρο του αγώνα για τις δυο υποομάδες.

Οι δυο μερες των practice sessions και των qualifying, κράτησαν το ενδιαφέρον ψηλά. Στα επιπλέον του κύριου αγώνα, ο αγωνας των GTM καθώς και της Formula 4. Η ημέρα του αγώνα εχει φτασει. Η πρόγνωση του καιρού ειναι ευνοϊκή. Αν και το σύνηθες είναι ένας ‘ήσυχος’ αγώνας, φέτος υπήρξαν ανατροπές ήδη από τη ήμερα τωn qualifying. Η πρώτη ανατροπή για τoν αγωνα έλαβε χωρα στα πρώτα λεπτά του αγωνα οπου υπήρξε συμπλοκή τριών μονοθεσίων θέτοντας εκτός το πιο ‘σημαντικό ‘ συμμετέχων για τον μεξικάνικο λαό,  τον εθνικο τους ήρωα! Μετα απο μια μικρή ένταση που επικράτησε, απλώθηκε μια σχετική σιγή στις κερκίδες! Ο αγώνας συνεχίστηκε με ομαλή ροή αν και υπήρξε ακόμη μια έξοδος αυτη τη φορα για την ομάδα της Haas. Στην ωρα του τερματισμού  και στο άκουσμα των πυροτεχνημάτων η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη! 

Είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ στην απονομή και να νιώσω την ατμόσφαιρα της ολοκλήρωσης ενός μεγάλου γεγονότος! Η μουσική, το χειροκρότημα δημιουργούν ρίγος! 

Και η f1esta συνεχίζεται!

Ως λαος που ξέρει να γιορτάζει την κάθε στιγμή δεν θα μπορούσε να λείπει το παρτυ για τους orange army!! Και αν δεν καταλάβατε, οι κριτές με τις πορτοκαλί στολές (οι κρυφοί ήρωες του καθε αγώνα) έχουν τη δική τους εξτρα γιορτή μετα το κλείσιμο των φωτων του Autodromio Hernado Rodruguez με μουσική,  tacos και πολλη τεκίλα!

Και όπως λένε:

Hasta la proxima! (Μέχρι το επόμενο)

Saludos compañeros!

Eυχαριστουμε την ΚΑΤΕΡΙΝΑ για το ενδιαφέρον άρθρο της

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο