ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ-TAXYTHTA

19η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου:Στην 2η θέση της Ε ο Γιώργος Μπράτσος

Με τη ζέστη να είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και για την περιοχή της ορεινής Αρκαδίας, ολοκληρώθηκε η 19η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου. Η πολύ όμορφη διαδρομή σε συνδυασμό με τις θεαματικές προσπάθειες των οδηγών έκαναν και φέτος τον αγώνα να εξελιχθεί σε γιορτή για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για την Ομάδα Ν, νικητής ήταν ο Φούντας Πολύδωρος (Peugeot 106 S16), ο οποίος ανέβηκε ταχύτατα και στα δύο σκέλη του αγώνα, με τους Αργυράκη Νικόλαο (Citroen Saxo VTS) και Μαυρομάτη Μαρίνο (Peugeot 106 S16), να συμπληρώνουν την τριάδα. Στη Ν έως 2 Λίτρα, είχαμε τους ίδιους πρωταγωνιστές με τον Π. Φούντα νικητή, και τους Αργυράκη, Μαυρομάτη να συμπληρώνουν τις δύο θέσεις του βάθρου.

Στην Ομάδα Α, ο Λιώρης Παναγιώτης (Ford Escort RS Cosworth, κεντρική φωτό) πρώτευσε, προσθέτοντας άλλη μια επιτυχία στο αγωνιστικό του παλμαρέ. Ήταν ταχύτερος και στα δύο σκέλη αφήνοντας τους Τζαβάρα Αναστάσιο (Opel Astra GTE), Στάγια Βασίλη (Citroen Saxo VTS), να παλέψουν για τις δύο θέσεις του βάθρου. Μεγάλος νικητής στην Α έως 2 Λίτρα, ο Τζαβάρας. Με εξαιρετική οδήγηση κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Στάγια, ο οποίος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, με τον Ντέκα Γιώργο (Citroen Saxo VTS), να συμπληρώνει την τριάδα

Απόλυτος κυρίαρχος στην Ομάδα Ε, όλο το Σαββατοκύριακο ήταν ο Τσιόγκας Αλέξανδρος (Citroen AX Sport), μην αφήνοντας περιθώριο στους υπόλοιπους. Ανέβηκε ταχύτερα και στα δύο σκέλη κατακτώντας ακόμη μια νίκη.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η μοναδική συμμετοχή του αγώνα από της Λέσχη μας , Μπράτσος Γεώργιος (Peugeot 205 GTI), με την Χόνδρου Θεοδώρα (Ford Sierra RS Cosworth) να τερματίζει στην τρίτη θέση. Στην Ε έως 2 Λίτρα, νικητής ο Τσιόγκας, με τους Μπράτσο και Δρακόπουλο Ιωάννη (Citroen Saxo VTS) να καταλαμβάνουν την δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τα σχόλια για τον αγώνα από τον Γιώργο Μπράτσο ΕΔΩ

Στην Ομάδα Formula Saloon, που συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές, μεγάλος νικητής ήταν ο Σπυρόπουλος Σωτήριος με το θηριώδες Mitsubishi EVO IX. Ανέβηκε ταχύτερα και στα δύο σκέλη του αγώνα, μη αφήνοντας περιθώρια στους ανταγωνιστές του. Στη δεύτερη θέση ο Δούβαλης Παναγιώτης (BMW E36), ο οποίος έκανε μια σπουδαία εμφάνιση. Στην τρίτη θέση ο πάντα γρήγορος Ποτουρίδης Ιωάννης (Subaru Impreza WRX), σημείωσε ανταγωνιστικούς χρόνους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο