ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΞΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

Στη Λαμία το επίκεντρο του Ράλλυ Ακρόπολις αλλά και ε.δ. στην Κορινθία.

Η πόλη της Λαμίας θα είναι το επίκεντρο του Ράλλυ Ακρόπολις, στις 9-12 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση .

Το Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) και στις 9-12 Σεπτεμβρίου, θα αποτελέσει τον 10ο γύρο της σεζόν. Μετά από την ανακοίνωση επιστροφής, ένα σημαντικό κομμάτι για τη συμπλήρωση του παζλ, ήταν ο ορισμός της πόλης που θα αποτελέσει το επίκεντρο του αγώνα, με τη Λαμία και το Λουτράκι να έχουν θέσει υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εκκίνηση θα δοθεί από την Ακρόπολη. Στη συνέχεια τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν στην περιοχή της Κορινθίας για την πρώτη ημέρα, ενώ οι επόμενες δύο ημέρες του Ράλλυ Ακρόπολις θα έχουν ως επίκεντρο τη Λαμία.

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλλυ Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλλυ Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο