ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

39o Ράλλυ Αχαιός: Mε 27 συμμετοχές στα Καλάβρυτα

Όλα είναι έτοιμα για έναν από τους πιο κλασικούς ασφάλτινους αγώνες ράλλυ στην Ελλάδα, που θα διεξαχθεί στις 27-28 Μαΐου με τη συμμετοχή 27 πληρωμάτων.
Το 39ο Ράλλυ Αχαιός διοργανώνεται παραδοσιακά από το Αθλητικό Σωματείο “Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών” (Α.Ο.Π.) και αποτελεί τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος. Επίκεντρο του αγώνα που θα έχει διήμερη διάρκεια, θα είναι τα Καλάβρυτα.
Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα και αμέσως μετά, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε δύο Ειδικές Διαδρομές (Κομπηγάδι, Πριόλιθος) προτού διανυκτερεύσουν στα Καλάβρυτα. Η συνέχεια θα δοθεί την επόμενη ημέρα με δύο ακόμη επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές (Αγία Λαύρα, Πριόλιθος), ενώ ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τον τερματισμό στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων. Έτσι, το 39ο Ράλλυ Αχαιός περιλαμβάνει 6 Ειδικές Διαδρομές μήκους 61,07 χιλιομέτρων, επιστρέφοντας σε μέρη που και διαδρομές που είχαμε γνωρίσει με επιτυχία στο παρελθόν.
Όσον αφορά στις συμμετοχές, αυτές είναι ιδιαίτερα ποιοτικές και το θέαμα αναμένεται πολύ όμορφο, τόσο στη μάχη για τη νίκη σε επίπεδο Γενικής, όσο και στα δικίνητα αυτοκίνητα (Κατηγορία F2). Η Κατηγορία C2 διαθέτει 6 συμμετοχές, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να είναι παρόντες στο 39ο Ράλλυ Αχαιός, προετοιμάζοντας άπαντες για σπουδαίες μάχες. Στην F2, οι Κατηγορίες C3 και C4 διαθέτουν από 5 και 6 συμμετοχές αντίστοιχα, ενώ οι Κατηγορίες C5 και C6 διαθέτουν από 4 και 6 συμμετοχές αντίστοιχα.
Στον αγώνα του ΑΟΠ θα συμμετέχει και ο αθλητής μας Χρήστος Κουζιώνης, στο δεξί μπακετ του Κυπελλούχου 2016 NIKON ( MITSUBISHI LANCER EVO IX ).
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, καθώς ο Δήμος Καλαβρύτων στηρίζει τον αγώνα, ο οποίος έχει ως Χορηγό την Aegean Κολοκυθάς.
Το Σαββατοκύριακο στην περιοχή των Καλαβρύτων αναμένεται καυτό, με πολύ θέαμα σε αγαπημένες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της Ορεινής Αχαΐας.
 
39ο ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ – ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Ε.Δ. Κομπηγάδι
Αφετηρία: Στην έξοδο του χωριού Κομπηγάδι
Τερματισμός: Στην είσοδο του χωριού Μάνεσι
Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 16.00
Πρόσβαση: Από την αρχή και το τέλος της Ε.Δ. και τον επαρχιακό δρόμο προς Δεμέστιχα-Καρούσι-Μικρό Ποντιά.
 
Ε.Δ. Αγία Λαύρα
Αφετηρία: Στην είσοδο της Ι.Μ. Αγ. Λαύρας
Τερματισμός: Στην διασταύρωση προς Πριόλιθο
Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 09.09 , 11.24 την δεύτερη.
Πρόσβαση: Από την αρχή και το τέλος της Ε.Δ.
 
Ε.Δ. Πριόλιθος
Αφετηρία: Στην έξοδο του χωριού Πριόλιθος
Τερματισμός: Στην είσοδο του χωριού Κλειτορία
Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 16.58 (Σάββατο), 09.37 και 11.52 (Κυριακή)
Πρόσβαση: Από την αρχή και το τέλος της Ε.Δ., και τον δρόμο από Τριπόταμα Ηλείας.
 
Οι δρόμοι θα κλείσουν στην κυκλοφορία 1 ώρα πριν από την εκκίνηση του 1ου αυτοκινήτου.
 
Συμμετοχές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο