ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

Εαρινό Ράλλυ: Το Θέαμα Σε Πρώτο Πλάνο, Με 46 Ποιοτικές Συμμετοχές!

Η αναμονή για τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος τελείωσε! Το Εαρινό Ράλλυ (4-5 Μαΐου) αναμένεται συγκλονιστικό, με τις ποιοτικές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες να προμηνύουν έντονο συναγωνισμό και συγκλονιστικές μάχες με το χρονόμετρο.
Οι πολύ όμορφες διαδρομές της ευρύτερης περιοχής θα υποδεχτούν τους αγωνιζόμενους και το πλήθος κόσμου που θα βρεθεί στις ειδικές διαδρομές χαρίζοντας μοναδικό θέαμα, θυμίζοντας σε όλους γιατί αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό της περιοχής.
Το κυρίως μέρος του αγώνα θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαΐου με τη διεξαγωγή του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου, στις πάντα φιλόξενες για το Σωματείο και τα πληρώματα εγκαταστάσεις του “Mr. KTEO” στη περιοχή του Ασπροπύργου.
Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει το επόμενο πρωί. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο αγωνιστικό θα εκκινήσει στις 11:39 την 1η Ειδική Διαδρομή. Για μια ακόμη χρονιά το επίκεντρο του Εαρινού Ράλλυ θα στεγαστεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τον Ισθμό της Κορίνθου και θα φιλοξενήσει το Αρχηγείο του αγώνα, καθώς και τον Χώρο Επισκευών και Ανασυγκρότησης.
Ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος χαρακτηρίζεται από τις 46 ποιοτικές συμμετοχές αντικατοπτρίζοντας το πλούσιο θέαμα και τον συναγωνισμό που θα υπάρξει στις δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές του αγώνα (6 συνολικά).

Για την Κατηγορία C2 η οποία περιλαμβάνει τα τετρακίνητα αυτοκίνητα θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε αντιμέτωπους τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδος, Γιάννης Μπαντούνα με τον πρωταθλητή Ελλαδος 2017, Γιώργο Φιλιππίδη ο οποίος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα. Φυσικά τα δύο R5 των Γιώργου Βασιλάκη και Γιώργου Κεχαγιά αναμένεται να φανερώσουν τις αρετές τους στις Ακροπολικές αυτές διαδρομές. Στην μάχη βέβαια για την κατάκτηση της νίκης θα ριχτούν και τα υπόλοιπα πληρώματα της κατηγορίας, κάτι που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αγώνα.

Στην Κατηγορία F2, στην οποία κατατάσσονται τα αυτοκίνητα με κίνηση στους 2 (εμπρός η πίσω) τροχούς, το επίπεδο των συμμετοχών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Στην Κατηγορία C3, ο περσινός πρωταθλητής EL Nak Jr θα προσπαθήσει να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς στον πρώτο του αγώνα φέτος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος, έχοντας να αντιμετωπίσει έμπειρα πληρώματα που θα παλέψουν για την νίκη και ένα καλό αποτέλεσμα.
Η Κατηγορία C4, θα έχει έναν μοναδικό εκπρόσωπο, ενώ στις Κατηγορίες C5 και C6 θα συμμετάσχουν 5 και 3 πληρώματα αντίστοιχα. Στην Κατηγορία των Ιστορικών, 15 πληρώματα θα λάβουν μέρος στον αγώνα ξυπνώντας μνήμες από άλλες εποχές των αγώνων. Παράλληλα, στις συμμετοχές ενός αγώνα ράλλυ μετά από καιρό, περιλαμβάνονται και 3 πληρώματα οχημάτων 4Χ4 με τα περάσματα τους να αναμένονται με ενδιαφέρον από τους φίλους του σπόρ.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς που στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα και συνολικά τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό σε όλες τις μορφές του. Συγκεκριμένα την Seajets, Ford Car Center Αφοί Καρανικόλα & Σια Ο.Ε., Παραδείσης Ελαστικά, Mr.KTEO, Μποζιονέλος, Mandanis Car Parts, Bilstein, Tomazo Service, Theodorakakis Service, Terra’s Sport, TechSupport, Παπαδόπουλος Racing Exhaust Pipes, Eleni Εικαστικά – Διακόσμηση – Βάπτιση.
Από την ΑΛΑΚΟΡΙΝΘΙΑΣ θα συμμετέχουν 
1 ΑΟΛΑΠ – ΑΛΑΚορινθίας ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ Γιάννης – ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Κώστας MITSUBISHI Lancer EVO V / VI (CP9A) C2 A8
6 ΑΛΑΚορινθίας – ΕΛΕΤΑ ΣΠΑΝΟΣ Διονύσης – ΓΚΟΤΟΒΟΣ Σωτήρης SUBARU Impreza WRX STi Spec-C (2009) (GRB) C2 R4
7 ΑΣΜΑ – ΑΛΑΚορινθίας ΙΣΜΑΗΛΟΣ Πάνος – ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ Χρήστος MITSUBISHI Lancer EVO IX (CT9A) C2 R4
8 ΑΛΑΚορινθίας – ΑΛΑΚαλαμάτας ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ Χρήστος – ΣΕΛΛΗΣ Δημήτρης MITSUBISHI Lancer EVO VIII (CT9A) C2 A8
16 ΑΣΜΑ – ΑΛΑΚορινθίας ΜΑΝΔΡΟΥΚΑΣ Λευτέρης – ΤΣΑΔΑΡΗΣ Νίκος PORSCHE 911 Carrera 3.0 2/C5
42 ΑΣΜΑ – ΑΛΑΚορινθίας ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ Λάμπης – ΜΟΥΚΑΣ Βαγγέλης NISSAN Micra 1.3 Super S (K11) C6 A5KitCar, F2
43 ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΑΚορινθίας ΜΑΘΙΟΣ Νίκος – ΜΠΑΣΔΕΛΗΣ Ανδρέας TOYOTA Starlet 1300 KP61 3/D1
Εαρινό Ράλλυ – Πρόγραμμα
Λήξη Αναγνωρίσεων: Σάββατο 4 / 5, ώρα δύσης ηλίου 20:18.
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 4 / 5, ώρα 16:00 – 18:00 Mr KTEO Απρόπυργος.
Διοικητικός έλεγχος: Σάββατο 4 / 5, ώρα 16:00 – 18:00 Mr KTEO Απρόπυργος.
Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo: Σάββατο 04 / 05, ώρα 16:00 – 18:00 Mr KTEO Απρόπυργος.
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο 4 / 5, ώρα 18:15 Mr KTEO Απρόπυργος.
Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης: 18:45 Mr KTEO Απρόπυργος.
Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 5 / 5, ώρα 11:00 Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Τερματισμός: Κυριακή 5 / 5, ώρα 18:29 Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 5 / 5, ώρα 19:00 Στο χώρο του Parc Ferme.
Ανακοίνωση προσωρινής τελικής κατάταξης: Κυριακή 5 / 5, ώρα 19:30 Στη Γραμματεία.
Απονομή Επαθλών: Κυριακή 5 / 5, ώρα 20:15 Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Πίνακας Συμμετοχών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο