ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

34o Rally Sprint Κορίνθου: Aθανασούλας – Σούκουλης οι μεγάλοι Νικητές

Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκίνητου ο 4ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ασφάλτινων Ράλλυ 2015 , το 34ο Rally Sprint Kορίνθου . Η λέσχη της Κορίνθου προσπάθησε σε ασφάλτινη επιφάνεια μετά από πολλά χρόνια και η επιλογή ήταν επιτυχημένη αφού ο αγώνας συγκέντρωσε 50 συμμετοχές , πολύ ηψηλό αριθμό για την περίοδο που διανύουμε  και έκανε έναν αγώνα ασφαλή και σωστά οργανωμένο .
Οι θεατές, τηρουμένων των αναλογιών, βρέθηκαν στην «ακροπολική» Ειδική Διαδρομή «Άγιος Ιωάννης»  (16,50 χιλ) και απόλαυσαν εντυπωσιακά περάσματα και μεγάλο συναγωνισμό τόσο στην κορυφή αλλά ακόμα περισσότερο στην μάχη των κλάσεων.

Στην αγωνιστική δράση , στο 1ο πέρασμα οι   Αναπολιωτάκης – Χαλκιαδάκης ( SEAT IBIZA KIT CAR)  κάνουν πρώτο χρόνο γενικής, ακολουθούμενοι από τους Αθανασούλα – Σούκουλη (MITSUBISHI EVO ΙX) σε απόσταση αναπνοής +2,29 και τους επικεφαλής του κυπέλλου Νίκο και Δημήτρη  Καρπάνο   στην 3η θέση .Στο 2ο περασμα το πλήρωμα από την Κρήτη χάνει μια στροφή και μαζί πολύτιμο χρόνο , ο Λάμπρος με τον Κώστα κάνουν την επίθεση τους και κερδίζουν τον αγώνα με 29,09 διαφορά από τους Πατρινούς  Νίκο και Δημήτρη  Καρπάνο   (MITSUBISHI EVO X) , κάνοντας και τον απόλυτο χρόνο της ειδικής 8:19.74. Μεγάλη μάχη έγινε και για την 3η θέση της Γενικής ανάμεσα τους Αλυγιζάκη – Τσαουσόγλου Μάριο (MITSUBISHI EVO ΙX) και ΝΙΚΟΝ-Καμακάρη ((MITSUBISHI EVO ΙX) με νικητές τους πρώτους .
 
 

Στην κατηγορία F2 οι μάχες κλέβουν στην παράσταση στους ασφάλτινους αγώνες αφού ο συναγωνισμός είναι μεγάλος , τον αγώνα τελικά κέρδισαν οι  Δημητρίου Μάνος με συνοδηγό την Μαλακτάρη Ελένη (CITROEN SAXO VTS) κάνοντας ένα εκπληκτικό 2ο πέρασμα . Πίσω τους οι Χρίστος και Δημοσθένης Παραβάντης (PEUGEOT 106 S16) που κέρδισαν την 1η ειδική και την τριάδα συμπλήρωσαν οι σταθεροί  Χαλδαίος Στέλιος – Σαμαράς Κων/νος ( Citroen C2 R2).
.

 
Για την κλάση της Α8/ΕΑ8, οι Αναπολιωτάκης Γεώργιος και Χαλκιαδάκης Αλέξανδρος με το Seat Ibiza KitCar ήταν οι νικητές, με  δεύτερους  στην κλάση τους  Τζαμπάζη Διαμαντή και Πολυζώη Γιώργου MITSUBISHI EVO VIII. Τρίτοι τερμάτισαν οι Ξενοφών Νικολόπουλος- Αλέξανδρος Τσιάπας με ένα MITSUBISHI EVO VI που έχασαν πολύτιμο χρόνο από πρόβλημα στο 1ο πέρασμα .
 

Στην κλάση της Α7/ΕΑ7 οι Ανδρέας Περάκης- Κώστας Γκουρουγκιαούρης (PEUGEOT 206 KIT CAR ) κέρδισαν  την κλάση, αφήνοντας δεύτερους τους Καραθανάση Αθανάσιο και Βασίλη (Opel Astra F) που είχαν την κόντρα τους με τους Χατζηκωνσταντίνου Χρήστο και Ματαλιωτάκη Αλέξανδρο με Renault Clio.

Στην Ν2/ΕΝ2  νικητές οι  Σύλλας Γεώργιος και Αναστασοπούλου Πηνελόπη ( PEUGEOT  106 S16), με δεύτερους Μπίστα Γιάννη και Βεργοζήση Αποστόλη (CITROEN SAXO VTS) στην πρώτη συμμετοχή με το νέο του αυτοκίνητο. Οι Μαυρομάτης Μαρίνος και Νικολόπουλος Δημήτρης ( PEUGEOT  106 S16 ) στην 3η θέση .

Oι Κώστας και Γιώργος Πολυχρονόπουλος ( CITROEN AX) ήταν νικητές στην Ε/Ε9  Ε/Ε10  , πίσω τους οι Τουσούλης Κων/νος – Μούκας Ευάγγελος ( Toyota Starlet) στην πρώτη συμμετοχή με αυτό το αυτοκίνητο. Ακολούθησαν τρίτοι οι Χωριανόπουλος Ιωάννης και Μοίρας Χρήστος με Autobianchi Abarth 112.

Τέλος στην κλάση Ε/Ε11 ταχύτεροι οι Μποζιονέλος Ιωάννης – Παναρίτης Βαγγέλης(Ford Escort MK2) αφήνοντας πίσω τους Κεφαλά Παναγιώτη και Μαρίνο Μιχαήλ και τρίτους τους Θεοδωρακάκη Χρήστο και Φαρμάκη Χρήστο και τα δύο πληρώματα με VW Golf.
Το πρωί της Κυριακής την ειδική ξεκίνησαν 48 πληρώματα και μετά τα 2 περάσματα
τερμάτισαν 37 , 11 λοιπόν οι εγκαταλείψεις όλες από μηχανικά προβλήματα με κυριότερες των Νάσου Δασκαλόπουλου , Διονύση Σπανού , Παναγιώτη Ισμαήλου , Νίκου Ζακχαίου , Δριστόπουλου Εντυ και Ανδρέα Μπάσδελη .
Η Α.Λ.Α.Κορινθίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους αγωνιζόμενους που πήραν μέρος στον αγώνα μας .
Ευχαριστούμε τον Δήμο Κορινθίων και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο που στήριξε ομόφωνα το 34ο Rally Sprint Κορίνθου, τους χορηγούς μας την εταιρία Λιπαντικών ENEOS ,την  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ανταλλακτικά στην Κόρινθο , και την Κορινθιακή Ζυθοποιία Α.Ε και τους χορηγούς επικοινωνίας του αγώνα , το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, το xwmatinos-Forum , η νέα σελίδα GRally, τo Ραδιόφωνο BrakeFM,οι Εφημερίδες Πελοποννησιακή & Πολίτης της Κορινθίας , η Τηλεόραση ΑΧΙΟΝ TV και οι ιστοσελίδες KORINTHOSTV, Diogenis Press & sfedona .Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το www.sportaltv.gr .
Κλείνοντας πρέπει να ευχαριστήσουμε  τους κατοίκους των περιοχών( Αγ. Ιωάννης & Αθίκια)  που φιλοξενήθηκε ο αγώνας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Αγ. Ιωάννη Τάσο Στέφη .
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ www.photorallypress.gr
Αποτελεσματα
Γενική Κατάταξη
[gview file=”https://www.alak.gr/wp-content/uploads/2015/06/FOC.pdf”]
Κατάταξη F2
[gview file=”https://www.alak.gr/wp-content/uploads/2015/06/FOCF2.pdf”]
Ειδική Διαδρομή Αγ.Ιωαννης 1
[gview file=”https://www.alak.gr/wp-content/uploads/2015/06/SSGC01.pdf”]
Ειδική Διαδρομή Αγ.Ιωαννης 2
[gview file=”https://www.alak.gr/wp-content/uploads/2015/06/SSGC02.pdf”]
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο