ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ-TAXYTHTA

FIA Hill Climb Masters 2018: Σ.Κατσίμης & Β.Ρέκκας στην Ελληνική Αποστολή

Με οκτώ από τους κορυφαίους οδηγούς του Valvoline Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στο FIA Hill Climb Masters 2018, στη μεγάλη γιορτή των Αναβάσεων της Ευρώπης το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου, στις πλαγιές των Απέννινων και στο μεσαιωνικό χωριό Gubbio.
Μετά από επιλογή της ΟΜΑΕ βάσει της βαθμολογικής κατάταξης των οδηγών στο Πρωτάθλημα, και της δυνατότητας των οδηγών να παρευρεθούν, οι οκτώ Έλληνες οδηγοί που θα ταξιδέψουν στην κεντρική Ιταλία σε ένα μήνα είναι οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Κίμωνας Θέος, Σταμάτης Κατσίμης, Γιώργος Κεχαγιάς, Παναγιώτης Λιώρης, Βασίλης Ρέκκας, Τάκης Σολδάτος και Τρύφωνας Χασάπης.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκίνητου Κορινθίας η συμμετοχή 2 αθλητών της στην Εθνική μας Ομάδα . 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΣΙΜΗΣ (Mitsubishi Lancer EvoIX R4)
«Στόχος μας είναι να αγωνιστούμε με ένα Mitsubishi EvoIX R4 σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς του αγώνα, και να προπαθήσουμε να κερδίσουμε την κατηγορία. Μου άρεσε η κίνηση αυτή που έγινε το 2016 με τους συναθλητές μου και το έθεσα σαν άμεσο στόχο και για μένα, γιατί αυτό είναι κάτι που δεν έχω κάνει στην καριέρα μου. Το Nation’s Cup είναι ένας συνδυασμός ταχύτητας και της καλύτερης δυνατής επαναληψιμότητας των χρόνων σου, με σκοπό να βρεθεί η ομάδα στην υψηλότερη δυνατή θέση στην κατάταξη. Όσο για την προετοιμασία μας, γίνεται με video της διαδρομής από το διαδίκτυο και με την εργασία στο αυτοκίνητο για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η απόδοσή του. Έχει πάντοτε ιδιαίτερη βαρύτητα και εκπροσωπείς τη χώρα σου, κι αυτός ήταν ο λόγος που ήθελα να συμμετάσχω σε αυτόν τον αγώνα. Έχω συναναστραφεί με αρκετούς ξένους οδηγούς στην πίστα και θεωρώ ότι οι Έλληνες δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, όπως φάνηκε και με την προσπάθεια της ελληνικής αποστολής το 2016».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΚΚΑΣ (Citroen Saxo VTS)
«Θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ στο εξωτερικό, αλλά την περιμένω με ανυπομονησία, έχοντας πάντοτε τη στήριξη και της οικογένειάς μου. Είναι κάτι μοναδικό να εκπροσωπείς την Ελλάδα. Θα δούμε τι συνθήκες θα επικρατούν εκεί, και θα πάμε σαν ομάδα, έτοιμοι για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι λίγο διαφορετικές οι συνθήκες, για παράδειγμα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε κουβέρτες στα ελαστικά, όμως είμαι αισιόδοξος για ένα καλό αποτέλεσμα».
Η ελληνική αποστολή, με αρχηγό -όπως και το 2016- τον Μάριο Ξανθάκο, θα παρελάσει στην ατμοσφαιρική πλατεία του Gubbio το απόγευμα του Σαββάτου 13/10 μεταξύ άλλων 19 εθνικών ομάδων. Την επόμενη ημέρα οι Έλληνες οδηγοί θα αγωνιστούν στην διαδρομή των 3,3 χιλιομέτρων έξω από το Gubbio. Κάθε οδηγός θα κάνει από τρία περάσματα, ενώ στο Nation’s Cup οι τετραμελείς ομάδες κάθε χώρας θα αγωνιστούν σε έναν αγώνα ταχύτητας και παράλληλα ακρίβειας στην επαναληψιμότητα των χρόνων τους.
https://www.fia.com/events/hill-climb-masters/season-2018/events-calendar 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο