ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

Mε Σπανό και Σκανδάλη στο 26ο Ηπειρωτικό

Όλα έτοιμα για το 26ο Ηπειρωτικό Rally «Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST»Όλα έτοιμα είναι για την διεξαγωγή του 26ου Ηπειρωτικού Rally «Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST» που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020. Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου τονίστηκε η σημασία της διοργάνωσης αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, καθώς μετά τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού ο αγώνας είναι ο εναρκτήριος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου, ο οποίος θα γίνει με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται.

Εκ μέρους της ΕΛΕΤΑ μίλησε ο Πρόεδρος Χρήστος Σαρηγιαννίδης, οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της διεξαγωγής του αγώνα, ο οποίος συγκέντρωσε 37 πληρώματα, αριθμό πολύ υψηλό με δεδομένες τις δυσκολίες της εποχής. Ο κ. Σαρηγιαννίδης κατέστησε σαφές ότι για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός, τελικά ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια της ΕΛΕΤΑ και συγκεκριμένα «τον μεγάλο μας χορηγό IKTEO AUTOTEST, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών και το Δήμο Δωδώνης, καθώς και όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς που ιδιαίτερα φέτος δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Ηπειρωτικό Ράλι».

Σε ο, τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, «ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ η δράση ξεκινά το πρωί της Κυριακής. Οι ειδικές διαδρομές δεν έχουν αλλάξει συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Έτσι, έχουμε τα γρήγορη, εντυπωσιακή και τεχνική «Δωδώνη» των σχεδόν 12 χιλιομέτρων και την πολύ γρήγορη Κωστάνιανη των σχεδόν 7 χιλιομέτρων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 3 φορές. Τα συνολικά χιλιόμετρα θα είναι 145,80, εκ των οποίων τα 60,90 θα είναι αγωνιστικά. Πρόκειται για δύο ειδικές που αγαπούν οι αγωνιζόμενοι, καθώς είναι ιδιαίτερα γρήγορες και τεχνικές (ειδικά η Δωδώνη) και δίνουν την ευκαιρία για θέαμα, που είμαι σίγουρος ότι θα αποτυπωθεί στο φακό για μια ακόμη χρονιά», όπως ανέφερε ο κ. Σαρηγιαννίδης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για ενημερωτικούς λόγους γίνεται γνωστό ότι ο δρόμος για την Ε.Δ. ΔΩΔΩΝΗ θα κλείσει στις 7:45 το πρωί της Κυριακής και ο δρόμος για την Ε.Δ. ΚΩΣΤΑΝΙΑΝΗ στις 8:30.

Οι συμμετοχές του αγώνα έφτασαν τις 37 και ανάμεσα τους οι δικοί μας Διονύσης Σπανός με τον Σωτήρη Γκόντοβο και το γνωστό Subaru της Olki και ο Γιάννης Σκανδάλης με συνοδηγό τον Κασμιώτη Μιχάλη και Peugeot 106 στην Ν2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο