ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΞΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σε Ιταλικούς αγώνες ράλι σε άσφαλτο και χώμα αλλά και στο ράλι ακρόπολις στοχεύει ο Χρήστος Ρουσόπουλος για το 2023!

Στην συνέχεια των δύο συμμετοχών το 2022  σε  ιταλικούς αγώνες ο νεαρός μας  αθλητής στρέφει τα πλάνα του στην Ιταλία και για το 2023. Συγκεκριμένα η αγωνιστική σεζόν πλησιάζει σιγά σιγά για τον νεαρό Έλληνα αθλητή Χρήστο Ρουσόπουλο από την Ελευθερούπολη Καβάλας και στα σχέδια του έχει 5 αγώνες για το 2023.

Είναι το Rally Dolomiti Brenta και το Rally Adriatico πριν την περίοδο του καλοκαιριού, ενώ για τους άλλους 3 (Rally Acropolis, Rally Citta di Bassano, Rally di Schio) θα χρειαστεί να εξασφαλίσει στήριξη χορηγιών για να τους πραγματοποιήσει,  οι οποίοι διεξάγονται μετά την περίοδο του καλοκαιριού.

Σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα του αθλητή ο πρώτος αγώνας ξεκινάει τέλη Απριλίου στο ασφάλτινο Rally Dolomiti Brenta όπου διεξάγεται στο Andalo της Ιταλίας. Ακολουθεί το Rally Adriatico τέλη Μαΐου του γνωστού ιταλικού πρωταθλήματος CIRT που αποτελεί έναν απαιτητικό χωμάτινο αγώνα.

Στην συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει  το Rally Acropolis που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, το Rally Citta di Bassano τον Οκτώβριο του ασφάλτινου πρωταθλήματος CIRA και τέλος το Rally di Schio τον Νοέμβριο του διεθνούς πρωταθλήματος IRC όπου έκανε και το ντεμπούτο του το 2022!

Βλέψεις υπάρχουν ακόμα και για το μακρινό 2024 με πρώτο στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior WRC under 30 και ενναλακτικά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ERC η το κορυφαίο πλήρες ιταλικό πρωτάθλημα CIAR!

Σημαντικό κριτήριο για την αγωνιστική πορεία του 26αχρονου νεαρού οδηγού θα αποτελέσει η εξασφάλιση και η στήριξη χορηγιών ώστε να πραγματοποιήσει όλους τους αγώνες για το 2023 αλλά και για το μακρινό 2024 με απώτερο στόχο για ένα λαμπρό μέλλον!

Σε υποστηρικτικό και συμβουλευτικό ρόλο του νεαρού αθλητή θα βρίσκεται φυσικά ο δάσκαλος του Λάμπης Κουρτέσης της Rallyschool.gr σε συνεργασία με την ιταλική ομάδα της Pr2Sport! Στο δεξί μπάκετ του Χρήστου αυτή την φορά θα βρίσκεται ο αθλητής μας Λάμπρος Ζωγράφος.

Το αυτοκίνητο και πάλι το Peugeot 208 Rally4 της ιταλικής ομάδας Pr2Sport καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία Rally4 είχε εντυπωσιάσει κάθε φορά με τις υπερβολικά πολλές συμμετοχές ανά αγώνα πλησιάζοντας την πιο γνωστή κατηγορία Rally2 για το 2022 στα ιταλικά εδάφη!

Ο νεαρός Χρήστος Ρουσόπουλος έχει μέλλον μπροστά του και του ευχόμαστε καλή τύχη και καλή πορεία καθώς από το ξεκίνημα του φάνηκε το ταλέντο του το οποίο απέδειξε στο χώμα και στην άσφαλτο σε διεθνείς αγώνες του εξωτερικού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο