ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

49o Ράλλυ ΔΕΘ με 3 αθλητές μας

Ικανοποιητικές είναι οι συμμετοχές του 49ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. σε σχέση με αυτές του περσυνού αγώνα, προφανώς σε ποσότητα αλλά και σε δυναμική. Σίγουρα  κυριαρχούν τα Skoda Fabia R5 των Τζαμπάζη και Τσολακίδη, των οποίων η μάχη αναμένεται σκληρή αν και με ιδιαιτερότητες. Πέρα όμως από αυτές τις δύο πολύ σημαντικές συμμετοχές τις τρεις πρώτες θέσεις στο βάθρο κυνηγούν με αξιώσεις πολλά πληρώματα στην C2 και όχι μόνο.
Οι Φιλιπππίδης –  Μαχαίρας με Mitsubishi Lancer Evo IX έρχονται να εδραιώσουν την κυριαρχία τους με την αυτοπεποίθηση της πρωτιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και αυτή του περσυνού νικητή. Στον αντίποδα οι Βελάνης – Βελάνης επίσης με Mitsubishi Lancer Evo IX , γνώριμοι στο Δ.Ε.Θ. και νικητές του αγώνα πρέπει να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό καθώς η βαθμολογική μάχη πίσω τους είναι αδυσώπητη. Τους ακολουθούν οι δικοί μας αθλητές Σπανός – Γκοντοβος με Subaru  Impreza Spec C, Ζούνης – Ιντζόγλου με Subaru Impreza Sti WRX N12 και Αλυγιζάκης – Χατζηδάκης με Mitsubishi Lancer Evo IX οι οποίοι επιθυμούν διακαώς τους βαθμούς που θα τους φέρουν ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στο βάθρο του Πανελληνίου.
spanos
Βέβαια την κατάσταση δεν θα διευκολύνουν στο ελάχιστο οι Καρπάνος – Καρπάνος με Mitsubishi Lancer Evo X, οι  Καλούδης – Τοπούζης με Mitsubishi Lancer Evo VIII, οι Μαυροδής – Σούστας με Subaru Impreza και οι Ιερεμιάδης – Σαίνης με Mitsubishi Lancer Evo X.
Η λίστα με τους πιθανούς μνηστήρες για βάθρο δεν τελειώνει όμως καθώς αγριεμένοι έρχονται και οι Παυλίδης – Πετρόπουλος με Citroen DS3 R3, Βάτσος – Θεοφανίδης με Renault Clio R3, Καραβασίλης – Καρλιώτης με Honda Civic Type R και  Μπρόζος – Βογιαντζής με Citroen ZX Kit Car. Οι Αναγωστάκος Γιάννης με τον Δικό μας Χρήστο Μπακλώρη είναι  πρώτοι στην F2, μπορούν να οδηγήσουν χωρίς άγχος αφού δεν απειλούνται και να τερματίσουν το MG ZR 160 όσο πιο ψηλά γίνετε. Στο ενδιάμεσο η Porsche 911 Carrera RSR του Οικονόμου είναι δεδομένο πως θα κάνει πολλούς να ανατριχιάσουν μόνο βλέποντας την.
 
Στην C5 οι περσυνοί κυπελλούχοι Κουμποτής –  Μαυροματίδης με Peugeot 106 S16 έρχονται αντιμέτωποι με την αγωνιστική ελίτ Παραβάντη – Παραβάντη επίσης με Peugeot 106 S16, Περάκη – Κουρουγκιαούρη  με Peugeot 206, Θεοφανίδη – Μαύρο με Citroen Saxo VTS και Τσακίρη – Χατζηπαναγιώτου με Citroen C2 R2. Αντίστοιχα στην C6 οι El Nak Jr.- Βάγκος με MG ZR 105 έρχονται να υπερασπιστούν την πρωτιά από τους Μπαξεβανάκη – Ρεντζούλη με Toyota Yaris.
Επειδή όμως ένας αγώνας αυτοκινήτου είναι τόσο απρόβλεπτος όσο και ένας αγώνας ποδοσφαίρου τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι την λήξη του. Έτσι οι Λάκης – Τριανταφυλλίδης με Seat Ibiza, Αναστασοβίτης – Γαζγάζης με Opel Astra GSi, Ξενοκώστας – Σκουλαριώτης με BMW E30, Κίτσος – Παναγόπουλος και Ζάχος – Σαρητσόγλου αμφότεροι με Peugeot 106 S16, Πατσιάς – Θωμόπουλος και Μαλακτάρη – Κυρλαγκίτη αμφότεροι με Citroen Saxo VTS, Μαυρουδής – Πάσσου με Nissan Micra K11 Kit Car, Κούκας – Τούπας με Peugeot 205, Κώστας – Ρόκκας με Peugeot 205 Gti, Νιζάμης – Νιζάμης με Skoda 130 RS και τέλος οι πρωτοεμφανιζόμενοι Ξανθόπουλος – Ζωίδης με Alfa Romeo Alfasud είναι δεδομένο πως όχι μόνο θα κυνηγήσουν ανελέητα τις πρωτιές στην κατηγορία τους αλλά πως θα δώσουν πλούσιο θέαμα σε όσους ανηφορίσουν και «παίξουν» το παιχνίδι στο βουνό και όχι στην κονσόλα.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
πηγη Α.Ο.Θ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο