DG/TRC ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

3ος Αγώνας Εko Racing Dirt Games 2021 : Mε μεγάλο συναγωνισμό

Στην πίστα «ΕKO Racing-Διαδρόμιο» έγινε  ο τρίτος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar “EKO Racing Dirt Games”, που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ).Την ανοδική πορεία που θερμού που κλείνει φέτος τα 4 χρόνια, στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, αποδεικνύει ο συμμετοχή 32 οδηγών .

Σε αγώνα για γερά νεύρα εξελίχθηκε η μάχη στην κατηγορία των 600 κ.εκ., όπου επτά οδηγοί διεκδίκησαν μια θέση στο βάθρο. Κάτι που τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τέσσερα περάσματα, τρεις οδηγοί κατάφεραν να πετύχουν τον ταχύτερο χρόνο.

Στο τέλος της ημέρας, ταχύτερος όλων και νικητής στα 600 κ.εκ. αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ρουστέμης (Planet Kart Cross K3), ο οποίος για ακόμα μια φορά πιστοποίησε την ταχύτητά του και το ότι αποτελεί ένα από μεγαλύτερα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νώντας Καρανικόλας (La Base RX01), ο οποίος ξεπέρασε ένα μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στο πρώτο πέρασμα, και μάλιστα κατάφερε να πετύχει και δύο ταχύτερους χρόνους. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο 18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport), ο οποίος, προερχόμενος από τη νίκη του στον προηγούμενο αγώνα, με τη σημερινή του επίδοση έβαλε γερές βάσεις για την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα, ο νεαρός οδηγός κέρδισε το έπαθλο των ιδιωτών, την ώρα που στη δεύτερη θέση των ιδιωτών (και τέταρτη των 600 κ.εκ.) τερμάτισε ο Γιάννης Ρέγγος (Kosvar) και στην τρίτη ο Μιχάλης Δημούσης (Semog Sport).

Η κατηγορία των 750 κ.εκ. εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τον Μπάμπη Γαζετά (Speedcar Xtrem) να κερδίζει τα τέσσερα περάσματα και φυσικά τη νίκη. Οι Μάριος και Πάνος Κωνσταντάκος (Semog Bravo) δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα, λόγω μηχανικού προβλήματος.

Στην Open, οι τρεις θέσεις του βάθρου πήγαν διαδοχικά στους Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (SR Crosscar), Βασίλη Πετρόπουλο (SR Crosscar) και στον Άρη Τσάτσαρη (Speedcar 2).

Σημαντική για τον αγώνα η επιστροφή και πάλι των Γιάννη Χεκιμιάν , Μπάμπη Γαζετά και Νικόλα Χαλιβελάκη αλλα και η συμμετοχή νέων στο θερμό όπως ο Μάριος και Πάνος Κωσταντάκος .

 

Στα αυτοκίνητα, στην κατηγορία των 1.401-1.600 κ.εκ., νικητής αναδείχθηκε ο Αριστείδης Μαυραγάνης (Toyota Corolla), με τον Γιώργο Ποθουλάκη και τον Θανάση Κατσά να ακολουθούν, αμφότεροι με Toyota Corolla.

 

Στα 1.601-2.000 ο Κωνσταντίνος Καλδής με Honda Type R επικράτησε του Αλέξανδρου Χαλιβελάκη με Ford Escort.

Στη μεγάλη κατηγορία, των 2.000+, όπως και στον προηγούμενο αγώνα, ο Βασίλης Μπατής (Mitsubishi Lancer Evo) ήταν ο ταχύτερος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Πολυχρονόπουλο (Lancia HF).

Εξαιτερικούς χρόνους πέτυχε  και ο  Θεοδωρής Εγγλέζος ( Toyota Yaris) η μόνη συμμετοχή στην κατηγορία των 1400cc. Το έπαθλο «Αριάδνη Γερασιμίδου» απονεμήθηκε στη 19χρονη Μαριαλένα Παυλή (Hyundai Accent)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

 

Ο τρίτος γύρος του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 27-28 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί στην πίστα «Ιαβέρης Park».

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο