ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ-TAXYTHTA

Ανάβαση Ριτσώνας 2018:Με 155 συμμετοχές!!! και 6 αθλητές μας

Με 155 οδηγούς θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 28 και 29 Απριλίου η Ανάβαση Ριτσώνας, ο δεύτερος γύρος του Valvoline πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων. Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ τα τελευταία χρόνια για αγώνα αναβάσεων στη χώρα μας, αποδεικνύοντας περίτρανα τη μεγάλη αγάπη των αγωνιζομένων για την πιο ιστορική ανάβαση του θεσμού. Την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα έχει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.), με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Χαλκιδέων και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.). Στο πλευρό των οργανωτών θα βρίσκεται και το MyKteo Μ.Γ. Θαλάσση.
Σε όλες τις κατηγορίες αναμένονται όμορφες μάχες, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συμμετοχών, οι οποίες θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι τέλους. Στον αγώνα θα συμμετέχουν και 17 αυτοκίνητα του Ενιαίου, τα οποία φέτος είναι πιο αναβαθμισμένα σε σχέση με την το 2017, στη δεύτερη χρονιά του θεσμού. Ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας που εκπέμπει πανελλαδικά. Αξίζει να σημειωθεί πως για μια ακόμη χρονιά οι οργανωτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να διεξαχθεί μια ασφαλής ανάβαση για θεατές και αγωνιζόμενους.
Έξι οδηγοί της Α.Λ.Α.Κορινθίας θα βρεθούν στο Βουνό της Χαλκίδας προσπαθώντας για το καλύτερο αποτέλεσμα 

Ο Θύμιος Σούκουλης στην πρώτη του εμφάνιση στην Ν2 με Peugeot 106 .O νεαρός οδηγός ξεκινά φέτος με επιλεγμένες αναβάσεις έχοντας δίπλα του τον μηχανικό πάτερα του αλλά και μέντορα τον Δήμο Παναγουλόπουλο. 

Στην Ν2 και όχι στα ιστορικά αυτή την φορά ο Βίκτωρας Ρέκκας με Peugeot 106 . O Bίκτωρας αφού πήρε το βάπτισμα του πυρός ξεκινά στην δύσκολή και απαιτητική Ν2. 

Κλείνοντας την κατηγορία Ν , ο Σταμάτης Κατσίμης με τον γνωστό δυνατό Mitsubishi Evo είναι φαβορί για την νίκη και θέλει να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε στην πρώτη ανάβαση της χρονιάς στο Διόνυσο. 

Το Κυπελλούχο της Ν2 Βασίλη Ρέκκα θα χειροκροτήσουν οι θεατές στην Α6, η πρώτη επαφή με το νέο του αυτοκίνητο Citroen Saxo VTS που συνδυάστηκε με την 2η θέση στον Διόνυσο τον κατατάσσουν στους διεκδικητές του βάθρου. 

Στην Ε10 με το χαρακτηριστικό Toyota Starlet o Παναγιώτης Δαραβίγκας στον πρώτο του αγώνα για φέτος. 

Τέλος στην Formoula Sallon o Παναγιώτης Κεφαλάς με το πολύ δυνατό VW Golf GTi που και αυτός φέτος θα κάνει επιλεγμένους αγώνες . 
 Όσον αφορά το πρόγραμμα του αγώνα, το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου και συγκεκριμένα στις 10.30 είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ νωρίτερα (08.00-09.30) θα έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Απριλίου στις 10.30. Ο δρόμος κλείνει 1 ώρα νωρίτερα για τους θεατές.
Συμμετοχές 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο