ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ-TAXYTHTA

2ος Αγώνας Ταχύτητας στην Τρίπολη : Πρώτη συμμετοχή του Πανάγγελου Ρέκκα

Η επιστροφή της Ταχύτητας στην Τρίπολη μετά από έναν χρόνο συγκέντρωσε 58 συμμετέχοντες, που με ορισμένα άκρως εντυπωσιακά ή παρεμφερή σε απόδοση αυτοκίνητα δίνουν την υπόσχεση πλούσιου θεάματος και στις έξι κατηγορίες της 2ης φετινής συνάντησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.
Στον αγώνα που διοργανώνει το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., σε συνεργασία με το Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. και την Αυτοκινητιστική Λέσχη Τρίπολης (Α.Λ.Τ.),, το Ενιαίο ΣΟΑΑ είναι η κατηγορία με τους περισσότερους αγωνιζόμενους, καθώς συνολικά 16 Skoda Fabia θα παραταχθούν στη σχάρα της εκκίνησης στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης, για τον 7ο και 8ο φετινό γύρο του θεσμού.

Στην κατηγορία αυτή θα έχουμε την συμμετοχή του Κορίνθιου Παναγιώτη Ρουστέμη 
Η κατηγορία Sport συγκέντρωσε 7 αγωνιζόμενους, καθώς ένα Citroen Saxo VTS θα αγωνιστεί απέναντι σε έξι Peugeot 106 S16 της Κλάσης Ν2, ενώ οι κατηγορίες Τουρισμού και Μεγάλου Τουρισμού θα έχουν 8 και 6 οδηγούς αντίστοιχα στην εκκίνηση. Η Formula Saloon είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη κατηγορία, με 11 συμμετοχές (εννέα FSA 2L και δύο FST2), ενώ οι οδηγοί των Ιστορικών είναι συνολικά 10.

Στα Ιστορικά η πρώτη εμφάνιση του νέου  αθλητή μας , Πανάγγελου Ρέκκα με VW GOLF MKI που έχει προετοιμάσει φυσικά ο Παναγιώτης Κεφαλάς .
Το πρόγραμμα του διημέρου
Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης θα είναι το Σαββατοκύριακο γεμάτο με τους ήχους των αγωνιστικών αυτοκινήτων και τη μυρωδιά του καυσίμου υψηλών οκτανίων. Ο αγώνας διεξάγεται με τη χορηγία της Αντιπροσωπείας και Service αυτοκινήτων «Τζαβάρας ΑΕ» και του «Ρεκτιφιέ Original», και το εισιτήριο των θεατών θα κοστίζει 8 ευρώ.
Μετά το Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο το πρωί του Σαββάτου (11/11), οι Ελεύθερες Δοκιμές στην κλασική χάραξη 2,2 χιλιομέτρων της πίστας θα ξεκινήσουν στις 11:00. Αυτές θα έχουν διάρκεια 15 λεπτών για κάθε κατηγορία (σημειώστε ότι οι Τουρισμού-Μεγάλου Τουρισμού θα μπουν μαζί στην πίστα), ενώ στις 12:40 θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος των Ελεύθερων Δοκιμών.
Στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου θα ξεκινήσουν οι Χρονομετρημένες Δοκιμές, που θα καθορίσουν τις σειρές εκκίνησης των αγώνων. Την Κυριακή (12/11), μετά το warm-up που θα αρχίσει στις 10:00, η αγωνιστική δραστηριότητα θα ξεκινήσει στις 11:15 με το Ενιαίο, και θα ακολουθήσουν με τη σειρά οι κατηγορίες Sport, Τουρισμού-Μεγάλου Τουρισμού, Ιστορικών και Formula Saloon, και έπειτα στις 13:20 το δεύτερο σκέλος των τριών πρώτων κατηγοριών.
Συμμετοχές
Πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο