DG/TRC ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Π.Π.CrossCar : Νίκη Χεκιμίαν στην Καλαμάτα

Ο 1ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος crosscar που ήταν συνάμα και ο πρώτος του Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης πέρασε στην ιστορία. Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 18 crosscar και 4 αυτοκίνητα. Όλοι οι συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν στον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο του Σαββάτου.
Το track day του Σαββάτου έδειξε πως όλοι οι οδηγοί είχαν την όρεξη να κυνηγήσουν τη διάκριση. Την Κυριακή ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας ώρας καθώς το πυροσβεστικό-διασωστικό όχημα επέστρεφε από πυρκαγιά και το μικρό πυροσβεστικό που εστάλη δεν διέθετε διασωστικό εξοπλισμό. Η Οργανωτική Επιτροπή και εν συνεχεία οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως είναι προτιμότερο να ακουστούν κάποια αρνητικά σχόλια παρά να γίνει η εκκίνηση με ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Την Κυριακή οι μάχες ήταν έντονες και το τελικό αποτέλεσμα ήταν αγωνιώδες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Στην κατηγορία των 600cc στα crosscar πρώτος τερμάτισε ο Ιωάννης Χεκιμιάν του σωματείου ΑΣΜΑ με Speedcar Xtrem, δεύτερος ο Μιχάλης Τακιδέλης του σωματείου ΑΣΜΑ με Υacar Calvino Sport και τρίτος ο Παναγιώτης Λάτσης του σωματείου ΑΛΜΑ ΑΙΓΙΟΥ με Speedcar Wonder.Να σημειωθεί πως ο νεαρός Αλέξανδρος Παπαευθυμίου του σωματείου ΑΛΑΛΑΜΙΑΣ με Semog Bravo sport εγκατέλειψε 300 μέτρα πριν τον τερματισμό και διεκδικούσε μια θέση στο βάθρο.
Κρίνοντας από τους χρόνους που είχε μέχρι την εγκατάλειψη μάλιστα είχε και τον ταχύτερο γύρο πίστας και του ευχόμαστε στον επόμενο αγώνα να ναι πιο τυχερός.
Στα 601-750cc o Βασίλειος Πετρόπουλος του σωματείου ΑΛΑΚΟΡΙΝΘΙΑΣ αγωνίστηκε χωρίς αντίπαλο και έκανε έναν όμορφο αγώνα.


Στην κατηγορία «Junior Κωνσταντίνος Τακιδέλλης», πρώτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος του σωματείου ΕΛΛΑΔΑ με Speedcar Lahoz, δεύτερος ο Βασίλειος Ηλιόπουλος, επίσης με Speedcar Lahoz και τρίτος ο Βασίλειος Μιχαηλίδης του σωματείου ΕΛΛΑΔΑ με Yacar Calvino Sport.Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις για τον Δημήτρη Καλλιαμπάκο  που έκανε τα πρώτα του αγωνιστικά χιλιόμετρα

Στην κατηγορία Sportsman, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Τσέλλος του σωματείου ΑΛΑΛ με Speedcar Xtrem, δεύτερος ο Α. Τριανταφυλίδης του σωματείου ΑΣΜΑ με Semog Bravo Sport και τρίτος ο Θεοδωράκος Μυλωνάκος του σωματείου ΑΣΜΑ ΠΑΤΡΩΝ με Speedcar Xtrem.
Στα αυτοκίνητα, ο συναγωνισμός ήταν μικρός αφού μόλις τέσσερις οδηγοί έδωσαν το παρών. Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία έως 1600 cc, πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Βαρθαλίτης με Toyota Corolla AE111, δεύτερος ο Σπύρος Ψώνης με Peugeot 206. Στα 2000+cc αγωνίστηκε ο Χαράλαμπος Σίας με Mitsubishi Lancer Evo VIII.
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους οδηγούς και τις ομάδες τους, καθώς επίσης και όλους τους χορηγούς μας μικρούς και μεγάλους διότι όλοι αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη της οργάνωσης.

Αποτελέσματα ΠΠ Crosscar
Αποτελέσματα Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο