ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

Δασκαλόπουλος-Μούκας στην Φτέρη

Η Αγωνιστική Λεσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αιγίου (Α.Λ.Μ.Α.) διοργανώνει το 10ο RALLY SPRINT ΑΙΓΙΟΥ σε νέα ημερομηνία στις 21-22 Απριλίου 2023 στην πολύ δημοφιλή και ιδιαίτερα αγαπημένη κατηφορική ειδική διαδρομή της Φτέρης.

Στον αγώνα που συγκέντρωσε 42 συμμετοχές , από την ΑΛΑΚορινθίας , θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνα ραλλυ ο Γιάννης Δασκαλόπουλος με το γνωστό Mitsubishi Evo εχοντας στο δεξί μπακετ τον Βαγγέλη Μούκα .

Ο αγώνας προσμετρά σε τέσσερις πανελλήνιους αγωνιστικούς θεσμούς εγκαινιάζοντας τα ράλλυ ασφάλτου για το 2023. Αναλυτικότερα προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών, Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδας και στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλλυ Legends.

Η πόλη του Αιγίου θα αποτελέσει το κέντρο του αγώνα φιλοξενώντας την οργάνωση αλλά και τα service των ομάδων, ενώ στα βουνά της Αιγιάλειας με την απαιτητική κατηφορική ειδική της Φτέρης, θα αποτελέσει το πεδίο των μαχών για τους αγωνιζόμενους.

Η ειδική διαδρομή έχει μήκος 17.55 χλμ και θα πραγματοποιηθεί δύο φορές το Σάββατο, χαρίζοντας συνολικά 35.10 γρήγορα και απολαυστικά αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου από τις 16:00 – 19:00 θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων στον φιλόξενο χώρο του ΙΚΤΕΟ ΑΙΓΙΟΥ AUTOVISION στην περιοχή Ρυάκια Ελίκης Αιγίου.Ο αγώνας θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου ώρα 10:40 από το χωριό Φτέρη με κατεύθυνση προς Σελινούντα. Ο τερματισμός θα γίνει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περίπου ώρα 14:00, στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο