ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Tour de Samos μαζί με το Triskelion

Η Α.Λ.Α.Κορινθίας και  το ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ, μετά την επιτυχή εκδήλωση του 2017, οργανώνει και πάλι το Tour de Samos. Μια πανδαισία παλαιών οχημάτων θα κατακλύσει και πάλι το νησί της Σάμου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οχήματα, σχήματα και χρώματα, μυρωδιές και ήχοι μιας άλλης εποχής θα διασχίσουν τις περιοχές του νησιού.
Το Tour de Samos, αποτελεί ένα event που συνδυάζει περιήγηση και regularity event για Ιστορικά-Κλασσικά Οχήματα. Με συνολικό μήκος 209,64 χιλιόμετρα και 2 σκέλη έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει οδηγική απόλαυση μέσα από τις όμορφες διαδρομές της Σάμου αλλά και αρκετό χρόνο για ξεκούραση και εξερεύνηση των ιδιαίτερα όμορφων περιοχών του νησιού.
Η άφιξη των “εκτός Σάμου” συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Το ίδιο Βράδυ, μετά τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο τα οχήματα θα βρεθούν παρατεταγμένα και έτοιμα για την Πανηγυρική εκκίνηση από το λιμάνι του Καρλόβασι.
H πρωτη μέρα, Σαββατο 15 Ιουνίου περιλαμβάνει διαδρομές στα δυτικά όπως Μαραθόκαμπος, Λιμνίωνας, Δρακαίοι με επιστροφή στο Καρλόβασι. Η δευτερη μέρα, Κυριακή 16 Ιουνίου, περιλαμβανει διαδρομές προς Βαθύ και Πυθαγόρειο (όπου και ο τερματισμός της 2ης ημέρας) . Ο τερματισμός του αγώνα και η Απονομή θα πραγματοποιηθούν στο Καρλόβασι το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουνίου.
Συμμετοχές 
Πρόγραμμα 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο