ΙΣΤΟΡΙΚΑ

ARCADIA CLASSIC TOUR 11-12 Μαΐου 2019

Πράγματι​ ήταν όλοι τους εκεί. Από τα “δυνατά” πληρώματα που “πυροβολούσαν” στο δέκατο του δευτερολέπτου ως τους απλούς λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου που βρήκαν την ευκαιρία για ένα όμορφο διήμερο.

Οργάνωση από ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και ΑΛΑΚ με υποστήριξη των παραδοσιακών ‘Ιστορικών” ΦΙΛΠΑ, ΕΛΙΑ και ΑΡΣΟΕ σε μια σπάνια συνεργασία που φαίνεται πως αποδίδει. Με ουσιαστική υποστήριξη από τους Δήμους Γορτυνίας και Λουτρακίου-Περαχώρας. Μόνη παραχώρηση η εγκατάλειψη της παλαιάς γέφυρας του Ισθμού ως σημείου αφετηρίας λόγω του μεγάλου αριθμού των οχημάτων. Τελικά ήταν “…a bridge too far” (κλέβοντας τον τίτλο από το βιβλίο του C. Ryan)
Ένα ακόμη ρεκόρ συμμετοχών regularity, αυτό του διήμερου αγώνα καταρρίφθηκε! Με 61 πληρώματα να έχουν δηλώσει συμμετοχή και 55 να περνούν την αφετηρία από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, που εκείνο το πρωί του Σαββάτου γέμισε​ από σχήματα, χρώματα και​ ήχους μιας άλλης εποχής. Στην αφετηρία και ο Πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος να δίνει εκκίνηση και Ν1 ενας Rally Legend από τα “παλιά” Δημήτρης Βαζάκας με μια υπέροχη Jaguar E-type Coupe του 1967!
Τεχνικές οι 2 πρώτες Ειδικές στα Αθίκια και στην Φανερωμένη με απαιτητική πλοήγηση, γρήγορες οι επόμενες 2 στο Αγιονώρι και την Λυρκεία. Ανάπαυλα στην Καρυά Αργολίδας για ένα γρήγορο γεύμα και πάλι πίσω με τις Ειδικές Καρυά, Καρδαρά και Μαίναλο. Η άφιξη στη Δημητσάνα έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για δικτύωση μεταξύ των πληρωμάτων και για τη προετοιμασία τους για την νυχτερινή Ειδική που ακολούθησε. Το νυχτερινο Σκέλος ολοκληρωθηκε με την αφίξη των πληρωμάτων στη ταβέρνα “το Λάθος” όπου μας περίμενε πλούσιο αρκαδικό μενού και ορχήστρα θυμίζοντας γλέντι από γαλατικό χωριό…
Κυριακάτικο σκελος με μια ηλιόλουστη μερα να μας περιμένει. Στεμνίτσα, Λυκόχια και Αρκουδόρεμα, οι 3 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας πριν το τερματισμό το μεσημέρι. Μετά από μία φανταστική και άπιαστη σχεδόν επίδοση, μεγάλοι νικητές οι Γεράσιμος Κατοχιανός και Αλέξανδρος Κοτζιάς με Ford Escort MK1 του 1975 (νικητές και στην κατηγορία Η), δεύτεροι οι Μουστάκας Σπύρος και Μάρκος με πολύ μικρή​ διαφορά, οδηγώντας μια Alfa Romeo Alfasud του 1978 (νικητές και στην κατηγορία Ι) ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Αρβανίτης Νίκος και Χαραλαμπάκη Ιωάννα οδηγώντας την γνωστή Lancia Fulvia Coupe 1.3S του 1972. Δείτε αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ
Στην Απονομή ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ, Δημήτρης Μιχελακάκης και η Αντιδήμαρχος Γορτυνίας Ιωάννα Τσαφάρα σε μια τελετή που τα χαμογέλα όλων μας έδειξαν πως το “Αρκαδικό” του 2019 ήταν ένας ακόμη σταθμός και σημείο αναφοράς για τους αγώνες Regularity.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την οργανωτική Επιτροπή σε όλους του Χορηγούς και Υποστηρικτές της εκδήλωσης.
Ραντεβού στο Arcadia Classic Tour 2020.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο