ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΜΑΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

Iστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Ένα Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις με έντονο «άρωμα», εικόνες, Ειδικές Διαδρομές αλλά και τη δομή του παρελθόντος, σε ορισμένες από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας, θα διεξαχθεί στις 4-5 Ιουνίου 2022.

Το Ιστορικό Ακρόπολις του 2022, που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα Sporting, θα είναι υποψήφιος αγώνας (candidate event) προς ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Στόχος του σχεδιασμού του αγώνα είναι να επαναφέρει το κλίμα, την εμπειρία και τη δομή των Ράλλυ Ακρόπολις του παρελθόντος – που σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές και θα επιτρέπει το Service των αυτοκινήτων στις απλές διαδρομές μετά από κάθε ΕΔ.

Στην ίδια λογική, φυσικά, η ράμπα της αφετηρίας του αγώνα θα βρίσκεται στο ιστορικό και εμβληματικό της σημείο, στη σκιά του Παρθενώνα, ενώ η ανασυγκρότηση των αυτοκινήτων θα γίνει στην πόλη της Ιτέας. Τις ίδιες ημέρες, 4-5 Ιουνίου 2022, πρόκειται να διεξαχθεί παράλληλα και το Ευρωπαϊκό Ιστορικό Ακρόπολις των αυτοκινήτων Regularity.

Στις συμμετοχές  που έφτασαν τις 40 στις κατηγορίες Sporting & Legends, ξεχωρισζουν φυσικά οι Αθλητές μας .

Με το Νο 16 , στο Starlet KP60 , ο Δημήτρης Βαζάκας με τον Νίκο Τσάδαρη στα δεξιά του,  θα προσπαθήσουν για το καλύτερο φυσικά στην 3/D1 και όχι μόνο .

Ενώ σε επίπεδο συνοδηγών ο Κώστας Σούκουλης , θα διαβάζει στον Σωτήρη Σκαλτσά, με το ολοκαίνουργιο  VW Golf GTI 16V, του ετοίμασε ο Σώτερ από την αρχή!!!, με πολύ μεράκι και κέφι .

Kαι στην 3/D2 με ένα ακόμα VW Golf Gti , By Car Center , θα συμμετέχει ο Χριστοδούλου Αλέξανδρος και συνοδηγό τον αθλητή μας Θανάση Σαμαρά 

Καλό Αγώνα σε όλους

Συμμετοχές 

 Χάρτες 

Ωράριο

Στον αγώνα Regularity που επιμελήθηκε ο Μr Triskelion , Γιάννης Καράμπελας , οι συμμετοχές είναι 78 !!!

Συμμετοχές 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο