ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΟ ΧΩΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

Ράλλυ Φθιώτιδας : Aθανασούλας , Μπακλώρης & Κασίμης στο Βάθρο!!!

38ο FORD Ντουλάκης Ράλλυ Φθιώτιδος: Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος ΗλίαΝικητές χωρίς να απειληθούν σε κανένα σημείο του αγώνα το Κυπριακό πλήρωμα Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία (Volkswagen Polo R5), το οποίο κέρδισε όλες τις ειδικές διαδρομές του 38ου FORD Ντουλάκης Ράλλυ Φθιώτιδος.

Το 38ο FORD Ντουλάκης Ράλλυ Φθιώτιδος, αποτέλεσε τον πρώτο αγώνα του 57ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος και Κυπέλλου Χώματος, και έδωσε μια καλή ευκαιρία στα πληρώματα να προετοιμαστούν κατάλληλα ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις, που θα διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου σε παρόμοιες συνθήκες και ειδικές διαδρομές!Στα του αγώνα, νικητές αναδείχθηκαν οι Κύπριοι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία (Volkswagen Polo R5), οι οποίοι κέρδισαν και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές, δείχνοντας την δυναμική των ίδιων και του αυτοκινήτου. Παράλληλα ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ στο οποίο θα λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ακόμη ένα πλήρωμα από την Κύπρο, οι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου (Volkswagen Polo R5). Οι τρεις φορές πρωταθλητές Κύπρου, δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των νικητών, σημείωσαν όμως αξιόλογους χρόνους και έδειξαν σταθερότητα στις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσαν οι πάντα μαχητικοί Jourdan Serderidis-Frederic Miclotte (Skoda Fabia R5), οι οποίοι αν και “καθάριζαν” τις ε.δ., όλη την ημέρα κατάφεραν τελικά να χαμογελάσουν με την συνολική επίδοση τους. Στην τέταρτη θέση οι Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia R5), αντιμετώπισαν δυσκολίες με το στήσιμο του αυτοκινήτου τους και στην τελευταία ε.δ. του αγώνα ένα κλατάρισμα τα τελευταία τρία χιλιόμετρα του αγώνα τους στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκαν οι Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι κέρδισαν και την κατηγορία Ν. Στην επανεμφάνιση τους στους αγώνες, μάγεψαν με τις επιδόσεις τους, σημείωσαν κορυφαίους χρόνους και θύμισαν σε όλους, πόσο είχε λείψει από τους Ελληνικούς Αγώνες το συγκεκριμένο πλήρωμα. Στην έκτη θέση βρέθηκαν οι Σουηδοί Joakim Roman-Christoffer Back (Skoda Fabia R5), οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι με τις ε.δ. του αγώνα!Στην έβδομη θέση τερμάτισαν οι Γιώργος Αθανασόπουλος-Σπύρος Μπαρδάκης (Mitshubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι κατέλαβαν ταυτόχρονα και την δεύτερη θέση στην κατηγορία Ν. Στην όγδοη θέση, τερμάτισαν οι Βέλγοι Filip Pyck-Peter Dehouck (Mitsubishi Lancer EVO X), οι οποίοι στέρησαν το βάθρο της κατηγορίας Ν, από τους Παναγιώτη Ισμαήλο-Allan Harryman (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι κατέλαβαν την ένατη θέση.Την δεκάδα έκλεισε ένα πλήρωμα που στην επιστροφή του στους Ελληνικούς Αγώνες, όχι μόνο κέρδισε την F2, αλλά άφησε όλους άφωνους με την οδήγηση του.

Ο λόγος για τους Γιάννη Αναγνωστάκο-Χρήστο Μπακλώρη (Peugeot 208), κέρδισε κάθε ειδική του αγώνα και σημείωσε επιδόσεις που θα ζήλευαν συνδυασμοί με δυνατότερα αυτοκίνητα. Στην δεύτερη θέση της F2, βρέθηκαν οι Πρωταθλητές Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta Rally4), οι οποίοι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο ρυθμό των πρωτοπόρων. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι πάντα ανταγωνιστικοί Γιάννης Μποζιονέλος-Βαγγέλης Παναρίτης (Ford Escort RS 2000).

Εντυπωσιακή και η παρουσία του Γιάννη Κασίμη , στον πόλεμο των Yaris, με την Χρυσούλα Δικοπούλου κατάφεραν να τερματίσουν στην 2η θέση της C6/Α5 .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο