DG/TRC

Dirt Games Challenge 2017: Στον Τελικό με 102 Συμμετοχές!

Με τον εντυπωσιακό αριθμό των 102 συμμετοχών θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων ο καταληκτικός, τέταρτος γύρος του Dirt Games Challenge 2017. Αριθμός που προκαλεί αίσθηση, αφού ανάλογός του, τα τελευταία χρόνια, μόνο σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων έχει προκύψει.
Αναμενόμενα, ο 4ος γύρος του νεοσύστατου και άκρως επιτυχημένου θεσμού θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, ως ο ιδανικότερος αγωνιστικός επίλογος για το 2017. Το πλέον σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι 102 συμμετοχές διακρίνονται για την ποιότητά τους, αφού μερικά από τα σπουδαιότερα και πλέον γνωστά ονόματα των ελληνικών αγώνων θα αναμετρηθούν στην ειδικά διαμορφωμένη μικτή διαδρομή που έχει σχεδιάσει η ομάδα του Dirt Games στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, σε συνεργασία με την Ολυμπία Οδό, η οποία παρέχει το υλικό σήμανσης.
Αναφορικά με τους συμμετέχοντες, στις χωμάτινες φόρμουλες, που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του Dirt Games Challenge, «το παρών» θα δώσουν οι διεκδικητές των τίτλων και στις τρεις κατηγορίες. Οι Γιώργος Ζυμαρίδης και Κωνσταντίνος Χριστόπουλος θα διεκδικήσουν το έπαθλο σε αυτήν των 650 κ.εκ., ενώ ο πρώτος θα προσπαθήσει να το εξασφαλίσει και στα 750 κ.εκ.
Την ίδια ώρα, στην Open ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας θα δώσει τη δική του μάχη με τον Παναγιώτη Αποστόλου. Το έργο τους ωστόσο δε θα είναι εύκολο, αφού απέναντί τους θα βρουν οδηγούς ικανούς για σπουδαίες μάχες. Ο ταχύτατος Τάκης Καϊτατζής θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με Kartcross, ενώ το ίδιο ισχύει για τους Γιάννη Αναγνωστάκο, Παναγιώτη Χαλάτση, Θωμά Παπαπάσχο, «Αμερικάνο» και Λευτέρη Αλυγιζάκη, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν και τους… συνήθεις ύποπτους των Dirt Games, Λάμπρο Αθανασούλα, Γιάννη Χεκιμιάν, Μπάμπη Γαζετά και Βασίλη Παπαφιλίππου!

Στα Kartcross θα συμμετέχουν οι Αθλητές μας 
ΜΠΑΣΔΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  LAHOZ KARTCROSS 650
ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ CUSTOM FORMULA OPEN
ΓΑΖΕΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ SPEEDCAR XTREM KARTCROSS 750
XEKIMIAN ΙΩΑΝΝΗΣ SPEEDCAR XTREM KARTCROSS 750 & KARTCROSS 600
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ SR KARTCROSS KARTCROSS 750 & KARTCROSS 600
ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ SR KARTCROSS KARTCROSS 650
ΔΟΥΡΔΟΥΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ LAHOZ KARTCROSS 650
Οι Γιάννης Χεκιμίαν και Σωτηρόπουλος Κώστας θα τρέξουν και στα 600 αλλά και στα 750 , και μάλιστα θα είναι η πρώτη εμφάνιση του SR στα 750 
Αντίστοιχα, εντυπωσιακά είναι και τα ονόματα που συναντάμε στην κατηγορία των αυτοκινήτων, με αυτό του τέσσερις φορές Πρωταθλητή Ελλάδος, Λάμπρου Κύρκου, με το Ενo ΙΧ να ξεχωρίζει. Απέναντί του θα βρει μία σειρά από Mitsubishi και Subaru που υπόσχονται θέαμα και ανταγωνισμό, με τους «ΤΑΖ», Άρη Μαγιάφη, Λευτέρη Αλυγιζάκη, Γιώργο Κεχαγιά, Νικόλα Χαλιβελάκη, Γιώργο Αργυρίου, Διονύση Σπανό και Πάνο Κύρκο να είναι μερικοί από αυτούς που ξεχωρίζουν.
Τις εντυπώσεις σίγουρα θα κλέψει και το Skoda Fabia S2000 του Τάκη Καμπύλη, ενώ θέαμα υπόσχονται και οδηγοί με αυτοκίνητα που διαθέτουν κίνηση στους δύο τροχούς, όπως οι Γιάννης Ακράτος, Νίκος Ζακχαίος και Γιάννης Μποζιονέλος. Μια ματιά στη λίστα συμμετοχών πείθει για το εγγυημένο θέαμα που πρόκειται να απολαύσουν όσοι επιλέξουν να βρεθούν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Στα αυτοκίνητα θα συμμετέχουν οι αθλητές μας 
ΜΠΑΣΔΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ NISSAN MICRA K12 C6/N2
ΓΑΖΕΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ OPEL CORSA C4/S1600
ΔΟΥΡΔΟΥΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ NISSAN MICRA K12 C6/N2
ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ FORD ESCORT MK2 C3/E11
TAZ MITSUBISHI LANCER EVO IΧ C2/N4
ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ MITSUBISHI LANCER EVO IΧ C2/N4
ΣΠΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ SUBARU IMPREZA N/16 C2/R4
ΓΚΟΤΟΒΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ SUBARU IMPREZA N/16 C2/R4
ΜΑΓΚΙΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ SUBARU IMPREZA N/16 C2/N4
Ο Γιάννης Μποζιονέλος θα συμμετέχει και με τα 2 του αυτοκίνητα , σημαντική η επιστροφή του ΤΑΖ αλλά και η ευκαιρία συνοδηγών να δείξουν το ταλέντο τους και στην οδήγηση και δεν είναι άλλοι από τους Παναρίτη , Γκότοβο και Δουρδούμη.  
Η είσοδος στο χώρο είναι 5 ευρώ (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν), ενώ ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:30 π. μ. Σημειώνεται πως όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα μπουν σε κλήρωση για ένα μεγάλο δώρο έκπληξη, προσφορά της Subaru Πλειάδες Motors.
Την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα έχει το σωματείο Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) και η ομάδα των Dirt Games. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ενόψει του τελικού της Κυριακής, η ομάδα του HTTC διοργανώνει Open Track Day αυτοκινήτων (άσφαλτος – χώμα) στην ίδια διαδρομή με αυτήν του τελικού.
Χορηγός του αγώνα είναι η ΕΝΕOS και υποστηρικτής η USAG, με την Subaru Πλειάδες Motors να είναι ο βασικός υποστηρικτής του θεσμού . Στον αγώνα των Μεγάρων οι νικητές των κατηγοριών Kartcross θα πάρουν δώρα και δωροεπιταγές από τους χορηγούς των Dirt Games, την Eneos, τη Racecraft και την Επισκευές Ζαντών Παύλος Πέπας, ενώ δώρα στους τελικούς νικητές του επάθλου θα δώσει η Garmin Greece. Τέλος, δώρα και δωροεπιταγές από την USAG και την Επισκευές Ζαντών Παύλος Πέπας θα πάρουν οι νικητές των αυτοκινήτων.
Σημαντική είναι και η συμβολή της Ολυμπίας Οδού, η οποία παρέχει το υλικό σήμανσης της διαδρομής. Χορηγοί επικοινωνίας του θεσμού είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ και η COSΜΟΤΕ ΤV.
Συμμετοχές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο