ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

OMAE:Βήμα εκσυγχρονισμού & Εκλογές

ΟΜΑΕ

Ο ελληνικός μηχανοκίνητος αθλητισμός έκανε ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού και ευθυγράμμισης με τους κανονισμούς της FIA, με τη χθεσινή (15/11) ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου που περιλάμβανε την εξαίρεση στελεχών του μότορσπορ από τα κωλύματα που αφορούν στη συμμετοχή τους στα διοικητικά συμβούλια Σωματείων ή της Ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα, πιστοποιημένοι από την Ομοσπονδία Αλυτάρχες και Κριτές μπορούν πια να συμμετέχουν στη διοίκηση Σωματείων ή της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την τροποποίηση του Άρθρου 3 του Νόμου 2725/99 που υπερψήφισε χθες η Βουλή των Ελλήνων. Κάτι τέτοιο ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο, καθότι η αδιαμφισβήτητη εμπειρία των Στελεχών αυτών διασφαλίζει το πρώτο και κύριο μέλημα της Οργάνωσης, που είναι η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων και των θεατών.

Η αναγωγή αυτού του ιδιαίτερα κρίσιμου θέματος του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού αρχικά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και έπειτα στην Ολομέλεια της Βουλής, έγινε με πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ζήτημα του αθλήματος του αυτοκινήτου φτάνει στο ύψιστο όργανο της ελληνικής Νομοθεσίας, η ΟΜΑΕ δεν μπορεί παρά να αισιοδοξεί ότι αυτό ήταν το πρώτο από τα πολλά ζητήματα του μότορσπορ που μπορούν, πλέον, να βρουν το δρόμο της επίλυσης. Το μέλλον του Ράλλυ Ακρόπολις, του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις και των υπόλοιπων διεθνών διοργανώσεων που η ΟΜΑΕ έχει αιτηθεί -ή πρόκειται να αιτηθεί- από τη FIA βρίσκονται στον πυρήνα των ζητημάτων αυτών.

Επιπλέον, η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου* βοηθά στην ευθυγράμμιση του ελληνικού αθλητικού Νόμου με τις προδιαγραφές και τους Κανονισμούς της FIA – ευθυγράμμιση που αποτελεί διαχρονική προσπάθεια της ΟΜΑΕ.

Η Διεθνής Ομοσπονδία, άλλωστε, με έγγραφο προς την Ομοσπονδία έκανε απολύτως σαφές ότι ο αποκλεισμός έμπειρων Στελεχών από τις οργανωτικές επιτροπές των αγώνων θα στερούσε από τους τελευταίους την κρίσιμη, πρωτίστως για την ασφάλεια, εξειδίκευσή τους.

Το πρώτο βήμα της σύγκλισης του ελληνικού αθλητικού Νόμου με τους Κανονισμούς της FIA, λοιπόν, είναι πλέον πραγματικότητα – και αυτός, κατά την ΟΜΑΕ, είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρει να μπει σε τροχιά προόδου, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης ο ελληνικός μηχανοκίνητος αθλητισμός.

*Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Σε συνέχεια της ψήφισης της τροποποίησης του άρθρου 3 του Νόμου 2725/99, στην οποία δεν εξαιρούνται οι Αγωνοδίκες και οι Τεχνικοί Έφοροι, για να είναι ένα Διοικητικό Συμβούλιο σύννομο με το νέο Νόμο, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος αποφάσισε να προχωρήσει σε εκλογές προκειμένου το νέο Δ.Σ. να προέρχεται από Σωματεία πλήρως ευθυγραμμισμένα με το νέο Αθλητικό Νόμο.


Οι εκλογές προκηρύχθηκαν για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, και σε περίπτωση μη απαρτίας για το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Καταστατικό της ΟΜΑΕ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο