ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

41ο Seajets Ράλλυ Παλάδιο: Με 32 συμμετοχές ο καταληκτικός γύρος της χρονιάς

Ο επίλογος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου για το 2021, θα δοθεί με το 41ο Seajets Ράλλυ Παλάδιο στις 11 Δεκεμβρίου.
Το Seajets 41o Ράλλυ Παλάδιο, όπως είναι η φετινή του ονομασία, θα έχει φέτος ως επίκεντρο τη Μάνδρα Αττικής, ενώ για ακόμη μια χρονιά, την προσπάθεια του Αθλητικού Σωματείου Start Line στηρίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς ο αγώνας βρίσκεται υπό την αιγίδα των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας & Μεγαρέων.
Οι 32 συμμετοχές που συγκέντρωσε ο αγώνας μπορεί να μην πλησιάζουν τα νούμερα παλαιότερων ετών, αν μη τι άλλο διακρίνονται για την ποιότητα τους.
Το Seajets 41ο Ράλλυ Παλάδιο προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου & Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου αποτελώντας τον 5ο και τελευταίο γύρο των συγκεκριμένων θεσμών. Ταυτόχρονα αποτελεί τον 6ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, ενώ επιπρόσθετα ο αγώνας προσμετρά στο Κύπελλο “Rally Cup Ενιαίο SKODA ΣΟΑΑ».
Τα 32 πληρώματα θα έχουν ως πεδίο αντιπαράθεσης τις ειδικές διαδρομές “Μέγαρα-Άγιος Ιωάννης”, “Αλεποχώρι” και “Μελετάκι”. Συνολικά οι 3 ε.δ. θα επαναληφθούν τρεις φορές, με τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα να φτάνουν τα 75,03.
Όσον αναφορά τις συμμετοχές του αγώνα, μάχη για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή θα δώσουν οι Γιώργος Αναπολιοτάκης-Θανάσης Τσιούκας (Ford Fiesta R5) και Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης (Skoda Fabia R5).
Αναμφίβολα το προβάδισμα των πρωταθλητών ασφάλτου τα τελευταία χρόνια Αναπολιοτάκη-Τσιούκα, τους δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τη δική τους τακτική στο πως θα προσεγγίσουν τον αγώνα.
Στην αντίπερα όχθη, οι νικητές του Ράλλυ Παλάδιο 2019 Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης έχουν ως μόνο στόχο τη νίκη, ευελπιστώντας σε ένα στραβοπάτημα των πρωτοπόρων στη βαθμολογία, ώστε να πανηγυρίσουν τον τίτλο.
Στη λίστα των συμμετοχών με τετρακίνητα οχήματα συναντάμε τον πρωταθλητή των αναβάσεων στην κατηγορία Ν, Παναγιώτη Κύρκο, ο οποίος με συνοδηγό τον Γιώργο Πολυζώη (Mitsubishi Lancer EVO IX), θα κάνει τη δική του εμφάνιση στον φετινό αγώνα.
Οι Ιωάννης και Ανδρέας Νομικός (Skoda Fabia S2000) θα δώσουν και αυτοί τη δική τους παράσταση στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του αγώνα. Οι Βασίλης Κανδηλιώτης-Παντελής Παπανδρέου (Mitsubishi Lancer EVO VI), θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές τους εμφανίσεις.
Φυσικά, θα έχουμε και τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος στην κατηγορία Ν. Οι Δημήτρης Καζανάς-Θοδωρής Μακράκης (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι προηγούνται στη βαθμολογία θα προσπαθήσουν να κρατηθούν μπροστά από τους Κωνσταντίνο Κόρακα-Γιώργο Κότσαλη (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι θα κάνουν την τελευταία αντεπίθεση της χρονιάς.
Τις τετρακίνητες συμμετοχές του 41ου Seajets Ράλλυ Παλάδιο κλείνουν οι Γιάννης Ζούνης-Ελένη Βλαχαντώνη (Subaru Impreza WRX Sti) και Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκότοβος (Subaru Impreza WRX Sti).
Στην F2, μπορεί να απουσιάζουν από τη λίστα των συμμετοχών οι πρωταθλητές Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης, παρολαυτά ευελπιστούμε να δούμε όμορφες μάχες από τα υπόλοιπα πληρώματα.
Οι Χρήστος Αυγερόπουλος-Παναγιώτης Κονδύλης (Citroen Saxo VTS), θέλουν να σημειώσουν ακόμη μία επιτυχία σε έναν αγώνα που τους ταιριάζει. Απέναντι τους θα βρουν τους ταχύτατους Νικόλα Καραδημήτρη-Γιώργο Μουρτζούκο (Peugeot 206 XS) και Νίκο Κομνό-Νίκο Κόντο (Peugeot 106 S16).
Στη λίστα των συμμετοχών συναντάμε γνώριμους μας από τον θεσμό του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων.
Ο Πασχάλης Χατζημάρκος θα κάνει ακόμη μια εμφάνιση, αυτή τη φορά με Peugeot 208 Rally4 και συνοδηγό τον Νίκο Ιντζόγλου. Επιπρόσθετα θα δούμε τα αδέρφια Ρέκκα να συμμετέχουν με το Peugeot 106 S16.
Θετικό είναι το γεγονός πως θα δούμε και πάλι πίσω από το τιμόνι του Peugeot 106 Rallye τον αθλητή ΑΜΕΑ, Στράτο Σταματάκη με συνοδηγό τον Φίλιππο Φακουρέλη.
Το 41ο Seajets Ράλλυ Παλάδιο, θα έχει και συμμετοχές ιστορικών αυτοκινήτων τα οποία θα μας ταξιδέψουν σε όμορφες αγωνιστικές εικόνες παλαιότερων εποχών.
[gview file=”https://www.alak.gr/wp-content/uploads/2021/12/COM.pdf”]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο