ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ-TAXYTHTA

Valvoline Π.Π. Αναβάσεων 2019: Με 94 Πρωταγωνιστές και φυσικά τους Βασίλη & Βικτωρα Ρέκκα

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά, στα ισάριθμα έτη της σύγχρονης εποχής της μετά τη δεκαετία του ‘70, η Ανάβαση Διονύσου πλησίασε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών για την πρεμιέρα του Valvoline Π.Π. Αναβάσεων 2019 – αποδεικνύοντας πόσο προσφιλής είναι στην «αφρόκρεμα» των οδηγών Αναβάσεων, που θα δώσει το παρόν το προσεχές Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου στην ανατολική πλαγιά της Πεντέλης.
Στη φιλόξενη Ανατολή, στους πρόποδες της Πεντέλης πάνω από τη Νέα Μάκρη, θα στήσουν το Σέρβις τους 94 συνολικά αγωνιζόμενοι του Πρωταθλήματος, του ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2019 και του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών αυτοκινήτων. Η Ανάβαση Διονύσου 2019, που διοργανώνει το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., αποτελεί τον πρώτο γύρο της νέας σεζόν και για τους τρεις αυτούς θεσμούς.
Το πλήθος και το ταλέντο των αγωνιζόμενων, μια σειρά από εκρηκτικά αυτοκίνητα, τα supercars της Formula Saloon, οι μάχες του Ενιαίου στα εκατοστά του δευτερολέπτου και η εγγύτητα της διαδρομής στους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθιστούν την Ανάβαση Διονύσου μια άκρως δελεαστική πρόταση για τους φίλους του μότορσπορ το προσεχές διήμερο. Ειδικά με δεδομένο ότι φέτος το μετεωρολογικό δελτίο δεν προβλέπει τις παροδικές βροχές που είχαν κάνει το πέρασμά τους νωρίς το πρωί στον περσινό αγώνα.
Πρώτοι στα περάσματα της Ανάβασης, τόσο στα Χρονομετρημένα του Σαββάτου 30/3 (που ξεκινούν στις 11:00 π.μ.) όσο και στα δύο αγωνιστικά Σκέλη της Κυριακής 31/3 (το πρώτο εκ των οποίων θα πάρει εκκίνηση στις 10:30 π.μ.) θα είναι οι 14 οδηγοί του ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2019. Για το θεσμό αυτό κάθε σκέλος της Ανάβασης θα προσμετρά ως ξεχωριστός αγώνας, συνεπώς αυτό το διήμερο θα διεξαχθεί ο πρώτος και δεύτερος φετινός γύρος του Ενιαίου. Διπλοί, εξάλλου, θα είναι και οι υπόλοιποι πέντε αγώνες (δύο ακόμα Αναβάσεις και τρείς αγώνες Ταχύτητας) του θεσμού.

Η σειρά θα συνεχιστεί με τους 19 οδηγούς της κατηγορίας Ν -στην οποία η Κλάση Ν2 έχει τη μερίδα του λέοντος με 12 αγωνιζόμενους-, έπειτα με τους 12 οδηγούς της Κατηγορίας Α, με τους 11 αγωνιζόμενους της κατηγορίας Ε και μετά με ορισμένα από τα πλέον ισχυρά αγωνιστικά αυτοκίνητα και supercars που θα έχουν στα πηδάλια τους 12 οδηγούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία Formula Saloon. Το τέλος κάθε σκέλους επιφυλάσσει τους 26 οδηγούς της πλέον πολυπληθούς κατηγορίας, των Ιστορικών αυτοκινήτων, με ορισμένα άριστα διατηρημένα «διαμάντια» του παρελθόντος της αγωνιστικής αυτοκίνησης.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Διοικητικός Έλεγχος θα γίνει στα γραφεία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α» (Κύπρου 76, Περιστέρι) στις 18:00-21:00 το απόγευμα της Παρασκευής 29/3, και είναι υποχρεωτικός για τους αγωνιζόμενους της Αθήνας. Ο Τεχνικός Έλεγχος θα διεξαχθεί στο χώρο των πιτς, στον οικισμό Ανατολή, το πρωί του Σαββάτου. Οι θεατές πρέπει να γνωρίζουν, αντίστοιχα, ότι η κυκλοφορία στη διαδρομή θα διακοπεί και τις δύο ημέρες στις 09:00 το πρωί, τόσο από την εκκίνηση στην Ανατολή όσο και από τον τερματισμό στην πλευρά του Αγίου Πέτρου.
Πίνακας Συμμετοχών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο