ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ-TAXYTHTA ΞΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

O Γιάννης Μπίστας με Porsche 991-2 GT3 Cup συμμετείχε στο Le Castellet

Porsche Sprint Challenge France Circuit Paul Ricard 7 - 8 Octobre 2022 © Alexis GOURE

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Le Mans και το διπλό βάθρο, ο Γιάννης Πλάγος ταξίδεψε και πάλι στη Γαλλία, αλλά αυτή τη φορά στην πίστα του Paul Ricard για το Porsche Sprint Challenge France. Το γερμανικό αγωνιστικό μοιράστηκε με τον Γιάννη Μπίστα, τον ταχύτατο  οδηγό από το Κιάτο , ο οποίος έκανε το πρώτο βήμα του σε πίστα και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη διαδρομή, όπως το Le Castellet. Από την πρώτη στιγμή, όμως, ο Γιάννης Μπίστας έδειξε ότι δεν στερείται ταχύτητας, εξοικειώθηκε με τις απαιτήσεις του Porsche και στο τέλος της ημέρας έφυγε από τη Γαλλία με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο στα χείλη. Στο πλευρό του, φυσικά, ήταν το «Ι.ΚΤΕΟ Κιάτου», το λογότυπο του οποίου κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο της ομάδας.

Ο Γιάννης Μπίστας Δήλωσε:  Φοβερή εμπειρία με μια ομάδα υψηλού επιπέδου και ένα αυτοκίνητο ονειρικό σε έναν από τους πιο σοβαρούς θεσμούς της Ευρώπης.
Μια μικρή περιγραφή της ημέρας:
Ξεκινήσαμε το πρωί τα δοκιμαστικά με βροχή, οπότε και αναγκαστήκαμε να δηλώσουμε για τον αγώνα μια βρόχινη τετράδα και μια στεγνή μιας και δεν επιτρέπονται περισσότερα ελαστικά. Στις κατατακτήριες μια κόκκινη σημαία από ατύχημα με προπορευόμενα οχήματα δε μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε και δε μας δόθηκε χρόνος με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε κι εγώ και ο Giannis plagos – Γιάννης Πλάγος από τις τελευταίες θέσεις.
Εμείς ολοκληρώσαμε τον αγώνα αλλά δυστυχώς τα ελαστικά μας τελείωσαν και οδήγησαν σε δύο τετακε τα οποία μας στέρησαν αρκετό χρόνο και κερδισμένες θέσεις και δε μας επέτρεψαν να βρεθούμε ψηλότερα στην κατάταξη. Όμως προσπεράσαμε αρκετά προπορευόμενα οχήματα και δείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε του ανταγωνισμού με την απαιτούμενη ταχύτητα κι ας ήταν πρώτη μας φορά σε πίστα και μάλιστα με ένα αυτοκίνητο τέτοιου επιπέδου.
Δυστυχώς η μη ύπαρξη δεύτερης τετράδας δεν επέτρεψε στον Giannis plagos – Γιάννης Πλάγος να εκκινήσει τον αγώνα όμως η ταχύτητα του όλο το διήμερο είναι αδιαμφισβήτητα στο επίπεδο των πρώτων.
Συνολικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και γεμάτοι εμπειρίες.
Ευχαριστούμε πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τις ευχές όλες αυτές τις ημέρες.
O Γιάννης είχε στο πλευρο του, φυσικά και τον μηχανικό του Παναγιώτη Κεφαλά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο