ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Team Nemesis θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο "F1 in Schools"

Η Team Nemesis, που έχει προκύψει από τη συνεργασία του Αρσακείου Λυκείου Πάτρας και του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου και άλλες τρεις ομάδες  θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό της  «Φόρμουλα 1 στα Σχολεία» που λαμβάνει χώρα στη Σιγκαπούρη από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2018.
Ο ομάδα έχει καταλάβει τις πρώτες θέσεις στους Εθνικούς Τελικούς που έγιναν στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα ART του Αρσακείου της Πάτρας  κατέλαβε την πρώτη θέση και τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας και η ομάδα SBMT Racing Team του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, την 2η θέση στη γενική κατάταξη, την υψηλότερη βαθμολογία και τον τίτλο του καλύτερου δημόσιου σχολείου. Η προσπάθεια  για τη συμμετοχή των ομάδων στους Παγκόσμιους τελικούς άρχισε αμέσως μετά τους εθνικούς και συνίστατο αρχικά στην αναζήτηση χορηγών για να καλυφθούν τα έξοδα και κατόπιν στην προετοιμασία της ομάδας για τον διαγωνισμό, η οποία γίνεται σε πολλά επίπεδα.
Την συγκεκριμένη ομάδα υποστήριξαν αφενός, ο Σύλλογος όλων των εκπαιδευτικών των σχολείων, οι γονείς και ο Σύλλογος γονέων, η τοπική κοινωνία,  πολλοί φορείς, υπηρεσίες, φυσικά πρόσωπα, κ.α. Υπήρξε μεγάλη υποστήριξη από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, τον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, την Εθνική Τράπεζα, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, την Peugeot, τα ναυπηγεία Interyards και SSE , τη Διώρυγα Κορίνθου, την Μητρόπολη Κορίνθου, την εταιρεία Λουξ, την LMS του Πανεπιστημίου της Πάτρας και πολλούς πολλούς  άλλους οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στην διεύθυνση της ιστοσελίδας στα κοινωνικά δίκτυα π.χ στο facebook.
Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Μέλλιο Νικόλαο, αρχηγό της ομάδας, Αϊδινόπουλο Περικλή, Βλαστάρα Ανδρέα, Καψή Νοκόλα, Λιαρόπουλο Αλέξανδρο και Πορευόπουλο Βασίλη. Πλαισιώνεται  και από άλλους μαθητές, υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η αποστολή για τη Σιγκαπούρη αποτελείται από 23 συνολικά άτομα. Η ομάδα θεωρεί ότι έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία η οποία της προσδίδει την  αισιοδοξία για μια αξιοπρεπή εμφάνιση και την ικανοποίηση ότι έχει ήδη κερδίσει πάρα πολλά στο δρόμο για τη συμμετοχή στους παγκόσμιους τελικούς.  Γνώσεις, δεξιότητες ζωής, διαχείρισης ποικίλων θεμάτων, marketing, καλή χρήση της Τεχνολογίας κ.ά. έχουν ήδη οι μαθητές στο οπλοστάσιο της προετοιμασίας τους για την ενήλικη ζωή,  μας δήλωσε η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, κα Σμυρνή Σοφία. 
Πηγή : www.kathimerini.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο