ΚΥΠΕΛΟ ΧΩΜΑΤΟΣ

Το 27ο Rally Sprint Αμαλιάδας : Στην 3η θέση οι Σπανός – Γκότοβος

Ο 3ος γύρος του Κυπέλλου Χώματος 2018 είναι πλέον παρελθόν. Το 27ο Rally Sprint Αμαλιάδας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την ΑΟΛΑΠ σε συνδιοργάνωση με την Π.Δ.Ε. (Περιφ. Ενότητα Ηλείας), τον Δήμο Ήλιδας και το Ν.Ο.Δ.Δ. (Ηλείος).
Η ειδική διαδρομή Χάβαρι των 10,3km περίμενε να υποδεχθεί τους αγωνιζόμενους στα τεχνικά και γρήγορα κομμάτια της. Έτσι την Κυριακή το πρωί στις 10:00 εκκίνησε το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

 Στην υπόθεση της γενικής κατάταξης κερδίζοντας την πρώτη ειδική διαδρομή, το πλήρωμα της ΑΟΛΑΠ των Στυλιανού Λαϊνόπουλου-Αναστάσιου Παπαδόπουλου έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους με το Subaru Impreza GC8 με διαφορά 20 δευτερολέπτων από τους Ιωάννη Μποζιονέλο-Ευάγγελο Παναρίτη της ΑΛΜΑ 4×4 Ναυπλίου, με Mitsubishi Lancer EVO VI. Τρίτοι, με ένα Citroen Saxo της κατηγορίας C5/F2 με έναν εκπληκτικό χρόνο και ξεσηκώνοντας τους θεατές οι Παναγιώτης Πολυμενέας-Ίαν Άντονυ Παπανικολάου της ΑΛΑ Καλαμάτας και της ΑΟΛΑΠ αντίστοιχα.
Καρτερικά από πίσω από το ΑΣΜΑ Ν.Ηλείας οι Χρήστος Χατζόπουλος-Αριστέα Χατζοπούλου με μια πανέμορφη Toyota Corolla AE86 της κατηγορίας C4/F2. Στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής διαδρομής, αύξησαν τη διαφορά τους οι Στυλιανός Λαϊνόπουλος-Τάσος Παπαδόπουλος, βάζοντας πλώρη για τη νίκη του αγώνα. Οι Ιωάννης Μποζιονέλος-Ευάγγελος Παναρίτης σταθερά κράτησαν τον ρυθμό τους. Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν δεν είχαν και μια έξοδο που τους στοίχησε αρκετά σε χρόνο. Στην τρίτη θέση πέρασαν οι Χρήστος Χατζόπουλος-Αριστέα Χατζοπούλου κερδίζοντας 5 δευτερόλεπτα από τους Παναγιώτη Πολυμενέα-Ίαν Άντονυ Παπανικολάου οι οποίοι είχαν και μια μικρή έξοδο προς το τέλος της ειδικής.
 Ρυθμό ανέβασαν με το Subaru Impreza R4 της OLKI Sport Rallying οι Διονύσιος Σπανός Κρητικός με συνοδηγό τον Σωτήρη Γκότοβο από την ΑΛΑΚ και την ΕΛΕΤΑ αντίστοιχα. Απέναντι τους το πλήρωμα της ΑΟΛΑΠ των Ανδρέα Κομιώτη-Ανάργυρου Λυμπέρη με Subaru Impreza WRX STi.
Στην τρίτη θέση της F2 με Peugeot 106 S16 της C4/F2 ο Βασίλειος Ντέρμας από τον ΑΟΠ με συνοδηγό τον Θεόδωρο Μυλωνάκο του ΑΣΜΑ.
Στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα της Ειδικής Διαδρομής μεγάλοι νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Λαινόπουλος-Παπαδόπουλος κερδίζοντας και τα τρία σκέλη του αγώνα. Δεύτεροι οι Μποζιονέλος-Παναρίτης και τρίτοι οι Σπανός-Γκότοβος. Στην τέταρτη θέση της γενικής μετά από εκπληκτική εμφάνιση κι έναν σταθερό και γρήγορο αγώνα οι ΧατζόπουλοςΧατζοπούλου. Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα οι Πολυμενέας-Παπανικολάου που δεν μπόρεσαν να περιορίσουν το πρόβλημα με τη θερμοκρασία του κινητήρα στο Citroen Saxo κι εγκατέλειψαν αμέσως μετά το 2ο σκέλος.
Αντίστοιχα η ατυχία χτύπησε και τη πόρτα των Θεόδωρου Πανούτσου-Παναγιώτη Πανούτσου της ΑΟΛΑΠ με το γνωστό Toyota Yaris τους, έπαθαν ζημιά στο διαφορικό τους και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.
 Στις επι μέρους κατηγορίες, την C5 κέρδισαν οι Στυλιανός Κόκκινος-Κωνσταντίνος Φελώνης με ένα Toyota Starlet KP61 σε μια επίσημη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Start Line αντίστοιχα. Δεύτεροι οι Αθανάσιος Κατσάς-Παναγιώτης Αναστασόπουλος της ΑΛΑ Καλαμάτας αμφότεροι, με Toyota Corolla AE111. Τρίτος με ίδιο αυτοκίνητο, στον πρώτο του αγώνα μάλιστα, ο Χαράλαμπος Γαζετάς του ΑΣΜΑ με συνοδηγό τον Δημήτριο Δημητρόπουλο του ΑΣΜΑ Ν.Ηλείας.
Την κατηγορία C4 κατέκτησαν οι Χρήστος Χατζόπουλος-Αριστέα Χατζοπούλου με τους Βασίλειο Ντέρμα-Θεόδωρο Μυλωνάκο να τους ακολουθούν. Τρίτοι οι Αναστάσιος Αναστασόπουλος-Αντώνης Δημόπουλος τους ΑΣΜΑ Ν.Ηλείας, με μία Toyota Corolla AE92.
Την κατηγορία C2 κέρδισαν οι νικητές της γενικής κατάταξης Στυλιανός ΛαϊνόπουλοςΤάσος Παπαδόπουλος. Δεύτεροι οι Ιωάννης Μποζιονέλος-Ευάγγελος Παναρίτης με τρίτους τους Διονύσιο Σπανό Κρητικό-Σωτήρη Γκότοβο.
 Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αγωνιζόμενους, τους κριτές, τους εθελοντές και φυσικά τους χορηγούς του αγώνα. Ευχαριστούμε επίσης όλους εσάς που βρεθήκατε στα σημεία του αγώνα, στον Τεχνικό Έλεγχο στην Shell Auto Gas Σταματελάτος, στην Πανηγυρική Εκκίνηση στην πλατεία της Αμαλιάδας και στην Ειδική Διαδρομή στο Χάβαρι. Χωρίς όλους εσάς δεν υφίστανται αγώνες και είστε η δύναμη μας.
Το 27ο Rally Sprint Αμαλιάδας έλαβε τέλος, με ασφάλεια πάνω απ’όλα που είναι και το σημαντικότερο. Όλοι οι θεατές βρίσκονταν στις θέσεις τους, ακούγοντας τους υπεύθυνους της οργάνωσης κι αυτό μας κάνει περήφανους. Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου σας περιμένουμε στο επετειακό 40ο Ολυμπιακό Ράλλυ και στο 28ο Rally Sprint Αμαλιάδας.
Αποτελέσματα
[Φωτογραφία: Απόστολος Παλάτος]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο