ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

5ο Athens Rally Sprint – «Αγ. Μερκούριος»: Στην αφετηρία με 52 πληρώματα

Οι 52 οδηγοί και οι ισάριθμοι συνοδηγοί τους θα έχουν, στη φετινή πέμπτη χρονιά του καθιερωμένου πια θεσμού του ARS, τη μοναδική αγωνιστική εμπειρία του περάσματος μιας τόσο τεχνικής και απαιτητικής διαδρομής με τον παραπάνω βαθμό δυσκολίας, και ικανοποίησης στον τερματισμό, του σκότους της νύχτας. Το 5ο Athens Rally Sprint, θυμίζουμε, περιλαμβάνει δύο ημερήσια και ένα νυχτερινό πέρασμα από τη διαδρομή των 14,53 χιλιομέτρων, με κατεύθυνση από τη Μαλακάσα προς τα πρώην βασιλικά κτήματα της Βαρυμπόμπης.

Στην κορυφή του πίνακα συμμετοχών φιγουράρουν 7 πληρώματα με τετρακίνητα αυτοκίνητα των Κατηγοριών C1 και C2, που αναμένεται να διαγωνιστούν στη μάχη της γενικής κατάταξης.
Στην κατηγορία αυτή και οι δικοί μας αθλητές Σπανός-Γκόντοβος με Subaru Impreza , αλλά και Χρήστος Κουζίωνης σε επιπεδο συνοδηγών με τον ΝΙΚΟΝ και Mitsubishi Evo IX.
 
 
Παρόλα αυτά, κάποιοι από τους -συνολικά 6, στο «Μερκούρη»- αγωνιζόμενους της Κατηγορίας C3 έχουν αποδείξει πως παρότι η ισχύς των αυτοκινήτων τους μεταδίδεται σε μόνο δύο τροχούς, διαθέτουν το ταλέντο για να μπουν κι εκείνοι στη μάχη της κορυφής.
Η πιο πολυπληθής κατηγορία του 5ος φετινού γύρου του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος, όπου προσμετρά το 5ο Athens Rally Sprint «Άγιος Μερκούριος», είναι η C6, και εδώ υπάρχει συνοδηγός από την Λέσχη μας και είναι ο Βικτωρας Ρέκκας στο δεξί μπακετ του Mπρίλλη με Peugeot 106 s16. 

 
Οι παλιές Κλάσεις Α5 και Ν2 υπόσχονται μια μάχη εξαιρετικού ενδιαφέροντος με 11 παρεμφερούς απόδοσης μικρά, αλλά ισχυρά αυτοκίνητα. Στα δύο παραπάνω «σκαλοπάτια» των συμμετοχών, στις κατηγορίες C4 και C5 έχουν δηλώσει συμμετοχή από 3 πληρώματα, ενώ το παρόν θα δώσουν και 2 πληρώματα με τα Skoda Fabia 1.2 του Ενιαίου Πρωταθλήματος ΣΟΑΑ.
Πέραν αυτών, ο «Μερκούρης» αυτό το Σάββατο θα φιλοξενήσει και τους αγωνιζόμενους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, του οποίου είναι ο 7ος γύρος. Στη ράμπα της Αφετηρίας, που θα δοθεί στις 12:00 το μεσημέρι στο Service Park (στο προαύλιο του Ι.Γ.Μ.Ε., στο Ολυμπιακό Χωριό), θα ανέβουν 20 πληρώματα με ισάριθμα εντυπωσιακά ιστορικά αυτοκίνητα.

Συμμετοχή της Α.Λ.Α.Κορινθίας και στα Ιστορικά με τον Βαγγέλη Παναρίτη , να <<διαβάζει>> στον Κασιδόπουλο Γιώργο , με Toyota Starlet KP60.Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βαγγέλης Παναρίτης τρέχει την επομένη μέρα στην Σπάρτη!!!
Υπενθυμίζεται ότι το 5ο Athens Rally Sprint δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την βοήθεια του Δήμου Αχαρνών, της Περιφέρειας Αττικής, και βέβαια του Δημοσίου ΚΤΕΟ Χολαργού που θα φιλοξενήσει το Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο του αγώνα, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου.
Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) καλεί όλους τους φίλους τους μηχανοκίνητου αθλητισμού να απολαύσουν το πολύ όμορφο θέαμα του 5ου Athens Rally Sprint «Άγιος Μερκούριος» τηρώντας απαρέγκλιτα τις υποδείξεις ασφαλείας των κριτών, και διαφυλάττοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον ευαίσθητο, ειδικά μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, φυσικό πλούτο του δρυμού της Πάρνηθας και της βορειοανατολικής Αττικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο