ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα:Mε επιτυχία και στην Κορινθία

Με ιδιαίτερη επιτυχία και απήχηση από τους πολίτες διοργάνωσε και εφέτος το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», το βράδυ Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2015. Η δράση αυτή διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο για 9η συνεχή χρονιά, ταυτόχρονα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρεςπαρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε 30 χώρους διασκέδασης σε 24 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Πάτρα, Μέγαρα, Κόρινθος, Λουτράκι, Χίος, Αμύνταιο, Πύργος, Φλώρινα, Λάρισα, Λαμία, Σέρρες, Ναύπλιο, Άργος, Αμαλιάδα, Ορεστιάδα, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Τρίκαλα, Ναύπακτος, Άμφισσα, Κέρκυρα) και το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας». Περίπου 400εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και στις 24 πόλεις κινητοποιήθηκαν για να ευαισθητοποιήσουν τους νέους που οδηγούν και να τους παροτρύνουν να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που θα αναλάμβαναν το ρόλο του«οδηγού της παρέας τους».
Η εκδήλωση διήρκησε από τις 22:00 του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου έως τις 06:00 της Κυριακής ξημερώματα. Περίπου2.500 νέοι συμμετείχαν στη δράση και συμφώνησαν να φορέσουν το αναγνωριστικό βραχιολάκι, σημάδι της δέσμευσής τους να μην πιούν. Το 30% ήταν γυναίκες, ενώ η πλειοψηφία άνδρες, και το ηλικιακό φάσμα μεταξύ 20 – 45 ετών. Το 73% από αυτούς προέβη σε φιλικό αλκοτέστ (πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.500 λήψεις), ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, καθώς το ποσοστό αυτό κατά την περσινή δράση ήταν 56%, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης των πολιτών από τη μεριά του Ινστιτούτου. Από αυτούς, το 77%κράτησαν την υπόσχεσή τους να μείνουν κάτω από το νόμιμο όριο του 0.25 (0.10 για τους επαγγελματίες, τους νέους οδηγούς και τους δικυκλιστές)  που ορίζει ο ΚΟΚ, δηλαδή  1 στους 5.
Οι πόλεις που σημείωσαν την πιο αυξημένη κατανάλωση σε αλκοόλ ήταν οι: Πάτρα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, Ορεστιάδα, Μέγαρα, και Κέρκυρα. Αντίθετα, τις πιο ασφαλείς επιδόσεις κατέγραψαν οι: Σέρρες, Αθήνα, Καλαμάτα, Αμαλιάδα, Άμφισσα και Κόρινθος. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως το Ινστιτούτο διαπιστώνει την υιοθέτηση όλο και πιο υγιών και ασφαλών συμπεριφορών από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε επιλέγουν να μην παίρνουν το όχημά τους στην έξοδό τους για διασκέδαση, είτε προτιμούν να παραμένουν σε ασφαλή για όλους όρια πριν οδηγήσουν.
Περισσότερα 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο