ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΞΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Panagiotis Roustemis – Χρήστος Mπακλώρης στο WRC 3 και Junior WRC.

Η λίστα συμμετεχόντων του Ράλλυ Σουηδίας, περιλάμβανε και μια ευχάριστη έκπληξη σε ελληνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Κορινθίας .

Στο πλαίσιο του ανανεωμένου WRC 3, που από φέτος περιλαμβάνει αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally3 και στην επιμέρους κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων (Junior WRC) για οδηγούς ηλικίας έως 29 ετών, θα συμμετάσχουν οι Κορίνθιοι  Παναγιώτης Ρουστέμης-Χρήστος Μπακλώρης με Ford Fiesta Rally3, στα Χρώματα της Seajet 

Προς το παρόν, η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί ενιαίο με Ford Fiesta, αφού η M-Sport είναι η μόνη εταιρεία που έχει παρουσιάσει αυτοκίνητο τέτοιων προδιαγραφών, με τις Toyota και Renault να φημολογείται πως σκέφτονται την εμπλοκή τους.

Καθώς δεν έχουν οριστεί ακόμη οι συμμετέχοντες στο Junior WRC, ο 23χρονος Πρωταθλητής στην κατηγορία Ν του 2020, με τον 36χρονο νέο του συνοδηγό, θα αντιμετωπίσει ακόμη 7 πληρώματα στο πλαίσιο του WRC 3.

Οι Ρουστέμης-Μπακλώρης, στοχεύουν να συμμετάσχουν σε ολόκληρο το Junior WRC, που περιλαμβάνει 5 αγώνες (Κροατία, Πορτογαλία, Εσθονία οι υπόλοιποι) και ολοκληρώνεται με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το οποίο έχει μάλιστα διπλό συντελεστή.

Στη Σουηδία, θα βρουν απέναντί τους ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς αντιπάλους, εκ των οποίων ξεχωρίζει, χωρίς να εντάσσεται στο Junior WRC βάσει κανονισμών, ο περσινός Πρωταθλητής Sami Pajari, με συνοδηγό την Enni Malkonen.

Ακόμη, στο Ράλλυ Σουηδίας θα αγωνιστούν οι Φινλανδοί Lauri Joona-Mikael Korhonen, οι Εσθονοί Robert Virves-Alek  Lesk, οι Γάλλοι Jean Baptiste Franceschi-Anthony Gorguillo, οι Ιρλανδοί William Creighton-Liam Regan και το βρετανο-πολωνικό πλήρωμα των Jon Armstrong-Kamil Kozdron, όλοι τους με προγενέστερη εμπειρία ενός ή περισσότερων ετών στο θεσμό.

Μοναδικοί rookies θα είναι το πλήρωμα από την Κόρινθο και οι Κενυάτες McRae Kimathi-Mwangi Kioni.

Πηγή 4ΤΡΟΧΟΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο