ΚΥΠΕΛΟ ΧΩΜΑΤΟΣ

Εαρινό 2017 με 5 Αθλητές μας στο Λουτράκι.

Η αναμονή για τα χωμάτινα ράλλυ τελείωσε, καθώς την Κυριακή 19 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο πρώτος φετινός αγώνας σε αυτή την επιφάνεια, με τη συμμετοχή 28 πληρωμάτων.
Το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ 2017 που διοργανώνεται από την Start Line, αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα του Κυπέλλου Χωμάτινων Ράλλυ 2017. Οι συμμετέχοντες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό απέναντι στο χρονόμετρο στην γνωστή Ειδική Διαδρομή “Κινέτα-Λουτράκι” που έχει μήκος 19,2 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί δύο φορές, την Κυριακή 19 Μαρτίου. 
Η δραστηριότητα του αγώνα θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου με τη διεξαγωγή του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου, στις φιλόξενες για το Σωματείο εγκαταστάσεις του Ι ΚΤΕΟ “Mr. KTEO” στη Γέφυρα Ασπροπύργου. Την επόμενη ημέρα το πρωί και πιο συγκεκριμένα στις 11:03, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την Ειδική Διαδρομή. Το επίκεντρο του Εαρινού Ράλλυ Σπριντ θα στεγαστεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τον Ισθμό της Κορίνθου και θα φιλοξενήσει το Αρχηγείο του αγώνα, καθώς και τον Χώρο Επισκευών και Ανασυγκρότησης. 
Ο πρώτος αγώνας του Κυπέλλου Χώματος συγκέντρωσε 28 συμμετοχές, με τις μάχες τόσο στη Γενική όσο και στην F2 να αναμένονται ενδιαφέρουσες. Πιο πολυπληθής κατηγορία του αγώνα είναι η C2 που συμμετέχουν τα τετρακίνητα αυτοκίνητα και από την οποία θα προκύψει το πλήρωμα που θα κατακτήσει τη νίκη.  Όσον αφορά στην Κατηγορία F2, στην οποία κατατάσσονται αυτοκίνητα με κίνηση στους 2 (εμπρός ή πίσω) τροχούς, το επίπεδο του ανταγωνισμού θα είναι επίσης υψηλό. Στις Κατηγορίες C3 και C5  θα συμμετάσχουν 3 και 4 πληρώματα αντίστοιχα, ενώ στα θετικά στοιχεία του πίνακα συμμετεχόντων συγκαταλέγεται η παρουσία 8 πληρωμάτων, υψηλού μάλιστα επιπέδου, στην Κατηγορία C6 που ανέκαθεν αποτελούσε, ειδικά στο χώμα παλαιότερα ως Α/5, το φυτώριο για την εξέλιξη των οδηγών προτού φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο. Παράλληλα, στις συμμετοχές ενός χωμάτινου ράλλυ επιστρέφουν μετά από καιρό και 4 οχήματα 4Χ4, που μπορεί να είχαν δικαίωμα συμμετοχής όμως είχαν αρκετά χρόνια να ξεκινήσουν σε τέτοιο αριθμό. 
Aπό τον πρώτο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς δεν λείπουν φυσικά και οι αθλητές της Α.Λ.Α.Κορινθίας .Εστι στην λίστα συμμετοχών έχουμε 5 αθλητές μας 
ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (MITSUBISHI LANCER EVO VI) C2/A8
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΣΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (MITSUBISHI EVO VIII) C2/N4
ΜΑΓΓΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (SUBARU STI) C2/A8
ΧΕΚΙΜΙΑΝ ΙΩΑΝΝΗΣ– ΚΑΚΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (DAIHATSU SIRION 4X4) C5/A6
Ο αγώνας δε θα μπορούσε να διεξαχθεί δίχως την αρωγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που για ακόμη μια φορά δείχνει εμπράκτως τη στήριξή της στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ 2017 τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, ενώ έχει ταυτόχρονα την υποστήριξη του Δήμου Μεγαρέων.  
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Κυπέλλου Χωμάτινων Ράλλυ και το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων στρέφεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι Κορινθίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του θεσμού. 
Συμμετοχές 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο