ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμπρος & Χρήστος στην Κύπρο με Fiesta R5

Οι αθλητές της Α.Λ.Α.Κορινθίας, Λάμπρος Αθανασούλας & Χρήστος Κουζίωνης θα συμμετέχουν  στο Ράλλυ Κύπρου, τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Ο Έλληνας οδηγός, ο οποίος στο πρόσφατο Ράλλυ Ακρόπολις που διεξήχθη επίσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ κατέκτησε τη δεύτερη θέση με ένα Skoda Fabia R5, στο Ράλλυ Κύπρου θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Ford Fiesta ίδιων προδιαγραφών, αυτήν το φορά με τον Χρήστο Κουζιώνη στο δεξί μπάκετ. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή αποφασίστηκε μετά από πρόσκληση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, καθώς και την υποστήριξη κυπριακών εταιρειών.
Η ελληνική αποστολή με τα χρώματα της  TEAM GREECE και φυσικά την Ελληνική σημαία  στο Fiesta R5 θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και όλοι μαζί ευχόμαστε να κυματίσει και πάλι την Κυριακή η γαλανόλευκη και γιατί όχι να ακούσουμε και τον εθνικό μας ύμνο.
Το Ράλλυ Κύπρου 2016 θα διεξαχθεί στις 7-9 Οκτωβρίου σε μικτές ειδικές διαδρομές (38.61% άσφαλτος και 61.38% χώμα), με επίκεντρο τη Λευκωσία. Ο αγώνας θα είναι τριήμερος, με συνολικό μήκος 829,64 χλμ. εκ των οποίων τα 213,07 χλμ. θα αποτελέσουν το καθαρό μήκος των 14 προγραμματισμένων ειδικών διαδρομών. Ανάμεσα στα “highlights” της φετινής διοργάνωσης είναι η επιστροφή των νυχτερινών ειδικών διαδρομών, όπως και η διεξαγωγή Υπερειδικής Διαδρομής – το Σάββατο. Την Κυριακή τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά ποσά στη Love Cyprus Golden Stage η οποία θα αποτελείται από τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα.
Ο Λάμπρος Αθανασούλας σχολίασε σχετικά:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε για πρώτη φορά στο Ράλλυ Κύπρου κι αυτό χάρη στην πρόσκληση-στήριξη του ΚΣΑ. Τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Συνδέσμου, κ Αντώνη Μιχαηλίδη!
Η αλλαγή αυτοκινήτου αλλά και συνοδηγού πιστεύω πως δεν θα μας επηρεάσει, μιας που τα αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 είναι λίγο πολύ παραπλήσια, ενώ με τον Χρήστο έχουμε βρεθεί πολλές φορές μαζί, σε αναγνωρίσεις ειδικών. Ανυπομονώ να βρεθώ την επόμενη εβδομάδα στο νησί της Αφροδίτης και ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα»!
Τα στοιχεία της ομάδας
Οδηγός: Λάμπρος Αθανασούλας
Συνοδηγός: Χρήστος Κουζιώνης
Αυτοκίνητο: Ford Fiesta R5 Evo2
Ομάδα: Motorsport Italia
Συμμετοχή: Team Greece (έπειτα από έγκριση της ΟΜΑΕ)
Χορηγός επικοινωνίας: 4ΤΡΟΧΟΙ
Χορηγός Αγωνιστικής Ένδυσης: RaceCraft (επίσημος αντιπρόσωπος Adidas Motorsport)
Ελαστικά: Pirelli
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο