ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

25ο Ηπειρωτικό Ράλλυ «Autotest»: Θρίαμβος Των Αναπολιοτάκη-Τσιούκα!

Tο «αργυρό» 25ο Ηπειρωτικό Ράλλυ «Autotest» πέρασε στην ιστορία. Η ΕΛ.ΕΤ.Α. sport είχε τη χαρά να διοργανώσει έναν από τους καλύτερους -από πλευράς συμμετοχών, επιδόσεων και κόσμου- αγώνες του 2019, τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου – τη νίκη του οποίου κατέκτησε ο Γιώργος Αναπολιοτάκης, με τον Αθανάσιο Τσιούκα στο δεξί μπάκετ του εντυπωσιακού Ford Fiesta R5.
Το Ηπειρωτικό Ράλλυ είναι πλέον θεσμός για την πόλη των Ιωαννίνων, και αυτό αποδείχθηκε από την τελετή της πανηγυρικής εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς να θαυμάσει πληρώματα και αυτοκίνητα πριν ριχθούν στην μάχη των χρόνων και του αγώνα. Πάνω από 5000 κόσμος παρακολούθησε την τελετή, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους και οι φορείς της πόλης μας με την Βουλευτή Ιωαννίνων κα. Κεφάλα να δίνει εκκίνηση στον αγώνα σηκώνοντας τη σημαία στο 1ο πλήρωμα και δίνοντας τη μετά για τη συνέχεια στον Δήμαρχο της πόλης κ. Ελισάφ και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους.
Στο αγωνιστικό κομμάτι νικητές του αγώνα ήταν οι Γιώργος Αναπολιοτάκης και Αθανάσιος Τσιούκας, που συμμετείχαν με ένα Ford Fiesra R5 της κατηγορίας C1/R5. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Χάρης Δήμος με ένα Skoda Fabia R5 της κατηγορίας C1/R5, ενώ 3οι οι Παναγιώτης Καμπύλης και Σταύρος Σταμέλος με ένα Skoda Fabia S2000 της κατηγορίας C1/S2000.
Νικητές στην κατηγορία F2 ήταν οι Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης, ένα από τα πολλά πληρώματα από την Κρήτη που συμμετείχαν στον αγώνα, με Peugeot 306 S16 της κατηγορίας C3/E11, 2oι τερμάτισαν οι Χρήστος Αυγερόπουλος-Ευστράτιος Γιαβάσης με Peugeot 106 S16 της κατηγορίας C5/A6 και 3οι οι τοπικοί Δημήτρης Παπαδιώτης και Ιωάννης Οικονόμου με ένα Renault Clio 16s Williams της κατηγορίας C3/E11.

Καλή παρουσία και από τους αθλητές της Λέσχης μας ο Γιάννης Σκαλδάλης κατάφερε να τερματισει στην 3η θέση της κλάσης του με το PEUGEOT 106 s16 και τον Μιχάλη Κασιμιώτη δίπλα του .Στην 6η θέση της C2  οι Σπανός – Γκότοβος και το γνωστό Subaru της OLKI-Sport Rallying. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο