ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018: Σε «ακροπολικό» ρυθμό με 6 αθλητές μας!!!

Στη διεθνή σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού βγαίνει η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα με την 64η επανάληψη στις 1-3 Ιουνίου του Ράλλυ Ακρόπολις – ενός από τους πλέον αναγνωρίσιμους και εμβληματικούς χωμάτινους αγώνες αυτοκινήτου του κόσμου, ο οποίος προσμετρά για πέμπτη χρονιά φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC).
Για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, η Οργανωτική Επιτροπή της ΟΜΑΕ και οι συνδιοργανωτές του αγώνα -η κεντρική χορηγός ΕΚΟ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λαμιέων- πέτυχαν να επαναφέρουν την τριήμερη δομή του αγώνα, την Υπερειδική Διαδρομή (στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου, φέτος) και την εκκίνηση στη φυσική της θέση, στη σκιά του Παρθενώνα.
Το Ακρόπολις πέρασε στη «σφαίρα» του ERC το 2014, με την 60ή επανάληψή του με επίκεντρο το Λουτράκι το 2014. Από το 2016 ο αγώνας επέστρεψε στη Λαμία. Παράλληλα με τον 3ο γύρο του ERC, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 αποτελεί τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος και τον 1ο γύρο του Π.Π. Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων για το 2018.
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει συνολικό μήκος 867,72 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 237,89 είναι αγωνιστικά και αποτελούν τις 12 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Μετά την εκκίνηση στην Ακρόπολη (11:00) το πρωί της Παρασκευής 1/06, ο αγώνας θα ξεκινήσει με την Υπερειδική του Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου (15:26) και θα ακολουθήσει η μεγαλύτερη Ειδική του αγώνα, η Θήβα των 30,53 χλμ., στις 17:34.
Το Σάββατο 2/06 οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν δύο φορές τον κύκλο των τριών Ειδικών Διαδρομών «Νέα Άμφισσα», «Δροσοχώρι» και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα» νότια της Λαμίας, επιστρέφοντας ενδιάμεσα στο Service Park της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 13:52. Η Κυριακή 3/06 περιλαμβάνει επίσης δύο επαναλήψεις των ΕΔ «Γραμμένη» και «Δίβρη», δυτικά και βόρεια της Λαμίας, πριν την επιστροφή στην ΠΕΛ για τον τερματισμό στις 15:04.
Από αυτή την Τριήμερη περιπέτεια δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αθλητές της Α.Λ.Α.Κορινθίας

Ο Κώστας Σούκουλης με τον Γιάννη Μπαντούνα φυσικά, είναι επικεφαλείς στο Ελληνικό Πρωτάθλημα μέχρι τώρα και σίγουρα είναι προετοιμασμένοι για τον δύσκολο και απαιτητικό   αγώνα .

Ο Διονύσης Σπανός με τον Σωτήρη Γκόντοβο σε μία ακόμα παρουσία στο Ράλλυ Ακρόπολις με το Subaru Impreza  της olki sport στα χρώματα της Typotrust.

O Πέτρος Μαγγερίδης έχει για μια ακόμα φορά δίπλα του τον Άρη Τσάτσαρη και με το δυνατό Subaru της Υδρόγειος Ασφαλιστικής θέλουν μια ακόμα καλή παρουσία , όπως μας έχει συνηθίσει ο οδηγός από το Κιάτο.
Και στην F2 o Σάββας Λευκαδίτης με το άριστα προετοιμασμένο Peugeot 206 XS και την υποστήριξη για μια ακόμα φορά της  LOYKAKIS-STEFANAKIS OE. Ο Σάββας έχει αποδείξει ο το Ράλλυ Ακρόπολις του ταιριάζει και είναι από τα φαβορί στην κατηγορίας του ,  δίπλα του ο Κώστας Κόντος.

Με το CITROEN AX GTI  και στην κατηγορία C5/E9 θα δούμε τους Πέτρο Γλατζή και Αρη Τσίβο στην δική του μάχη με τις σκληρές διαδρομές του εθνικού μας αγώνα.
Tέλος αξίζει να αναφέρουμε και την συμμετοχή του Κορίνθιου αθλητή της ΦΙΜΑ Παναγιώτη Ρουστέμη στο ΕRC αλλα και στο Ελληνικό Πρωταθλημα .
Ελληνικό Πρωτάθλημα  Συμμετοχές 
[gview file=”https://www.alak.gr/wp-content/uploads/2018/05/gr_acro2018_entriesGR.pdf”]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο