ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΟ ΧΩΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

18o Ράλλυ Κορίνθου: Μίνι Ακρόπολις!

Με 43 συμμετοχές που διακρίνονται για την ταχύτητα και την ποιότητα τους θα διεξαχθεί στις 31/7 – 1/8 το 18ο Ράλλυ Κορίνθου

Όλα είναι έτοιμα για τον 2 γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, με 43 πληρώματα να έχουν ορίσει το ραντεβού τους για την Κυριακή 1 Αυγούστου στο 18ο Ράλλυ Κορίνθου. Το γεγονός ότι οι ειδικές διαδρομές του αγώνα θα αποτελέσουν μέρος του πρώτου σκέλους του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών και ποιοτικών συμμετοχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σχετική λίστα φιγουράρει η πλειονότητα των κορυφαίων ελληνικών πληρωμάτων, αλλά και ταχύτατοι συνδυασμοί από την Κύπρο.

Σε επίπεδο γενικής, επτά πληρώματα θα αγωνιστούν με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 στο 2ο γύρο του θεσμού. Οι Α. Τσουλόφτας – Σ. Ηλία με το Volkswagen Polo R5 θα προσπαθήσουν να κάνουν το 2/2 μετά τη νίκη τους στο Ράλλυ Φθιώτιδας. Οι Σ. Γαλαταριώτης – Α. Ιωάννου με ακόμα ένα Volkswagen Polo R5 είναι δεδομένο πως θα εμφανιστούν ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Εκεί θα προσπαθήσει να ανέβει και ο Ιορδάνης Σερδερίδης, με τον Frederic Miclotte στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia R5.

Σε ρυθμούς κορυφής θα κινηθούν και οι Γ. Κεχαγιάς – Μ. Τσαούσογλου με το Skoda Fabia R5 evo, αλλά και οι Π. Ρουστέμης- Κ. Νικολόπουλος με το Citroen DS3 R5. Ανταγωνιστικοί θα είναι και οι Β. Βελάνης –  Γ. Βελάνης με το Skoda Fabia R5, που θέλουν να συνεχίσουν το σερί των καλών εμφανίσεων μετά τη Λαμία. Τέλος, όσον αφορά τα αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η πρώτη του Σπύρου Γαλεράκη με Skoda Fabia R5, με τον Κώστα Σούκουλη στο δεξί του μπάκετ.

Όμως, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η κατηγορία Ν, εκεί που ξεχωρίζει η παρουσία των Λ. Αθανασούλα-Ν. Ζακχαίο με το Mitsubishi Lancer EVO IX. Συνολικά εννέα πληρώματα θα αγωνιστούν με αυτοκίνητα N/4, με τρεις συμμετοχές να προέρχονται από την Κύπρο! Ο λόγος για τους Π. Παντελή – κ. Χριστοδούλου, Φ. Νικολάου – Σ. Ζάκου και Γ. Αγαθοκλέους – Β. Σεβαστόπουλος, όλοι τους με Mitsubishi Lancer. Ανάμεσα στις ευχάριστες εκπλήξεις συγκαταλέγεται και η πρώτη εμφάνιση σε χωμάτινο αγώνα Ράλλυ του Πασχάλη Χατζημάρκου, με ακόμα ένα Mitsubishi Lancer, ο οποίος προέρχεται από το χώρο των Αναβάσεων.

Φυσικά, για ακόμα μία φορά έντονος συναγωνισμός αναμένεται και στην κατηγορία F2, με πολλές και ποιοτικές συμμετοχές! Ο Νώντας Καρανικόλας με το Ford Fiesta Rally4 θα δώσει μεγάλη μάχη με τους Γ. Μποζιονέλο – Β. Παναρίτη με το αειθαλές Ford Escort RS2000. Σίγουρα κοντά τους θα βρεθούν και οι «Backo» – Α. Ιαβέρης με Ford Fiesta, αλλά και οι Π. Ισμαήλος – A. Harryman με το Peugeot 208 R2.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία των 43 ποιοτικών συμμετοχών εγγυάται πλούσιο θέαμα και εξαιρετικές επιδόσεις. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε πως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του υγειονομικού πρωτοκόλλου, η παρουσία των θεατών απαγορεύεται. Είναι χαρακτηριστικό πως στο σέρβις παρκ στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο μέλη της οργάνωσης, της Ομοσπονδίας, τέσσερις μηχανικοί και ένας επικεφαλής για κάθε αγωνιστική ομάδα, τα πληρώματα και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Θυμίζουμε, πως τα 43 πληρώματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1/8 στις 08:00 πμ από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και θα πραγματοποιήσουν δύο φορές την ε.δ. Άγιοι Θεόδωροι των 17,54 χλμ. και την ε.δ. Λουτράκι των 19,40 χλμ. Με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων ειδικών, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη ράμπα του τερματισμού στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στις 12:48 μμ.

Σημειώστε, πως ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθούν στις 31/7 στο ΙΚΤΕΟ AUTOVISION.

Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, ο αγώνας προσμετρά επίσης στο Κύπελλο Αγώνων Ράλλυ Χώματος, το Πρωτάθλημα Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων, αλλά και στο Κύπελλο Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων για το 2021.

Χορηγός του 18ου Ράλλυ Κορίνθου είναι η εταιρεία ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Υποστηρικτές του αγώνα είναι το Pietris Catering, το Βιβλιοπωλείο Οικονόμου και το ΙΚΤΕΟ Κορινθίας Autovision.

Πίνακας Συμμετοχών 

Στη σελίδα του αγώνα https://www.alak.gr/rallykorinthou/ μπορείτε να βρείτε όλα τα νεότερα για το 18ο Ράλλυ Κορίνθου.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο