ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΕΑ

8ο Rally Regularity Σικυωνίων – ΙΚΤΕΟ Κιάτου : Xατζηκωσταντίνου – Δημακαρέας οι μεγάλοι Νικητές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Rally Regularity Σικυωνίων – ΙΚΤΕΟ Κιάτου  . Ο αγώνας επέστεψε στην φυσική του έδρα και ο νέος σχεδιασμός ήταν μία εξαιρετική διαδρομή 240 χλμ  με 10 Δοκιμασίες ακριβείας και 100 μετρήσεις. Ιδιαίτερο χορταστικό οδηγικά menu με συντελεστή 1,5 στην Βαθμολογία για το Π.Π.Regularity 2024.

 Κυριακή πρωί και είμαστε όλοι εκεί, στο Λιμάνι του Κιάτου  . Από τα 50 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή , ξεκίνησαν τα 48 με τον, το Δήμαρχο Σικυωνίων  Σπύρο Σταματόπουλο να καλωσορίζει τους συμμετέχοντες και να δίνει εκκίνηση στα πρώτα πληρώματα.

Το στρατηγείο του αγώνα μεταφέρετε στο Κεφαλάρι , και τα πληρώματα μπαίνουν στην μάχη των ΕΔΑ με πρώτη τον Βάλτο (13μετρησεις), για να ακολουθήσουν Λέχωβα (10 μετρήσεις) , Καστράκι  ( 11 μετρήσεις) . Μεγάλή μάχη στην Γενική Κατάταξη με τους Γεωργουσόπουλο , Χατζηκωσταντινου , Παλαβίδη και Κοφίνα να είναι στην κορυφή και ελάχιστες διαφορές .

Η συνέχεια με τα Αηδόνια ( 13 μέτρησεις ) , το Ψάρι ( 9 μέτρησεις) και το Μάτι ( 8 μέτρησεις) , στην όμορφη και γεμάτη κόσμο Λίμνη Δόξα, όπου υπάρχει μία στάση για ξεκούραση και ένα Coffe Brake , 1ος φτάνει ο Κοφινάς ( VW Golt) στην 2η Θέση ο Παλαβίδης ( Renault 5) και στην 3η ο Χατζηκωσταντίνου ( VW Golf).

Mένουν 4 ΕΔΑ το Στενό ( 10 μέτρησεις) , η Καρυά ( 8 μέτρησεις ) , τα Στύλια ( 10 μετρησεις) και η Βελίνα ( 6 μέτρησης) οι Χαντζηκωσταντινοu Χρήστο –Δημακαρέα Μανώλη ( VW Golf, J1) κάνουν στην αντεπίθεση τους και τερματίζουν στην 1η θέση της Γενικής Κατάταξης και την κατηγορίας τους, πραγματοποιώντας τον στόχο που έβαλαν στον περσινό μας αγώνα .  Στην 2η θέση της Γενικής οι Κοφινάς Κυριάκος – Κοφίνας Νίκολας ( VW Golf , J2) και στην 3η θέση οι Μαργέτης Τριαντάφυλλος – Μαργέτη Μαίρη ( BMW 518i, J2) κερδίζοντας την θέση στην τελευταία ΕΔΑ.

Στις υπόλοιπές κατηγορίες , την F&G  κέρδισαν οι πρωταθλητές 2023  Κυριάκος Φαρμάκης – Αθανασοπουλου Μαρία ( Volvo 122s) ,στην Η νικητές  οι Γεωργουσόπουλος Αρης – Κοντοπός Νίκος ( Τoyota Celica St) , 2οι οι Παναγόπουλος Αθανασιος – Παναγόπουλος Μιχάλης ( ΜΙΝΙ ) και 3οι οι Ασημάκης Σωτηρόπουλος _- Θυμιος Σουφρίλας ( BMW 1602) .

Στην Ι νικητές οι Κατσαούνης Γιάννης- Μανσόλας Μαθίας ( VW Golf) , στην 2η θέση οι Βούλγαροι Andonov Georgi – Andonova Yordanka ( Volvo 244) και 3οι οι Μετρίνος Αρης- Κυπραιος Γερασιμος ( Ford Fiesta)

Στην J1 το 3ο σκαλί του Βάθρου ανέβηκαν οι Παλαβίδης Μάνος- Παλαβίδη Μαρία ( Renault 5 )

Για την J2 στην 2η θέση οι Παπακωσταντίνου Αρης- Καιόγλου Γιώργος ( Renault 19) και 3οι οι Κυπραιος Δημήτρης – Ρούμελης Δημήτρης ( Ford Escort XR3)

Tην J3 κέρδισαν οι Καιογλου Γιώργος – Καγίας Μιλτος ( VW Golf) . 2οι οι Ανδταιανόπουλος Γρηγόρης – Ζωης Τάτσης ( Suzuki Swift) και 3οι οι Βαξεβανάκης Γιώργος- Πραπάς Γιάννης ( Toyota Calica STI)

Οι Μουρίκης Αλεξανδρος – Λιάκος Δημήτρης ( Fiat Cinquecento) κέρδισαν την ΥΤ , με 2ους τους Κανελλόπουλο Γιώργο- Κανελλοπούλου Λούσυ ( Toyota Calica TS) και στην 3η θέση οι Σιεττος-Μιχάλης – Μπουρναβαλάκη Αντωνία ( Peugeot 106 Rallye)

To Kύπελλο για το παλιότερο όχημα του αγώνα πήγε στην Αmazon του Κυριάκου Φαρμάκη και για το μικρότερο σε κυβισμό στο 2CV του Ηλία Κουρή.

Η απονομή του αγώνα έγινε στην φιλόξενη  Ταβέρνα ο Μάγκας , με την παραδοσιακή Γουρνοπουλα να ειχε την τιμητική της

Απο την πλευρά μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, στα στελέχη και τους κριτές  της Οργάνωσης , τον Σπύρο Κατσιμαλή που είχε την ευθύνη της σχεδίασης, χρονομέτρησής και των αποτελεσμάτων, στον Δήμο Σικυωνίων  και το ΙΚΤΕΟ Κιατου   ,στο Περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ και τα τοπικά ΜΜΕ που φρόντισαν για την επικοινωνία του αγώνα.

Σας περιμένουμε όλους στο επόμενο ραντεβού μας, το 9ο Regularity Rally 2025.

Μην ξεχνάτε το φετινό στοίχημα, των σωματείων (ΑΡΤΕΜΙΣ, ΑΛΑΚ και ΑΛΜΑ Αιγίου) για ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα της ΟΜΑΕ έχει θέσει τον πήχη ψηλά με πολλαπλές μετρήσεις, ακρίβεια μετρήσεων στο μέτρο, άμεσα αποτελέσματα, χορταστικές Δοκιμασίες και συμπυκνωμένους αγώνες υψηλού συναγωνισμού αλλά πάντα στη φιλοσοφία του regularity με σεβασμό στα Ιστορικά αυτοκίνητα, ικανοποιώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  

Φωτογραφίες: actionstudio.gr/Λυκούργος Ντουζέπης

Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο