ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

Ράλλυ Καίτη Kυρίτση : Παπαδημητρίου στο Πρωτάθλημα & Λαινόπουλος στο Κύπελλο

Η Α.Λ.Α.Κορινθίας και η Α.Λ.Α ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους, τιμώντας την μνήμη της Καίτης Κυρίτση, οργανώνοντας ένα όμορφο αγώνα που παρά τις αναποδιές και τις καθυστερήσεις άρεσε σε αγωνιζόμενους και θεατές.
Το Ράλλυ Καίτη Κυρίστη ( Κορίνθου & Μαύρο Ρόδο ) προσμετρούσε στο 54ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο χώματος και έγινε με κέντρο την Κόρινθο και πεδίο μάχης τις Ε.Δ Κλένια & Χιλιομόδι .
Για το Πρωτάθλημα( Ράλλυ Κορίνθου)
Οι  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – HARRYMAN ALLAN ( Skoda R5) ήταν οι μεγάλοι νικητές κερδίζοντας με άνεση και τις έξι  ειδικές  του αγώνα .

Στην 2η θέση της Γενικής οι ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ( FORD FIESTA R5) που αντιμετώπισαν πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης στο πρώτο σκέλος . Στην 3η θέση της Γενικής οι ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (MITSUBISHI ΕVO IX), ήταν και οι νικητές στην κατηγορία C2 .

Στην F2 οι νίκη πήγε στους ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟ- ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΑΡΙΤΗ ( FORD ESCORT )  ,

αλλά το πρωτάθλημα της κατηγόριας για το 2018 στους 2ους της κατάταξης EL NAK Jr – ΑΝΔΡΕΑ ΒΙΓΚΟ ( RENAULT CLIO).Τρίτοι οι ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ-ΦΑΡΑΚΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ( TOYOTA YARIS), κερδίζοντας και την κατηγορία τους .
Στο Κύπελλο Χώματος ( Μαύρο Ρόδο)

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν για τους ΣΤΕΛΙΟ ΛΑΙΝΟΠΟΥΛΟ – ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ( SUBARU IMPREZA) που ήταν οι μεγάλοι νικητές . Στην 2η θέση της Γενικής οι εντυπωσιακοί ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ – ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ( PEUGEOT 208) που κέρδισαν  την  F2 και φυσικά την κατηγόρια τους  C5. Tέλος στην 3η θέση της Γενικής του Κυπέλλου οι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΣΜΑΗΛΟΣ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ (MITSUBISHI ΕVO IX).
Στο 2ο σκαλί του βάθρου της F2 ήταν οι ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΑΝ ( CITROEN SAXO) και 3οι οι ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΗΣ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ( VW POLO) .

Τέλος ξεχωριστή νότα στο αγώνα έδωσαν τα Ιστορικά αυτοκίνητα που είχαν την δική τους μάχη για το Πρωτάθλημα τους , με τελικούς νικητές τους ΑΝΔΡΕΑ & ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ( VOLVO 142) , στην 2η θέση οι ΚΩΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΣΤΡΟΣ ( ΜΑΖDA 323) και 3οι οι ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ (ΤΟΥΟΤΑ STARLET) .  

Η απονομή των επάθλων έγινε στο Δημοτικό  Θέατρο Κορίνθου με την παρουσία των τοπικών αρχών και φυσικά του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού  που για μία ακόμα φορά έδειξε την αγάπη του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό .
Χορηγοί του αγώνα ήταν η εταιρία ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ανταλλακτικά και η εταιρία ASCENERGY που δραστηριοποιείται στο χώρο των καυσίμων.
Την οργάνωση υποστηρίζαν  η Ηatcar Service A.E, το Korinthian Palace Catering, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Λαρσινός ΑΕ.
Για την επικοινωνία φρόντισαν η ΕΡΤ & ΕΡΑsport το Περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα SuperΗλέκτρα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί BrakeFmJustFm & EcoRadio, η εφημερίδα Κορινθιακή και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες Protinews,KorinthosNewsKorinthosTVStreetlifeSfedonaMoriasNewsPeloponnisosNews & Klife.
Αποτελέσματα
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο