ΔΙΑΦΟΡΑ

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα σε Κόρινθο & Λουτράκι

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) διοργανώνει και εφέτος για 9ησυνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 τη Νύχτα χωρίς Ατυχήματα σε 25 πόλεις της Ελλάδας,ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 28 χώρες. Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την Οδική Ασφάλεια, μέσω της ενημέρωσης, προάγοντας παράλληλα πολύτιμα μηνύματα στους οδηγούς, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».
Στην φετινή διοργάνωση το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» δινει το παρόν και στην Κορινθία αφού έχουν επιλεγεί για την δράση η Κόρινθος και το Mr Bogart ( στην Κολοκοτρώνη ) και στο Λουτράκι το Waves .
Η συγκεκριμένη δράση διεξάγεται με την υποστήριξη του Δικτύου Εθελοντών του Ινστιτούτου πανελλαδικά, αλλά και λοιπών φίλων μας που με μεγάλη προθυμία συμμετέχουν στις ενέργειες του Ι.Ο.ΑΣ. και βοηθάνε στην άρτια διεξαγωγή της ενέργειας, αναλαμβάνοντας δράση έξω από τα 26 νυχτερινά κέντρα για φέτος.
Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, το αλκοόλ εξακολουθεί  να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου ιδιαίτερα για στις νεαρές ηλικίες.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. Οι εθελοντές, που πολλοί από αυτούς υλοποιούν τη δράση για 6ηκαι 7η χρονιά, είναι μεταξύ 18 και 35 ετών και βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν τον «οδηγό της παρέας»,ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση.
Ο «Οδηγός της παρέας», φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. Όταν έρθει ώρα να φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.
Το μήνυμα της βραδιάς είναι:
 «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»
Η εν λόγω ενέργεια διεξάγεται από το Ινστιτούτο με τη συμβολή της Τροχαίας που διαθέτει τα αλκοολόμετρα. Επιπλέον η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» και φέτος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π), καθώς και με την ευγενική υποστήριξη του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών), και των ΕΛΤΑ Courier που ανέλαβαν το κόστος της μεταφοράς των υλικών σε κάθε πόλη. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε και την ΕΛΑΪΣ-Unileverπου προσέφεραν κάποια από τα αναμνηστικά δώρα.
Επιπλέον η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα δεν θα πραγματοποιούνταν και φέτος χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών του Ινστιτούτου και συνεργαζόμενους φορείς: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ψυχικού, Δήμος Λαμίας, BMW Central Greece Club, Δήμος Τρικκαίων, Οργάνωση Τρικάλων “Πράσινη Κιβωτός”, Δήμος Αμυνταίου, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, ΜΚΟ “Safe Water Sports”,  ΚΕ.ΔΗ.Θ. – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης/Τομέας Νεολαίας, γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Νηρηίδες ΦΘΙΑΣ, Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο, Equal Society, “ΚΟΧΥΛΙ” Καλλιτεχνικός Οργανισμός, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής, Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, Σωματείο Παραπληγικών – κινητικά αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ποικίλοι φορείς συλλόγων γονέων κλπ.

  

Ραντεβού το Σάββατο 17 Οκτωβρίου για να διασκεδάζουμε πάντα με ασφάλεια!
 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο