ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

WRC: Μπαίνουν τα θεμέλια για την επαναφορά του Ράλλυ Ακρόπολις στην Κορινθία με κέντρο το Λουτράκι

Η πιθανότητα επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC ενεργοποίησε τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κορινθίας, οι οποίοι συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, με κεντρικό θέμα την επαναφορά του Ράλλυ Ακρόπολις στην Κορινθία.

Πιο συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη που διεξήχθη, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Αθηνά Κόρκα, κ. Άννα Καλογεροπούλου, κ. Αναστάσιος Γκιολής, κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης και οι Δήμαρχοι Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος, Βέλου – Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος και Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνήσαν πως η διεξαγωγή ενός παγκόσμιου γεγονότος στην περιοχή της Κορινθίας, εκτός από τα οικονομικά οφέλη, δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία για την διαφήμιση της περιοχής στο τηλεοπτικό αλλά και το διαδικτυακό κοινό παγκοσμίως. Με δεδομένο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής -εξαιρετικές ειδικές διαδρομές, άριστες ξενοδοχειακές υποδομές με ικανό αριθμό ποιοτικών κλινών για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες, εγγύτητα σε αεροδρόμιο και λιμάνι, αλλά και φυσικό κάλλος απαραίτητο για την τουριστική προβολή της χώρας μας-, οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο (οικονομικό, παροχές, προετοιμασία και επισκευή των ειδικών διαδρομών κ.ά.) την διοργάνωση, ώστε η Κορινθία, με επίκεντρο το Λουτράκι να επιλεγεί ως κέντρο του αγώνα.

Για τον συντονισμό των ενεργειών, ώστε να καταρτιστεί άμεσα πρόταση ανάληψης της διοργάνωσης, εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης και η αρμόδια για τον τουρισμό Αντιπεριφερειάρχης κ. Άννα Καλογεροπούλου, ενώ οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Πήγη: LTO

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο