ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

Seajets 42ο Ράλλυ Παλάδιο: Νικητές στην Legends οι Π.Ρέκκας-Αλέξης Μενούνος

Με νικητές τους Χρήστο Αυγερόπουλο – Στράτο Γιαβάση με Citroen Saxo ολοκληρώθηκε το Seajets 42ο Ράλλυ Παλάδιο.
Το Seajets 42ο Ράλλυ Παλάδιο που διοργανώθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, έριξε την αυλαία στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Ιστορικών Αυτοκινήτων καθώς και στο Κύπελλο Ράλλυ Legends. Για ακόμη μια χρονιά, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων. Όπως συνέβαινε και τα περασμένα χρόνια, το Service Park βρισκόταν στη φιλόξενη πλατεία Γκλιάτη στη Μάνδρα Αττικής, που εκτός από τους αμιγώς εμπλεκόμενους στον αγώνα προσέλκυσε αρκετούς ακόμη επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν την βόλτα τους με την παρακολούθηση της διαδικασίας service των αγωνιστικών αυτοκίνητων.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το Seajets 42ο Ράλλυ Παλάδιο που μετά από πολλά χρόνια διεξήχθη σε απόλυτα στεγνό οδόστρωμα, συγκέντρωσε 36 συμμετοχές και αποτελούνταν από 6 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 40,86 χιλιομέτρων. Ιδιαίτερη στιγμή για τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αλλά και όλων των θεατών του αγώνα ήταν η στιγμή που το «0» έκανε την εμφάνιση του. Ο λόγος για την Lancia 037 του πληρώματος των Γιώργου Βασιλάκη – Νίκου Τσάδαρη οι οποίοι με το μοναδικό αυτό ιταλικό αυτοκίνητο μας μετέφεραν σε παλαιότερες εποχές όπου τα αγωνιστικά Group B μεσουρανούσαν στους αγώνες. Αφήνοντας κατά μέρος τις μαγικές εικόνες της Lancia 037, επιστρέψαμε στην πρώτη Ε.Δ. του αγώνα “Αλεποχώρι”. Εκεί ταχύτεροι ήταν οι Στάθης Κουκέας – Κώστας Σπύρου (Ford Fiesta R5), οι οποίοι είδαν τους Χρήστο Αυγερόπουλο – Στράτο Γιαβάση (Citroen Saxo), να τους ακολουθούν κατά πόδας. Και ενώ άπαντες περίμεναν να δουν τις προσπάθειες και των υπόλοιπων πληρωμάτων στην εν λόγω Ε.Δ. ήρθε μία έξοδος των Γιάννη Χαραλαμπόπουλου – Νίκου Ξανθού (Honda Civic EP3) η οποία οδήγησε στην διακοπή της ειδικής. Το πλήρωμα βγήκε αλώβητο από την έξοδο ωστόσο στη συνέχεια η Ε.Δ. “Αλεποχώρι” πραγματοποιήθηκε ως απλή με τα υπόλοιπα πληρώματα να κατευθύνονται προς την δεύτερη Ειδική Διαδρομή.
Στη δεύτερη Ε.Δ. “Άγιος Ιωάννης – Μέγαρα” είδαμε την πρώτη έκπληξη του αγώνα καθώς οι Θανάσης Μόσχος – Ιωάννης Σαμαρτζής (Renault Clio 1) καταφέραν να είναι ταχύτεροι όλων κατά 11 δευτερόλεπτα, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοπορία ενώ μεγάλη μάχη μάχη δινόταν και για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Στην επόμενη Ε.Δ. “Μελετάκι” οι Μόσχος – Σαμαρτζής ξαναχτύπησαν αυξάνοντας περαιτέρω τη διαφορά από τους υπόλοιπους διώκτες τους ενώ αλλαγή είχαμε στη δεύτερη θέση καθώς οι Αυγερόπουλος – Γιαβάσης κατάφεραν πετυχαίνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο να ξεπεράσουν τους Κουκέα – Σπύρου. Με το πρώτο loop των ειδικών να έχει ολοκληρωθεί τα πληρώματα επέστρεψαν στο service park στην πλατεία Γκλιάτη στη Μάνδρα Αττικής πριν ξεκινήσουν για την επανάληψη των τριών ειδικών διαδρομών.
Μπαίνοντας στην τέταρτη Ε.Δ. “Αλεποχώρι” είδαμε τους Κουκέα – Σπύρου να κάνουν την αντεπίθεση τους σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο ενώ βρέθηκαν μετά το τέλος αυτής μία ανάσα από τους δεύτερους Αυγερόπουλο – Γιαβάση. Από την άλλη οι Μόσχος – Σαμαρτζής αν και πέτυχαν τον τρίτο ταχύτερο χρόνο είδαν το προβάδισμα τους να μειώνεται ελάχιστα. Και κάπως έτσι φτάσαμε στην πέμπτη Ε.Δ. “Άγιος Ιωάννης – Μέγαρα” που έφερε τα πάνω κάτω στο Seajets 42o Ράλλυ Παλάδιο. Οι Κουκέας – Σπύρου έχοντας πίσω σπασμένο αριστερό άκρο κατάφεραν αρχικά να τερματίσουν την Ε.Δ. ωστόσο λίγο αργότερα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα με το πλήρωμα να μην μπορεί να πιστέψει τι του συνέβη. Το δράμα όμως θα συνεχιζόταν και στην κορυφή της κατάταξης, προσεγγίζοντας τα τελευταία χιλιόμετρα της ειδικής το τιμόνι του Renault Clio 1 των Μόσχου – Σαμαρτζή υπέστη ζημιά με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο καθώς είχαν ένα τετακε υποχωρώντας ταυτόχρονα στη δεύτερη θέση. Την ατυχία αυτή εκμεταλλευτήκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Αυγερόπουλος – Γιαβάσης οι οποίοι απείχαν μόλις 8,08 χιλιόμετρα από τη δεύτερη τους νίκη σε Ράλλυ Παλάδιο. Όπερ και εγένετο οι νικητές του Ράλλυ Παλάδιο του 2018 κατάφεραν να πετύχουν τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία Ε.Δ. του αγώνα πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη στην γενική κατάταξη στο Seajets 42o Ράλλυ Παλάδιο καθώς και τη νίκη στην F2. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Μόσχος – Σαμαρτζής, ενώ τρομερή μάχη δόθηκε μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Εκεί οι Ανδρέας Νομικός – Αλέξανδρος Ματαλιωτάκης (Skoda Fabia S2000), κατάφεραν με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο που πέτυχαν στην καταληκτική Ε.Δ. του αγώνα να υπερκεράσουν το εμπόδιο των Νίκου Καραθανάση – Βασίλη Καραθανάση (Honda Civic EP3), οι οποίοι τερμάτισαν στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα στο Seajets 42o Ράλλυ Παλάδιο συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Καπράλος – Κωνσταντίνος Καραθανάσης (Opel Astra G).
Το Seajets 34ο Ράλλυ Παλάδιο αποτέλεσε τον επίλογο και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Νικητές αναδείχθηκαν οι Μάριος Σταφυλοπάτης – Γιώργος Χατζηρήγας οι οποίοι με την εκπληκτική Lancia Delta κατάφεραν να κερδίσουν όλες τις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, κλείνοντας ταυτόχρονα ιδανικά τη χρονιά. Στη δεύτερη θέση, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Γιάννης Κάτσικας – Νίκος Μπαμπαλής (Ford Escort MKII), με τους Ιωάννη Τσαλαματά – Λάμπρο Ζωγράφο (Peugeot 309), να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν οι Αλέξανδρος Γεροβασίλης – Κωνσταντίνος Βερικάκης (Fiat 124), με τους Λυμπέρη Παπάζογλου – Μαρία Νικολοπούλου (Lancia Delta), να συμπληρώνουν την πεντάδα.
Όσον αφορά το Κύπελλο Ράλλυ Legends η υπόθεση νίκη στο Seajets 42o Ράλλυ Παλάδιο αφορούσε την οικογένεια Ρέκκα. Τη νίκη πήρε το πλήρωμα των Πανάγγελου Ρέκκα – Αλέξη Μενούνου (Peugeot 106), με το πλήρωμα των Βίκτωρα Ρέκκα – Κωνσταντίνου Καρλιώτη (Citroen Saxo), να κάνει το 1 – 2 για την οικογένεια Ρέκκα. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Ιωάννης Καλαϊτζιάν – Φώτης Σωτηρόπουλος (Forda Puma).
Το Seajets 42ο Ράλλυ Παλάδιο είχε δυστυχώς και εγκαταλείψεις. Τον χορό των ατυχιών άνοιξαν όπως αναφέραμε οι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος – Νίκος Ξανθός (Honda Civic EP3), με τους Νίκο Ζακχαίο – Μιχάλη Φράγκου να τίθενται λίγο αργότερα εκτός αγώνα μετά από πρόβλημα στη μετάδοση του Honda Civic FN2. Οι Γιώργος Ντέκας – Φώτης Χειλάκης (Citroen Saxo) και Κωνσταντίνος Ντέκας – Αριστοτέλης Μπαρκονίκος (Peugeot 205), είδαν τον αγώνα τους να τελειώνει άδοξα στη δεύτερη ειδική ελέω μηχανικών προβλημάτων, ενώ στην ίδια Ε.Δ. τέθηκαν εκτός λόγω μηχανικής βλάβης στο Renault Clio 1 και οι Ιωάννης Γύζης – Ιωάννα Πάφρα. Οι Μανώλης Κατσαρέλιας – Ανδρέας Στεργίου εγκατέλειψαν από πρόβλημα στο διαφορικό του VW Golf, με τους Νίκο Παπαλουκά – Γρηγόρη Γκιώνη (Renault Clio 2), να εγκαταλείπουν από μηχανική βλάβη στην προτελευταία ειδική του αγώνα εκεί που είδαμε να χάνουν κάθε ελπίδα για διάκριση και οι Στάθης Κουκέας – Κώστας Σπύρου με το πληγωμένο Ford Fiesta R5. Το τελευταίο θύμα του Seajets 42ο Ράλλυ Παλάδιο ήταν το πλήρωμα των Κωνσταντίνου Κουνιάκη – Κωνσταντίνου Βαρδάκη (Peugeot S 16).
Δηλώσεις Πρωταγωνιστών
Χρήστος Αυγερόπουλος – Στράτος Γιαβάσης (Citroen Saxo)
“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που κερδίσαμε τον συγκεκριμένο αγώνα. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους ειδικά στους Θανάση Μόσχο και Ιωάννη Σαμαρτζή. Εμείς φυσικά είμαστε ευχαριστημένοι με την νίκη μας αλλά έχουμε πολύ δουλειά με το αυτοκίνητο. Είμαστε χαρούμενοι αρχικά για τον τερματισμό μας και δευτερευόντως για τη νίκη μας. Την επόμενη χρονιά θα είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι”.
Θανάσης Μόσχος – Ιωάννης Σαμαρτζής (Renault Clio 1)
“Στο πρώτο σκέλος όλα κυλούσαν όπως έπρεπε ωστόσο μία άτυχη στιγμή στην προτελευταία ειδική μας στέρησε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρολαυτά το χαρήκαμε και την επόμενη χρονιά θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε στο πρωτάθλημα”.
Ανδρέας Νομικός – Αλέξανδρος Ματαλιωτάκης (Skoda Fabia S2000)
“Για εμένα προσωπικά ο αγώνας ξεκίνησε αργά καθώς μπήκαμε νωθρά διότι είναι το τέταρτο ράλλυ που συμμετέχω. Ανεβάσαμε σιγά σιγά ρυθμό ώστε να μάθουμε και περισσότερο το αυτοκίνητο μας και τελικά ήρθε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να λάβουμε μέρος σε περισσότερους αγώνες ώστε να μάθουμε και καλύτερα το αγωνιστικό μας”.
Μάριος Σταφυλοπάτης – Γιώργος Χατζηρήγας (Lancia Delta)
“Το Ράλλυ Παλάδιο είναι μία γιορτή και χαιρόμαστε που μπορούμε και αγωνιζόμαστε εδώ. Είναι λυπηρό που οι συμμετοχές είναι λιγοστές κάτι που δείχνει πως το άθλημα μας βρίσκεται σε ύφεση. Εμείς ωστόσο καταφέρνουμε να βρισκόμαστε στους αγώνες και να το διασκεδάζουμε”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο