ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ-TAXYTHTA

Π.Π. Drift, Rd5, Λουτράκι:Mε 5 Αθλητές μας

Στις 24 – 25 Οκτωβρίου, στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου θα διεξαχθεί ο 5ο γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, με 42 “μονομάχους” να θέλουν να κατακτήσουν την νίκη σε μια ριζικά ανανεωμένη διαδρομή που θα προσφέρει πλούσιο θέαμα και έντονο συναγωνισμό!

Στην κατηγορία PRO, αυτή των διπλών περασμάτων, μετά τις έντονες μάχες που μας πρόσφεραν στην Χίο, οι 11 οδηγοί που θα λάβουν μέρος θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να “γευτούν” την χαρά της νίκης. Ο πρωτοπόρος Γεώργιος Λαγός BMW E36, θα έχει το δυσκολότερο έργο από όλους τους αθλητές καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί μια κατάσταση στην οποία δεν έχει ξαναβρεθεί, καθώς με ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής έναν αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Πίσω του θα υπάρξει έντονος συναγωνισμός με τους Γεώργιο Παπαγεωργίου BMW E36, Ηρακλή Λεοντή Nissan 200SX, Μανώλη Νταή Nissan 200SX, Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο BMW E36, να θέλουν να αναστρέψουν την παρούσα κατάσταση και να μπουν και αυτοί στο κυνήγι του τίτλου. Εκτός όμως από τους οδηγούς που παλεύουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, υπάρχουν στις συμμετοχές αθλητές που μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να σημειώσουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Την σκυτάλη θα πάρει η πολυπληθής κατηγορία Street Legal, αυτή των μονών περασμάτων με 31 συμμετοχές. Ο φετινός πρωταγωνιστής της κατηγορίας Παναγιώτης Ράπτης Nissan 200SX, μετά την επιτυχία του στην Χίο, έχει και πάλι ως στόχο να είναι στην πρώτη τριάδα. Για την διεκδίκηση της νίκης αλλά και ενός θετικού αποτελέσματος θα παλέψουν όλοι οι οδηγοί καθώς η ανανεωμένη διαδρομή του αγώνα θα προσφέρει πολλές μάχες και μπορεί να δούμε αλλαγές στην γενική κατάταξη. Οι Αθανάσιος Παχής BMW E36, Ευγενίδης Ιωάννης Βερνίκος Nissan 350Z, Μιχάλης Κλωνάρης BMW E30, Κωνσταντίνος Τσιάκας Opel Ascona, αλλά και οι υπόλοιποι “μονομάχοι” της Street Legal, αναμένεται να δώσουν ένα μοναδικό θέαμα στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου.

Το πολύ όμορφο αυτό αθλητικό γεγονός θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, μέσα από το κανάλι του Sportal-TV, επιπρόσθετα η Οργανωτική Επιτροπή στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στηρίζει το Drift, δίνοντας ως έξτρα δώρο τρεις δωρεάν συμμετοχές (παράβολο σωματείου) για οποιονδήποτε αγώνα του Σωματείου το 2021. Οι δύο αφορούν τους νικητές της κατηγορίας PRO και της Street Legal και η τρίτη θα κληρωθεί από όλες τις συμμετοχές.

Δηλώσεις των Αθλητων της ΑΛΑΚορινθίας

ΜΠΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MAZDA RX7 DRIFT 

” Εύχομαι σε όλους τους αθλητές να έχουν έναν υπέροχο αγώνα και να περάσουμε όμορφα. Προσωπικά θα ήθελα να πετύχω μια καλύτερη θέση από την 5ή που είχα καταλάβει στον προηγούμενο αγώνα στο Λουτράκι.”

ΣΠΟΝΔΥΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ NISSAN 350Z Drift

” Επιστρέφουμε στο Λουτράκι με χαρά, για να τρέξουμε και να βάλουμε κάτω ακόμα περισσότερα κομμάτια της εξέλιξης μας στην πρώτη μας χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. Εύχομαι να έχουμε έναν καλό και θεαματικό αγώνα.”

ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ NISSAN 350Z

” Ερχόμαστε στο Λουτράκι με μόνο ένα αποτέλεσμα αυτό της νίκης για να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε τον στόχο και ελπίζω η καινούργια διαδρομή να μας βοηθήσει! Εύχομαι να έχουμε έναν όμορφο αγώνα χωρίς απρόοπτα.”

ΔΟΥΔΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BMW 3 E36 DRIFT

” Είμαι πολύ χαρούμενος που θα λάβω μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα. Είναι η πρώτη μου φορά σε αγώνα Drift και με ένα αυτοκίνητο που το έχω οδηγήσει ελάχιστα. Ελπίζω να κυλήσουν όλα ομαλά.”

ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ NISSAN 350Z

” Η ομάδα μας προσέρχεται στον αγώνα με πολύ καλή προετοιμασία. Όσον αφορά εμένα προσωπικά, φιλοδοξώ να οδηγήσω όσο καλύτερα μπορώ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα μου. Από εκεί και πέρα, με δεδομένη την άριστη οργάνωση του αγώνα, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι θα το διασκεδάσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Καλή επιτυχία σε όλους!”

5ος Γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος DRIFT – Πρόγραμμα
Διοικητικός & Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρα 09:00-10:30, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 08:30-09:30, Σχολή Μηχανικού
Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων: Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρα 10:30, Σχολή Μηχανικού
Ελεύθερα Περάσματα: Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρα 11:00-17:30, Σχολή Μηχανικού
Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων: Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 10:00-11:00, Σχολή Μηχανικού
Ελεύθερα Περάσματα: Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 11:30-12:30, Σχολή Μηχανικού
Βαθμολογημένα Περάσματα: Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 12:30-14:30, Σχολή Μηχανικού
Μάχες Μονών και Διπλών Περασμάτων PRO – SL: Κυριακή 25 Οκτωβρίου , Μετά τα βαθμολογημένα, Σχολή Μηχανικού
Απονομή: Κυριακή 25 Οκτωβρίου, Μετά το τέλος των Μαχών, Σχολή Μηχανικού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο