ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015: Συνέντευξη Τύπου

Στο επιβατηγό-οχηματαγωγό Champion Jet2 της SEAJETS, της ναυτιλιακής εταιρείας που από αυτήν τη χρονιά συνδέει το όνομά της με το Ράλλυ Ακρόπολις, παραχωρήθηκε νωρίτερα συνέντευξη Τύπου για τον 9ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), που θα διεξαχθεί στις 9-11 Οκτωβρίου 2015 με επίκεντρο για έκτη συνεχή φορά το Λουτράκι.
Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην είδηση της χορηγίας και μετονομασίας του Αγώνα σε SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις για το τρέχον και το επόμενο έτος, ο ιθύνων νους της ομώνυμης ναυτιλιακής, κ. Μάριος Ηλιόπουλος, επεσήμανε ότι είναι χαρά για την εταιρεία του το ότι πλέον συμπλέει με ένα διεθνές αθλητικό γεγονός του βεληνεκούς του Ράλλυ Ακρόπολις.
Κάτι που καλωσόρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, ο οποίος τόνισε πόσο σημαντική είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία για τον αγώνα, πολύ περισσότερο δεδομένου του περιορισμένου χρόνου που έχει η ΟΜΑΕ στη διάθεσή της για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα. Παρόλ’ αυτά, ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι και το Κράτος πλέον φαίνεται πως αντιλαμβάνεται το ειδικό βάρος του Αγώνα, κάτι που αποτυπώνεται και από το ότι ένας από τους χορηγούς του για το 2015 είναι ο ΕΟΤ.
Η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε από δημάρχους των περιοχών από όπου περνά η διαδρομή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015 και, βέβαια, από τον κ. Γιώργο Γκιώνη, Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων. Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Γκιώνης, ο οποίος ήδη από το 2009, οπότε και η μεταφορά του Αγώνα στο Λουτράκι, έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του αναφορικά με το πόσο σημαντική θεωρεί τη διεξαγωγή του στον τόπο που εκπροσωπεί, υπογράμμισε το ότι η πόλη του Λουτρακίου και οι επαγγελματίες της περιοχής έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορούν να φιλοξενήσουν και να υποστηρίξουν με επιτυχία μια διοργάνωση τόσο μεγάλου βεληνεκούς.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν στο SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015 από την πλευρά τους ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος επί σειρά ετών ενεργεί προς όφελος του μηχανοκίνητου αθλητισμού γενικότερα και του Ράλλυ Ακρόπολις ειδικότερα, όσο και ο κ. Βασίλειος Παναγόπουλος, Διευθυντής Λιανικής Εμπορίας της ΕΚΟ, μέλους του Ομίλου ΕΛΠΕ, η οποία για ακόμα μία χρονιά υποστηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση ως Επίσημος Χορηγός. Ειδικότερα ο κ. Δήμας στάθηκε στο γεγονός ότι το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις όχι μόνο για την Κορινθία αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, τη στιγμή που ο κ. Παναγόπουλος από την πλευρά του ευχήθηκε να αναγνωριστεί η σπουδαιότητα του Αγώνα ευρεώς ώστε να έρθουν δίπλα του περισσότεροι χορηγοί.
Είδηση σαφέστατα αποτελεί το γεγονός ότι, έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια στο τιμόνι άρτιων διοργανώσεων, η κ. Ανίτα Πασαλή, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με τον τίτλο του Αλυτάρχη του Αγώνα, «περνάει τη σκυτάλη» -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συμμετέχει καθοριστικά στα δρώμενα- στον κ. Νίκο Μανώλη, πρόεδρο της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας και άνθρωπο με σημαντική εμπλοκή και εμπειρία στα αγωνιστικά δρώμενα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Διά στόματός του, λοιπόν, έγινε η παρουσίαση του φετινού αγώνα, στον οποίο, όπως όλα δείχνουν, την παράσταση θα κλέψει η πρώτη ημέρα (Σάββατο 10 Οκτωβρίου), με τη διεξαγωγή τόσο της μεγαλύτερης ειδικής διαδρομής, SEAJETS Κινέτα-Λουτράκι, συνολικού μήκους 43,41 χλμ., όσο και της EKO Racing Κινέτα, που θα πραγματοποιηθεί μετά τη δύση του ηλίου.
To SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που αποτελεί και έναν από τους βασικούς χορηγούς του Αγώνα, και διοργανώνεται με την υποστήριξη των δήμων Άργους-Μυκηνών, Κορινθίων, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, Μεγαρέων, Νεμέας, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο