DG/TRC

EKO Racing Dirt Games στο Μαρκόπουλο με 6 Αθλητές μας

Το EKO Racing Dirt Games για το 2019 μπαίνει στην τελική ευθεία! Με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του θεσμού η ένταση «χτυπάει» κόκκινο, με τους διεκδικητές των τίτλων να ετοιμάζονται για μια αναμέτρηση στην οποία δεν συγχωρούνται τα λάθη. Ο 5ος γύρος του EKO Racing Dirt Games θα διεξαχθεί στο Markopoulo Park, στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο. Η γνωστή πίστα των 1,1 χιλιομέτρων στο εσωτερικό του Ιπποδρόμου των Αθηνών θα φιλοξενήσει για ακόμα μία φορά τους πρωταγωνιστές του EKO Racing Dirt Games. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross, γεγονός που μεταφράζεται για ακόμα μία φορά σε απευθείας μάχες «σώμα με σώμα»! Στην κατηγορία των 600 κ.εκ., όλα μοιάζουν να κρέμονται από μία κλωστή. O Παναγιώτης Ρουστέμης με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece προηγείται με βραχεία κεφαλή στη βαθμολογία, με τη διαφορά του από το Γιώργο Ζυμαρίδη με το La Base RX-01 να αγγίζει μόλις τον 1,5 βαθμό! Οι δυο τους έχουν ξεφύγει στη βαθμολογία και έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του κυπέλλου. Όμως, μία σειρά από ποιοτικές συμμετοχές θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη νίκη στο Μαρκόπουλο. Ο Νώντας Καρανικόλας με το La Base RX-01 είναι παραδοσιακά ανταγωνιστικός στον Ιππόδρομο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Άρη Ιαβέρη με το δεύτερο Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece. Μία θέση στο βάθρο, όμως, θα διεκδικήσει για ακόμα έναν αγώνα ο Μιχάλης Τακιδέλης με το Speedcar XTrem.

Αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κατηγορία των Ιδιωτών, με τρεις οδηγούς να διεκδικούν το φετινό τρόπαιο! Ο Γιώργος Δημούσης με το Semog Trophy οδηγεί την κούρσα έχοντας επιδείξει εξαιρετική σταθερότητα με τις επιδόσεις του. Όμως, ο Σπύρος Ράπτης με το Kamikaz 3 ακολουθεί 8 βαθμούς πίσω του έχοντας παρουσιάσει σπουδαία βελτίωση μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Την ίδια ώρα, ο Ράπτης αισθάνεται την ανάσα του ταχύτατου Γιάννη Ρέγγου με το Semog Bravo, ο οποίος ακολουθεί 1,5 βαθμό πίσω του.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., πέντε συμμετέχοντες θα δώσουν το παρών, με την παρουσία του πρώην Πρωταθλητή Κύπρου Νίκου Θωμά με το Speedcar XTrem να ξεχωρίζει. Όμως, απέναντι του θα βρει τον νικητή του προηγούμενου γύρου στην Χαλκίδα, Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο με το SR Crosscar, αλλά και το Γιώργο Γεωργίου με το Semog Bravo, ο οποίος έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Το δικό τους ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα διαδραματίσουν και οι Γιώργος Βασιλάκης και Κοσμάς Βαρθαλίτης, με το La Base RX-01 και το Custom Cosvar αντίστοιχα.

Στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, θα δούμε για ακόμα μία φορά τους νεαρούς συμμετέχοντες στην κατηγορία Junior, Κωνσταντίνο Τακιδέλη και Αχιλλέα Χριστοδούλου, με Speedcar Xtrem και La Base RX-01. Με το ίδιο καθεστώς θα λάβουν μέρος στον αγώνα και οι συμμετέχοντες στην κατηγορία των αυτοκινήτων, με τις παρουσίες των Χρήστου Παλαιολόγου (Mitsubishi Lancer EVO VIII) και Κώστα Δούδου (Mitsubishi Lancer EVO IX) να ξεχωρίζουν στη μεγάλη κατηγορία, ενώ μεγάλες μάχες θα δούμε στην κατηγορία των 1600 κ.εκ.Τέλος στα 1400cc ακόμα μια συμμετοχή από την ΑΛΑΚορινθίας με τον Κώστα Παππαδά ( Toyota Yaris)

Την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα έχει η ΟΜΑΕ, με την αγωνιστική δράση να ξεκινάει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ με τα χρονομετρημένα «Q» για τις χωμάτινες φόρμουλες ενώ την ίδια μέρα θα αγωνιστούν και οι συμμετέχοντες στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ ενώ μετά το τέλος τους θα ακολουθήσουν Ιπποδρομίες. Σημειώστε, ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για τους θεατές και την Κυριακή θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο