ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

Rally Αλμυρού : Nikon-Κουζιώνης πρεμιέρα με νίκη στην F2

Το 3o Rally Αλμυρός 2018 τα είχε όλα! Έντονος συναγωνισμός, απογοητεύσεις, άγχος αλλά και εκπλήξεις συνέθεσαν ένα αγώνα που σημαδεύτηκε από πολλές πρεμιέρες αυτοκινήτων όσο και αθλητών.
Ο αγώνας εκκίνησε την Παρασκευή 29/6 με μία όμορφη εκδήλωση στο δάσος Κουρί και συνεχίστηκε το Σάββατο 30/06 το πρωί με τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού. 
Στον ίδιο χώρο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, όπου ο καιρός αποδείχθηκε σύμμαχος – ενώ δεν έλειψαν τα απρόοπτα σε μια διαδικασία που κύλησε ως επί το πλείστον ομαλά. Μάλιστα, με την είσοδο των αυτοκινήτων στην πλατεία είχαμε και την έκπληξη με το κεράκι που σβήσαμε για τα τρία χρόνια του αγώνα.Κεράκι που φιλοξενούσε πάνω της μία τούρτα σε σχήμα αγωνιστικού αυτοκινήτου και μάλιστα σε εργοστασιακούς χρωματισμούς.
Πλέον το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα με τις ειδικές διαδρομές “ΙΔ.ΚΤΕΟ Νέας Αγχιάλου-Άγιοι Θεόδωροι-Πτελεός-Νηες” και “Ρούσσας Νηες” να φιλοξενούν 23 πληρώματα.
Σε επίπεδο γενικής οι Γεροδήμος-Γρηγορίου αν και έχτισαν γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας από τους Νικον-Κουζιώνη και Αγγλόπουλο-Μακάριο καρδιοχτύπησαν στο 3ο σκέλος του αγώνα με την τελική τριάδα να κλείνει με αυτή την σειρά.
Στην F2 οι Νικον-Κουζιώνης ήταν οι μεγάλοι νικητές ενώ ακολούθησαν οι Παρασκευάς-Ρέντης που κινήθηκαν σε ρυθμούς τριάδας γενικής αποτελώντας για πολλούς το πλήρωμα της ημέρας και ακολούθησαν οι Μιχαήλ-Μπαλωτής.
Στην μάχη της πρεμιέρας στην C3+C4 ο γαλλικός “εμφύλιος” βρήκε νικητή το Citroen Ds3 R3T των Νικον-Κουζιώνη έναντι του Peugeot 207 R3T των Θεοφανίδη-Μαύρου ενώ η ατμοσφαιρική φρουρά εκπροσωπήθηκε επάξια από το Honda Civic Type-R των Μπαξεβανάκη-Παναγόπουλου.Απομονώνοντας την C4 οι τοπικοί Μαγγιδάς-Μαγγιδάς ήταν ταχύτεροι των Διαμαντή-Μασιάλα στην πρώτη τους εμφάνιση στην κατηγορία.
Στην C6 οι Μιχαήλ-Μπαλωτής “πήραν το αίμα τους πίσω” από την περσινή τους εγκατάλειψη ενώ οι Βεργοζήσης-Κομνός στον πρώτο αγώνα του Saxo με το οποίο συμμετείχαν κατέκτησαν την δεύτερη παρά το γεγονός ότι ο συνοδηγός έπιανε για πρώτη φορά τετράδιο στα χέρια,ενώ η τρίτη θέση της κατηγορίας πήγε στους Πολυχρονόπουλο-Χριστογιαννούλα με την συνοδηγό να την κατακτά δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Πέντε αθλητές πήραν το βάπτισμα του πυρός στον αγώνα αποδεικνύοντας για τρίτη συνεχή χρονιά ότι το Rally Αλμυρός είναι ιδανικός για να αντικρύσει κάποιος πράσινη σημαία για πρώτη φορά. Πιο συγκεκριμένα οι Μασιάλας Ε. και Παπαθεοδώρου έπιασαν για πρώτη φορά τιμόνι και οι Κεραμάρης,Ντάλλας και Αραμπατζής τετράδιο στο 3ο Rally Αλμυρός 2018.
Όπως είναι φυσικό ένας αγώνας rally ενέχει πάντα κινδύνους και φέτος το Rally Αλμυρός έδειξε το σκληρό του πρόσωπο – ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες για τους εμπλεκόμενους αθλητές με τα όποια προβλήματα να μένουν μόνο σε υλικό επίπεδο. Κριτές και ενδιάμεσοι αντέδρασαν άμεσα, με αποτέλεσμα το ωράριο του αγώνα να ολοκληρωθεί με καθυστέρηση ελαχίστων λεπτών παρά την διακοπή της μία ειδικής διαδρομής δύο φορές και το 50λέπτο parc ferme, κάτι που δείχνει και την δουλειά που έγινε στο κέντρο του αγώνα.
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον τερματισμό και την απονομή στο Αχίλλειο που συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυσή του σε φιλικό κλίμα από το σύνολο των συμμετεχόντων αθλητών ενώ τα πειράγματα μεταξύ τους έδωσαν αφορμή για αρκετό γέλιο στους παρευρισκόμενους, ενώ ο Δήμαρχος Αλμυρού ανανέωσε το ραντεβού για το 2019.
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας ευχαριστεί τα πληρώματα για την εμπιστοσύνη τους και τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που επέλεξαν την πρώτη ημέρα του Ιουλίου να γεμίσουν το βουνό και τις παραλίες του Δήμου Αλμυρού για να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια 23 πληρωμάτων και των ομάδων υποστήριξης των και 100 και πλέον ατόμων της οργάνωσης.
Αποτελέσματα: Γενική
Αποτελέσματα: F2
photo by Ανδρέας Hunter Αποστολίδης 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο