ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

37o Rally Αχαίος:NIKON-Aνδριανόπουλος στην 3η θέση της Γενικης

Η αγωνιστική δράση για το Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου συνεχίστηκε το διήμερο 5-6 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αχαΐα, όπου πραγματοποιήθηκε το “37ο Ράλλυ Αχαιός” υπό τη διοργάνωση του Σωματείου “Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών”, με τελικούς νικητές του Ξενοφώντα Νικολόπουλο-Αλέξανδρο Τσιάπα (Mitsubishi Lancer EVO VI, ΕΑ/8).
Το 37ο Ράλλυ Αχαιός, ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς αγώνες ράλλυ σε ασφάλτινη επιφάνεια στη χώρα μας, είχε ως επίκεντρο την Άβυθο (Άκολη Αιγίου) και αποτελούνταν από δύο επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές (Σελινούντας, Φτέρη). Η λίστα συμμετεχόντων περιλάμβανε 26 πληρώματα, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον 5ο γύρο του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου 2015.
Στη μάχη της κορυφής, 4 πληρώματα διεκδίκησαν τη νίκη, με τους Ξενοφώντα Νικολόπουλο-Αλέξανδρο Τσιάπα (Mitsubishi Lancer EVO VI) να επικρατούν, χάρη στους δύο ταχύτερους χρόνους που σημείωσαν στην Ειδική Διαδρομή “Σελινούντας”, κερδίζοντας ταυτόχρονα την κατηγορία τους. Μάχη όμως είχαμε και για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου μεταξύ των Γιώργου Αργυρίου-Γιώργου Βότση (Mitsubishi Lancer EVO IX), “NIKON”-Γρηγόρη Ανδριανόπουλου (Mitsubishi Lancer EVO IX) και Νίκου Καρπάνου-Δημήτρη Καρπάνου (Mitsubishi Lancer EVO X).  Τελικά, η δεύτερη θέση πέρασε στα χέρια των Αργυρίου-Βότση, που επικράτησαν στην κατηγορία Ν, έχοντας σημειώσει δύο φορές τον ταχύτερο χρόνο στην Ειδική Διαδρομή “Φτέρη”. Ιδιαίτερα άτυχοι στάθηκαν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας του Κυπέλλου Ασφάλτου, Καρπάνος-Καρπάνος, που αν και τερμάτισαν τις Ειδικές Διαδρομές στην 3η θέση της κατάταξης, εγκατέλειψαν  αμέσως μετά με πρόβλημα στο τούρμπο του αυτοκινήτου τους, με αποτέλεσμα η τρίτη θέση να περάσει στα χέρια των “ΝΙΚΟΝ”-Ανδριανόπουλου.
Στην κατηγορία F2 για δικίνητα αυτοκίνητα, νικητές αναδείχθηκαν οι Χαράλαμπος Ροϊδόπουλος-Π.Παπανδρέου (Peugeot 205 Maxi, E/E10) οι οποίοι δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και μετά την δεύτερη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, έφτασαν άνετα στη νίκη της κατηγορίας, κερδίζοντας ταυτόχρονα και την Κατηγορία Ε. Στην πρώτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, ταχύτεροι στην F2 ήταν οι Χρίστος και Δημοσθένης Παραβάντης (Peugeot 106 S16), που όμως είχαν έξοδο στη συνέχεια και τέθηκαν εκτός. Την τριάδα της κατηγορίας F2 και την εξάδα της γενικής κατάταξης, συμπλήρωσαν οι Χρήστος Αυγερόπουλος-Ηλίας Καπαλέξης (Peugeot 106) και Δημήτρης Κουμποτής-“LOUKI LOOK” (Peugeot 106) της κλάσης Α/6, αντίστοιχα.
Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου, είναι το Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης, που έχει προγραμματιστεί μετά την αναβολή του Ιουλίου, για το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου 2015.
0019 ZAKCHEOS - KOUZIONIS
ΖΑΚΧΑΙΟΣ-ΚΟΥΖΙΩΝΗΣ 1οι στην Ν2
0023 MOURIKIS - TSIVOS
 
 
ΜΟΥΡΙΚΗΣ-ΤΣΙΒΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο