ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

8ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης: Στην 3η θέση ο ΝΙΚΟΝ

Αυλαία έριξε το 8ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης, ένας αγώνας που προσμετρούσε για τον θεσμό του Πανελληνίου Κυπέλου Ασφάλτου  Ελλάδος. Τριανταένα πληρώματα δήλωσαν παρών με τα τριάντα από αυτά να ξεκινούν τον αγώνα, καθώς όπως ήταν φυσικό μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ανάβαση Πορταριάς το CITROEN SAXO του Κώστα Παπαχρήστου δεν ήταν έτοιμο. Στα θετικά του αγώνα το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατιά της πόλης το βράδυ του Σαββάτου για την πανηγυρική εκκίνηση.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και στην μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της γενικής κατάταξηςνικητές αναδείχτηκαν οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος με MITSUBISHI LANCER EVO VIII, κάνοντας και στα τρία περάσματα τον ταχύτερο χρόνο. Στην δεύτερη θέση της γενικής τους ακλούθησαν οι Ξενοφών Νικολόπουλος- Αλέξανδρος Τσιάπας με το γνωστό MITSUBISHI LANCER EVO VI, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησαν οι ‘’ΝΙΚΟΝ’’- Μιχάλης Καμακάρης με MITSUBISHI LANCER EVO IX.
Στην μάχη της F2000 οι Βαγγέλης Μπλάτζος- Τέλης Κωστανάσιος με PEUGEOT 106 S16 κατέλαβαν την πρώτη θέση της κατηγορίας όντας από την αρχή του αγώνα επικεφαλής, με τους Δημήτρη Κουμποτή- Σάββα Μαυροματίδη με PEUGEOT 106 S16 να κατακτούν την δεύτερη θέση και τους Ανδρέα Περάκη- Κώστα Γκουρουγκιαούρη με PEUGEOT 206 KIT CAR να έρχονται τρίτοι.
Στις επιμέρους κλάσεις τώρα του αγώνα ξεκινώντας από αυτή της Ν2 πρώτοι τερμάτισαν οι Κώστας Τασούλας- Γιώργος Μπαζιαλέκος με PEUGEOT 106 S16 με τους Γιάννη Οικονόμου- Δημήτρη Ζουμπά με το ίδιο αυτοκίνητο να έρχονται δεύτεροι.
Στην κλάση της Α6 στην πρώτη θέση φυσικά συναντάμε τους Βαγγέλη Μπλάτζο- Τέλη Κωστανάσιο με PEUGEOT 106 S16, με τους Δημήτρη Κουμποτή- Σάββα Μαυροματίδη με PEUGEOT 106 S16 επίσης να τερματίζουν εμπρός από τους Αντώνη Διαμαντόγλου- Βαγγέλη Ασπρομούγγο με SUZUKI IGNIS SPORT που τερμάτισαν στην τρίτη θέση.
Για την κλάση της Α7 πρώτοι και καλύτεροι τερμάτισαν οι Ανδρέας Περάκης- Κώστας Γκουρουγκιαούρηςμε PEUGEOT 206 KIT CAR με την δεύτερη θέση να πηγαίνει στους Χρήστο Χατζηκωσταντίνου- Αλέξανδρο Ματαλιωτάκη με RENAULT CLIO RAGNIOTI.
Η κλάση της Α8 ανήκει στους νικητές του αγώνα Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο με MITSUBISHI LANCER EVO VIII ,ακολουθούμενοι από τους Ξενοφών Νικολόπουλο- Αλέξανδρο Τσιάπα με το γνωστό MITSUBISHI LANCER EVO VI τερματίζοντας μπροστά από τους Αντώνη Σταφυλοπάτη και Θανάση Τσιούκα με το OPEL ASTRA OPC.
tsioykas
Για την κλάση της Ε11 στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου έχουμε τους Αχιλλέα Βέργο- Νίκο Λίγκα με OPEL MANDA με τους Αλέξανδρο Γκουρογιάννη- Νεκτάριο Πανουσάκο με VW GOLF II να τερματίζουν δεύτεροι και τους Γιάννη Καλαιτζιάν- Μαριάνα Καλογηράτου με FIAT RITMO 130 TC να τερματίζουν στην τρίτη θέση.
Στην κλάση της Ε10 πρώτοι είναι οι Θανάσης Ζήσης- Αποστόλης Σπύρου με TOYOTA COROLLA KP 30.
Ο επόμενος αγώνας για τον θεσμό του κυπέλου που θα αποτελέσει ταυτόχρονα και την τελευταία πράξη είναι το Ράλλυ Παλάδιο στις 28/29 Νοεμβρίου 2015.
ΠΗΓΗ Time2rally.gr
Φωτογραφίες photorallypress

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο