DG/TRC

ΕΚΟ Racing Dirt Games: Πράξη 1η στο Μαρκόπουλο

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το ΕΚΟ Racing Dirt Games βρίσκεται προ των πυλών. Η αυλαία του θεσμού που το 2017 κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρώτη του χρονιά διεξαγωγής θα ανοίξει στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, την Κυριακή 20 Μαΐου, σε έναν αγώνα που θα αποτελέσει γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σαράντα τρεις οδηγοί με χωμάτινες φόρμουλες και αγωνιστικά αυτοκίνητα θα δώσουν τη δική τους μάχη με το χρονόμετρο στην ίδια διαδρομή που λίγες μέρες αργότερα θα λάμψουν οι αστέρες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για το 2018.
Η διαδικασία είναι γνωστή. Τέσσερα περάσματα για όλους από την ε.δ. των 2,7 χιλιομέτρων, με τα τρία καλύτερα αποτελέσματα να προσμετρούν στον τελικό συνολικό χρόνο. Το στοιχείο, όμως, που κάνει τη διαφορά στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς είναι το γεγονός ότι οι αγωνιστικές κατασκευές θα εκκινούν ανά δύο και παράλληλα στη διπλή χωμάτινη διαδρομή, κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για όσους θελήσουν την Κυριακή 20 Μαΐου να βρεθούν στον Ιππόδρομο Αθηνών!
Σαράντα τρεις οδηγοί, λοιπόν, 29 με χωμάτινες φόρμουλες και 14 με αυτοκίνητα θα δώσουν το «παρών» στην αυλαία της χρονιάς, υποσχόμενοι εξαιρετικές επιδόσεις. Τα ονόματα των περισσότερων από τους οδηγούς εγγυώνται όχι απλώς πλούσιο θέαμα, αλλά και έντονο συναγωνισμό, με αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις να φιγουράρουν στη λίστα των συμμετοχών! Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η πολυπληθέστερη κατηγορία στον αγώνα είναι αυτή των 600 κ.εκ., με τις συμμετοχές στον πρώτο αγώνα της χρονιάς να εκτοξεύονται στις 18! Το σημαντικότερο; Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας. Παράλληλα, δείγμα της αναβάθμισης του θεσμού είναι η παρουσία ακόμα μίας ομάδας στο ΕΚΟ Racing Dirt Games, και συγκεκριμένα της Planet Kartcross με το Kamikaz 2, η οποία έρχεται να προστεθεί στις Speedcar, SR και Semog!
Σε αγωνιστικό επίπεδο, για μία ακόμα φορά μεγάλη είναι η συμμετοχή αθλητών της Α.Λ.Α.Κορινθίας 
Αθανασούλας Λάμπος Sr Kartcross 750cc
Γαζετάς Μπαμπής Speedcar Xtreme 750cc
Σωτηρόπουλος Κώστας Sr Kartcross 750cc
Βαρθαλίτης Κοσμάς Custom Kartcross 600cc
Δουρδούμας Παναγιώτης Speedcar 2 600cc
Mπάσδελης Γιώργος Speedcar 2 600cc
Πλάτζας Γιάννης Sr Kartcross 600cc
Ρέγγος Γιάννης Sr Kartcross 600cc
Χεκιμιάν Γιάννης Speedcar Xtreme 600cc
είναι οι αθλητές μας που θα απολαύσουμε στον Ιππόδρομο. 
Θυμίζουμε ότι το Σάββατο, μία μέρα νωρίτερα από τη διεξαγωγή του αγώνα, στο χώρο του Ιπποδρόμου των Αθηνών και στην ίδια διαδρομή, θα πραγματοποιηθεί track day αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή στον πρώτο γύρο του θεσμού, με στόχο να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον αγώνα της Κυριακής. Η διαδικασία θα είναι αντίστοιχη με αυτήν του εναρκτήριου αγώνα της χρονιάς, με τα πληρώματα να εκκινούν ανά δύο στην παράλληλη διαδρομή.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018 θα… τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Greece Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο